Ti mikor tudtatok magatoknak saját pénzből ruhákat, cipőket venni?
Mármint úgy, hogy magatok veszitek, saját pénzen és olyat, amilyet akartok.
21 éves vagyok és még nem sikerült.
Milyen egyetemre,szakra jarsz?
Én először ruhát fizetésből 16 évesen vettem (nyári munka készruhagyárban), aztán olyan ruhát ami tetszett is nagyon kb 18 évesen (kocsmárosné/pultos fizetésből, ugyancsak nyári munka), egyetem alatt nem tudtam dolgozni, mert csak a hétvégém volt szabad s olyankor lógott a belem is (orvosit végeztem - de nyáron egyetem alatt is dolgoztam).
kb olyan 30 évesen tudtam megvenni magamnak jobb dolgokat, úgy, hogy nagyon ne kelljen spóroljak, de nem ruhát, hanem pl szakkönyveket (rezidens+egyéb fizetésből).
Most 34 vagyok s szerencsére már nem kell 2-3 munkahelyem legyen, az erősen fárasztó volt, de van értelme hajtani.
Ha találsz olyat s felvesznek menj el kocsmába/diszkóba pultosnak, ilyen nyári melók közül azt szerettem a legjobban (habár lehet mostmár olyan irányú végzettség is kell hozzá, az én időmben simán felvettek). A minap itt valakinek ajánlották, hogy menjen el a Balatonra dolgozni nyárra, az se lehet rossz.
Saját pénzem 18 évesen lett, olyan suliba jártam, ahol volt havi 25000 forint ösztöndíj, ebből vásároltam magamnak. Viszont olyan cuccokat, amiket akartam kb 10 éves korom óta. Anya nem nagyon szólt bele a ruhaválasztásaimba, szerencsére. Pedig elég meredek stílusom volt.
25N
Azért az egyetemi szakok közt vannak különbségek. Nekem a legtöbb szemeszterben olyan beosztásom volt, hogy általában reggel 8-9-től este 5-6ig mindig volt kötelező előadásom. Nem mindig közvetlen egymás után, de munkára az az 1-2 óra szünet nem lett volna alkalmas. (örültünk ha olyankor tudtunk enni vagy főzni valamit) Az utolsó években volt 5-6 órás laborgyakorlatunk, és még erre jöttek a szabadon választható tárgyak, a testnevelés órák (ami volt, hogy a város másik végében volt tartva)
Most lehet azzal jönni, hogy létezik az éjszakai műszak, de ha valaki tényleg figyelt és bejárt az órákra akkor estére nem sok agyi kapacitása maradt, másrészt én speciel év közben is tanultam mert voltak évközi ZH-k, és a gyakorlatokat minden héten beugró teszt előzte meg (ami ha nem sikerült nem mehettél gyakorlatra, és a második ilyen eset után érvénytelen lett a félévi gyakszi) arra meg csak az este maradt.
Lehet vannak ilyen "büfészakok" amikről az előttem lévők írtak, de nem minden egyetem ilyen. (vagy legalábbis nem minden egyetemista.) Nem azt mondom, hogy nálunk nem voltak lógós arcok, de azok bukdácsoltak is, meg 8 év alatt végezték el az 5 éves képzést, és nem is vitték sokra a szakmájukban. (nem azt mondom, hogy nincs munkájuk, de azért elég hamar leveszik róluk, hogy mennyire is "értenek" a szakmához)
Én úgy voltam vele, hogy ha már bekerültem egy nehéz szakra akkor igyekszem 100% arra fókuszálni. Nyilván ehhez kaptam segítséget otthonról, (amit ösztöndíjakkal kiegészítettem), de már akkor sem érzem magam ettől "lusta ingyenélőnek" csak mert még 21 évesen nem dolgoztam. (nyilván cserébe szüleim is elvárták a jó eredményeket)
46-nak. Mintha a lányom írta volna. Ő is így volt, 1-2 órás szünetekben nem tudott munkát vállalni.
Így arra ment ki a dolog, hogy jól tanuljon, ösztöndíjat kapjon (4,7-es átlagot teljesített).
Könnyű vagdalkozni azzal, hogy egyetemista, dolgozzon.
Amúgy őket is, a szorgalmi időszakban is óráról órára számon kérték bizonyos tantárgyból. Nem zh, hanem óráról órára, és 2 hiba már karó, és két karó után már nem vizsgázhatott félévkor az ember. Vannak ilyen szakok is (nem is végeznek, csak 10-en egy évben ezen a szakon.)
Nálunk, bár nem orvosira, vagy ilyen nehéz szakra járok, de reggel 5-kor kelltem és este 6-ra vagy 7-re értem haza. Bejárós voltam.
Vizsgaidőszakban meg öngyilkosság dolgozni nagyon sok vizsgám volt (10 db) felkészülni is lehetetlen ennyire.
Nagyon szeretnék pár ruhát, de drága. Nem az a egy farmer, tornacipő egy évben oszt jó van... De hát.
Amint betöltöttem a 18at, szerettem volna zsebpánzre valót,mert keveset kaptam és vágytam új ruhákra, jobb fajta hajápoló szerekre, kicsit kimozdulni,szóranozni.
Ezért 11.be kezdtem el,eleinte pénzáros voltam a gimi mellett,akkor vállaltam munkát mikor belefért. Heti 3-4nap.
Volt,hogy egy nagy dolgozat előtti napon éjszala értem haza a munkából,mésnap 8tól volt suli. És addig nem feküdtem le,amíg meg nem tanultam:D, matek doga volt,és csak nekem lett ötös. Kicsit büszke voltam magamra:D persze neü verteü nagy dobra,de örültem neki.
Utána meguntam és másabb munkát kerestem,ami főleg éjszakás meló volt és más városokba szállítottak áruházakba. Fárasztó coltr,de mégis két évig maradtam náluk.
Azóta egyetemre járok, most vendéglátásban kapok munkákat. De már kezdem megunni,lassan a saját szakomon belül kellene már valamit keresni. Csak nehéz,mert diákmunka jöhet szóba,mivel sok órám van
Támogatnak a szüleim,de muszáj kicsit rátolni a "keresetemre"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!