Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mikor tudtatok magatoknak...

Ti mikor tudtatok magatoknak saját pénzből ruhákat, cipőket venni?

Figyelt kérdés

Mármint úgy, hogy magatok veszitek, saját pénzen és olyat, amilyet akartok.

21 éves vagyok és még nem sikerült.

2018. jún. 30. 20:39
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
96%
15 évesen. A suli adott lehetőséget dolgozni-igaz nem sok pénz volt, de az áhított farmer, meg a cipő meglett :) És bocs, de ha akarnál, huszonévesen simán kereshetnél legalább annyit iskola mellett hogy ruhát, cipőt megvedd magadnak.
2018. jún. 30. 21:23
 12/69 anonim ***** válasza:
76%

Ma már átlagosan 1000-3000 Ft-ért lehet egy ruhadarabot kapni, ami azt jelenti, hogy 2-300 Ft-ért is lehet találni.

Pontosan hogy értsük azt, hogy nem tudsz venni olyat, amilyet szeretnél?

Anyukád beleszól például?

2018. jún. 30. 21:33
 13/69 A kérdező kommentje:
Persze, hogy beleszól a ruháimba, meg általában jön is velem. Nem olyanok vannak, amiket én is szeretnék,sosem voltak olyan ruháim.
2018. jún. 30. 21:39
 14/69 Metionin ***** válasza:
95%

16 évesen, mert akkor megkaptam egy ilyen kutató diákos ösztöndíjat. 2 vagy 3 alkalommal adtak 8 ezer forintot, abból vettem ruhát, cipőt. Azelőtt sosem volt olyan ruhám ami tetszett volna vagy ne lett volna nagy.

Egyetem mellett simán tudsz annyit dolgozni hogy vehess pár ruhát, ha mást nem akkor nyáron. A szüleid véleményét meg ne kérd ki, a saját pénzedből vedd meg és ennyi. Csak nem dobálják ki vagy szaggatják le rólad ha már megvetted.

2018. jún. 30. 21:39
 15/69 anonim ***** válasza:
45%

Hát, igen. Itt mindenki 18 éves kora óta dolgozik, se több, se kevesebb! Mer ők rendes emberek, szégyelld magad, kérdező!

Én nem voltam diákmunkán, ezt nem tartom se szégyennek, se érdemnek. Az egyetem befejezése után, 23 évesen kaptam először munkát és fizetést. Addig a szüleim vettek nekem ruhákat, megtehették, nem voltunk gazdagok, de megéltünk normálisan. azóta magamnak veszek, illetve alkalmanként szülinapra, karácsonyra kapok a családtól.

2018. jún. 30. 21:56
 16/69 anonim ***** válasza:
86%
20-21 voltam, és az életem első fizujából
2018. jún. 30. 22:02
 17/69 anonim ***** válasza:
79%
Ki mondta hogy szégyellje magát? Ettől még nevetséges kifogás hogy tanul. alkalmi munkánkból is simán össze lehet szedni a ruha-cipő árát,. még csak állandó munkahely se kell... Aki akarja, megcsinálja. Ha nem akarja, kifogásokat meg úgyis talál hiába felnőtt ember.
2018. jún. 30. 22:03
 18/69 Metionin ***** válasza:
77%
Sajnos sokan rákényszerülnek, nem azért mert olyan rendesek, hanem mert másülönben nem lenne egy normális ruhájuk vagy nem tudnának továbbtanulni. A legtöbb diákmunkás nem azért dolgozik mert unatkozik, ha megtehetnék garantálom hogy nagy részük nem dolgozna. Nem mindenhol tud/akar a szülő segíteni. Örülj, hogy a tieid tudtak.
2018. jún. 30. 22:03
 19/69 anonim ***** válasza:
80%
15 évesen az első árufeltöltős diákmunka fizetésemből. 18L
2018. jún. 30. 22:05
 20/69 anonim ***** válasza:
100%

Már tizenévesen is többnyire olyam ruhát kaptam amilyen nekem tetszett, választhattam mikor vásárolni mentünk.

Aztán magamnak 19 éves korom óta vásárolok.

2018. jún. 30. 22:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!