Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Volt már valaki így? Tippek?

Volt már valaki így? Tippek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A helyzet nagyon röviden: már kiskorom óta kicsit szigorúbban neveltek a szüleim, de mindent megadtam amit csak tudtam, amiért büszke is vagyok rájuk. Az, hogy 18 éves koromig megparancsolták, hogy buliból mikor mehetek haza, meg miket mikor és hol csinálhatok megértem...Aztán szeptemberben elkerültem vidékről Pestre, és semmi sem változott. Konkrétan most végeztem a vizsgákkal, hazajövök, és megvan mondva hogy mikorra jöjjek haza este, (anya felkel erre) nem mehetek bármikor bármerre bárkivel,nem hívhatom ide a barátaimat (most építettünk egy "nyári lakot"), mondván anya "mert ők ezt maguknak építették" ráadásul kaptam a barátomtól egy vizipipát amit már régóta venni akartam, és azt se próbálhatom ki (nyílván nem bent a házba szívnám), mert "apának nem tetszik hogy vizipipáznék" (aki egyébként 20 éve láncdohányos). Már régóta nagyon idegesít ez a berögzött gondolkodás, de nem gondoltam volna hogy ha felnövök is megmarad ez. A minap komolyra fordítottam a szót és próbáltam ezt megbeszélni anyával, akinek a válasza annyi volt, hogy amíg ez az ő háza és ő tart el addig én itt azt csinálok amit ő megszab. Valamilyen szinten megértem, de hát ba*szus, most nem lehet jólérezni magam ha havonta egyszer hazajövök Pestről? Valahogy nem tudok egyetérteni...Mivel minden barátom és a családom is itteni, és nyár van jóhogy hazajövök kicsit de hát így ha minden megvan mondva mit lehet tenni? Próbáltam "megijeszteni" őket azzal hogyha ez fog menni akkor visszamegyek Pestre, de semmmi. Mit tegyek?
2018. jún. 16. 20:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%
7es sem normális, de azt sem tudja, mi a vizipipa igaziból....
2018. jún. 17. 00:33
 12/19 A kérdező kommentje:
hát nem nagyon..:D
2018. jún. 17. 00:53
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

És mit vársz hercegnö? Költözz el, függetlenedj anyagilag ennyi.

Mondhatjuk, hogy mekkora hülyeség anyádéktol hogy igy fognak, de változik attol.majd akármi is?

Nem, ök ilyenek, és vergödhetsz, még 25 évesen is meg lesz szabva, hová meddig.mehetsz.

Exem anyjához csak látogatni mentünk, de mindig pontosan meg kell mondani hová, meddig megyünk, ebédre kötelezöen otthon kellett lenni, stb. Exem 31 volt akkor, de az "anyja háza, az van amit ö.mond".

Szerintem gáz, engem nem ilyen korlátokkal neveltek, náluk ez volt a módi.

2018. jún. 17. 06:49
 14/19 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem egyszerűen ne járj haza. Nem kötelező ott lenned, ha neked nem tetszenek a szabályok (amit megértek). Ha fontosak az otthoni barátaid, akkor próbálj meg náluk aludni a rövid hazalátogatások idején.
2018. jún. 17. 13:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Igaza volt annak az ismerősömnek, aki egyszer azt mondta, hogy a gyakorikerdesek.hu weboldal a frusztráltak klubja.

Leszűrhető a válaszokból.

Adott egy élethelyzet, adott egy szenvedtető dolog, segítséget kér valaki, és segítő szándék helyett a frusztráltak teleszemetelik a kérdés lapját kioktató, arrogáns, rosszindulatú megmondóemberkedős beszólogatással.

Megértem, hogy a kis szar élete miatt sokaknak kompenzálhatnékja van, de nem lehetne inkább a wcre járni szarni és nem ide a fórumba?

A kekec rosszindulatú válaszadók szerint segítenek-e ezzel a stílussal a kérdezőnek?

Amúgy egy túlhaladott baflasz marhaság ez az "én házam az van amit én mondok" dolog. Ott a szülő is konstellált.

Figyelem. Aki magával rendben van, nem megy neki a másik embernek. Akár szülő, akár válaszoló itt.

Én a kérdező helyében nem foglalkoznék az értelmetlen tiltásokkal és élném az amúgy stabil normál életemet. Hadd sértődjön anyuci, ingyen van neki.

Aztán az ilyen szülőkből szokott a szívszorító megható videó terjengeni a facen és a youtubeon, hogy 5 éve egyedül karácsonyozik és egyik felnőtt gyereke fel sem hívja sosem.

Tééényleg???? Vajon miért is????

2018. jún. 17. 13:20
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen tudom, igazatok van hogy akkor ne jöjjek haza. Csak néha olyan jól esne a vidéki levegő :(
2018. jún. 18. 15:33
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor menj videkre máshova v másokhoz.
2018. jún. 18. 15:34
 18/19 A kérdező kommentje:

Kedves 13.20 (sajnos) nagyon adlak!

Igen, valószínűleg csak ezek a megoldások maradnak amiket ti írtatok, bár ez sokszor ellentmond azzal amit a szüleim mondogatnak állandóan: "minden fillérünket nektek adjuk" stb. És akkor ennek az lesz a vége hogy nem is fogok velük beszélni pár év múlva? Rossz belegondolni..

2018. jún. 18. 15:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Sok szülő azért támogat h irányithasson,én doboz gyufát nem fogadtam el,h utána törlesztenem kelljen v az őletüket terveiket megvalositanum,tanultam,ösztondij,munka stb,magam értem el amim van,irigyek is rám,de már nulla nálunk is a kapcsolat,felszabadito ha nincs negativ töltés..
2018. jún. 18. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!