Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mikor tudtatok magatoknak...

Ti mikor tudtatok magatoknak saját pénzből ruhákat, cipőket venni?

Figyelt kérdés

Mármint úgy, hogy magatok veszitek, saját pénzen és olyat, amilyet akartok.

21 éves vagyok és még nem sikerült.

2018. jún. 30. 20:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim válasza:
29%

A válaszadók, akik pöffeszkedve mondják, hogy egyetem mellett lehet dolgozni, velük kapcsolatban az alábbi 3 dologból egy legalább biztos:

-orvosi egyetemre nem jártak

-mediokraták a szakterületükön vagy

-soha nem is jártak egyetemre

2018. jún. 30. 22:50
 32/69 anonim ***** válasza:
59%
Lassan 20 éves leszek és én sem dolgoztam még, a szüleim tartanak el. Van összegyűjtött pénzem, amit ajándékba kaptam és ebből szoktam néha költeni, de általában a szüleim fizetik a ruháimat, cipőimet is. Ugyanakkor sosem szóltak bele abba, hogy mit szeretnék megvenni, hordani és mindig olyat választhattam magamnak, amilyet csak szeretnék. Nyilván az árát tekintve azért mindig is volt egy keret, ha valami azon felül van, akkor azt például én szoktam fizetni.
2018. jún. 30. 23:10
 33/69 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudtam egyetem mellett dolgozni. (gyógyszerész szakon voltam, nagyon rossz órabeosztással, így fix helyet nehéz lett volna találni.)

Viszont ettől függetlenül volt egy kis "önálló" bevételem. Egyrészt baromira sokat tanultam jó volt az átlagom, így általában mindig kaptam tanulmányi ösztöndíjat. Kreatív ember lévén írtam/illusztráltam/és szerkesztője voltam az egyetemi lapnak ami ugyan ingyen munka, de ezzel és a magánének szakon elért eredményeimmel (igen a plusz időmben ilyesmikkel foglalkoztam) meg tudtam pályázni művészeti ösztöndíjakat is és többször meg is kaptam. (volt, hogy a 2. ösztöndíj majdnem 60.000ft/hó volt ami 2x több volt mint az akkori zsebpénzem. Ezekben az időkben pl. nem is kértem anyuméktól pénzt.)

Aztán volt olyan, hogy több kreatív barátnővel összefogtunk és elkezdtünk kézzel készült ékszereket csinálni és árusítani. Nyilván annyira nem voltunk profik, hogy vállalkozói engedélyt is kiváltsunk, emiatt csak ismerősi körben mertük reklámozni magunkat. (meg akkora bevételünk sem volt) De pl. karácsony előtt mikor többen vásároltak összejött annyi kis plusz pénz, hogy félre tudjak tenni egy keveset. (pl. 1 szemeszter alatt már össze tudtam szedni egy olcsóbb tablet árát a tanuláshoz)

Utólag nem érzek bűntudatot amiatt, hogy nem "kemény munkával" töltöttem az időmet, mert így egy olyan korszaka volt az életemnek amikor a tanulás mellett a szabadidőmben olyasmiket csináltam ami érdekelt és amire ma (már fix munka mellett) nincs időm. (ha meg ügyesen csináltam még egy kis pénz is jött a hobbikból) Tény mivel szüleim csak korlátozottan tudtak támogatni ugyan szűkebb volt a "keretem" (emiatt ha volt is plusz pénzem biztos nem "márkás" ruhákra vagy bulikra stb. költöttem)de mindig igyekeztem kihozni a helyzetből a maximumot.

2018. jún. 30. 23:35
 34/69 anonim ***** válasza:
100%

életem első fizujából 16 évesen. ezért kukoricát címereztem, amitől végül anya eltiltott :D aztán meg forgalmat számláltam, ennek az árából vettem egy kardigánt meg 17 évesen voltam kint Németországban önkénteskedni és ott is kaptam egy minimális pénzt ezért, meg rokonoktól költőpénzt és abból vettem ezt-azt, ezek egy része még most is megvan:D de amúgy sosem volt baj,ami ruhát vettem az tetszett többnyire otthon, a telitalpas cipőm azóta is megvan, abban érettségiztem anno. Tavaly nyár óta meg dolyamatosan dolgozok így összevissza, először diákmunka aztán most már gyakornok vagyok , de ez sajnos rá tud menni a tanulásra, és ha tanulsz is meg dolgozol is nagyon ott kell lenned mindenhol, nem ugy mint én hogy hetente rádjön az öt perc. Ugy azert sokkal nehezebb, de nem egy megoldhatatlan feladat bár munkahelye válogatja.

Amúgy én megértem ezt az egyetemesdit, lehet nekem is jobb félévem lett volna munka nélkül ( bár nagyrészt sztem nem ezen múlt) , de egyetemen is lehet ösztöndíjakat kapni szociális illetve tanulmányi alapon. Nem egy ismerősöm kap is, én is kaptam már nem is keveset, azt meg arra költöd amire akarod, csak meg kell pályázni bár rengeteg papír kell hozzá. Ha meg van valami tárgy, amiből nagyon jó vagy akkor azt taníthatod is. Ilyet is csinált ismerősöm meg lehet én is fogok :D szóval hajrá, meg tudod oldani! 20/L

2018. jún. 30. 23:50
 35/69 anonim ***** válasza:
50%
mot olvaom, hogy a diakmunkad fogszabályzóra ment el... Jó élet bakker, ez azért furi. elvileg amugy arra van valamilyen támogatás is. Meg ez fura h egy full alap dolgot (fogszabalyzo) te kell fizess a diákmunkás pénzedből, míg a ruhákat megveszik neked. Általában az szokott lenni, h a legszükégesebbeket megvezik a szülők, és ha valamit akar még mellé a gyerek akkor azt megveszi a diákmunkás pénzből. Ez azért így fura. Szerintem beszélj velük erről. Mondd meg, hogy mivel te is dolgoztál, meg minden, így egyetem mellett, szeretnél a saját pénzedből ezt-azt venni, olyan ruhákat, amik neked is tetszenek, mert végül is lassan felnőtt vagy vagy mi. Szerintem meg fogják érteni, hacsak nem vagytok nagyon nehéz anyagi helyzetben. Ha meg igen akkor sajnálom, más ötletem nincs :/ (előző voltam)
2018. jún. 30. 23:59
 36/69 anonim ***** válasza:
51%
22:27 vagyok, miert lettem lepontozva? Azert, mert sok munkahelyem volt? Elvallaltam barmit, olyat is amit nagyon nem szerettem, csak nem maradtam ott sokaig. Vagy azert, mert azt mondtam a penzem belefektettem tanulasba? Belefektettem, tanfolyamokba, egyetem nem ment mellette sajnos teljes munkaidoben mert hetvegen is dolgoztam.
2018. júl. 1. 00:22
 37/69 anonim ***** válasza:
33%
31: Ismernek valakit, aki ismert valakit, akinek az unokatestvére járt egy vidéki egyetemre egy kis bölcsész szakra (heti 2-4 tanóra 4 évig.:)). De nem ismerik az egyetemi szakokat és hogy melyiken milyen órarend és követelményrendszer van. Pedig ezeket mindenki ismeri, aki világéletében egyetemre készült, merthogy minden szakról vannak is ismerőseik, és tudják, hogy hol nincs idő hazamenni, és alszanak a teremben, és alig készülnek el a beadandókkal, és hol van lehetőség még 5 másik egyetemi szakot felvenni a meglévő mellé, és fel is veszik. Mert ha egyszer a szülők képesek eltartani valakit 22 éves koráig, és azért van egyetemen mert magas szellemigésű, és tanulni akar, akkor nem dolgozni fog mellette, hanem más egyetemi szakokat felvenni, meg különórákra menni, meg pályázni egyéb ingyenes tanulási lehetőségekre.
2018. júl. 1. 02:19
 38/69 anonim ***** válasza:
59%

13: Akkor állj a sarkadra és zárd ki őt a ruhavásárlásból!

Sajnos másként nem megy, szembe kel szegülnöd, bárhogy is reagál, és ki kell vívd a függetlenségedet!

Ne tudasd vele, mikor mész vásárolni és ne is mutasd meg neki a ruhát!

2018. júl. 1. 02:22
 39/69 anonim ***** válasza:
91%

A lanyomnak ez az elso olyan eve mikor diakmunkazik

2 honapot fog osszesen

Biciklire gyujt :-)

2018. júl. 1. 06:25
 40/69 anonim ***** válasza:
90%
Gimi utolsó évében esténként dolgoztam két-három órát, az első ruha amitt vettem egy kabát volt. 2000-ben volt, de még ma is emlékszem rá.
2018. júl. 1. 08:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!