Több önbizalom kéne. Tippek? Tanácsok?
Anyu és apu gyakran veszekszik velem minden apró hülyeségen (pl nem létező kupi, jegyek {4-es, 3-as}, levelezések, kimozdulás {nem szeretik ha elmegyek vhova})
Olyanokat mondanak amik teljesen földbe döngölnek:
-egy senki vagy!
-te akarsz ügyvéd lenni 4-es bizonyítvánnyal???
-semmit érő a munkád...
-egy nulla ember vagy!
-hazugságban éled az életed!!! (mert lekésem a buszt és azt mondom nem direkt, ami igaz is!)
-ilyen nincs a világon... gusztustalan!
-trehány dg!
-hisztis r;banc!
És már kezdem elhinni hogy igazuk van... De nem akarom! Mit tegyek? 14/L
Nem elég, hogy tudod Te magadról, hogy nem vagy az aminek elmondanak?
Ha ügyved akarsz lenni, úgy is az leszel.
Próbáltál mar beszélni velül, hogy miert bántanak? Ha igen mit mondanak?
Ügyvéd négyessel...
Mármint magyar és töri négyes, vagy kémia és tesi?
Erre nem nagyon lehet mit mondani :( Őket bántja az hogy te akarsz valamit kezdeni az életeddel és úgymond féltékenyek rád mert valószínű el is fogod érni azt hogy ügyvéd legyen belőled. Szivesen elbeszélgetnék a "kedves" "szüleiddel". Számomra az aki így beszél a gyerekével és nem segíti lelkileg, állandóan szidja az nem szülő. Egy undoritó féreg.
Próbálj ezekre nem odafigyelni. Te tudod magadról hogy ügyes és okos vagy és hogy nem hazudsz! Legyen neked ennyi elég. Ne foglalkozz velük. Esetleg a nagyszüleidnek vagy bárki másnak akivel jó kapcsolatban vagy elmesélhetnéd ezt hogy tudjanak segíteni. De emiatt semmiképp ne veszítsd el az önbizalmad! Inkább mutasd meg nekik, aztán majd koppannak.
Szépen lassan csinálj olyan dolgokat, amikről nem mondasz nekik semmit. Csak egyszerűbb dolgokra gondolok, pl. szó nélkül kimész 10p-re sétálni, ajtónál meg: "Mindjárt jövök" és már húzol is el. Amikor hazaérsz valószínűleg meg fogják kérdezni, hogy na mégis hol voltál...
Erre azt kell válaszolni, hogy "Kicsit sétáltam, meg találkoztam egy barátnőmmel"
Valszeg erre is lesz egy kommentjük, hogy "És miért nem szóltál/kérdezted meg, hogy kimehetsz-e/..stb"
Válaszul meg csak FLEGMÁN (ez fontos ;) ) "Hát mit tudom én, nem nagy ügy"
Itt a vége a fontos, hogy a néha válaszolj kicsit egoista/flegma módon, de az elején még ne annyira...
Egy 4-5 max 6 hónap után megszokják, hidd el ;)
Fontos még, hogy ne legyél lekezelő velük. Ezeken a "kis dolgokon" kívül egyébként mondj el mindent, amit kérdeznek. Pl. jegyekről biztos kérdezősködnek néha... Válaszolj úgy, mintha "leszarnád" egy kicsit a jegyeket, hogy pl. "hátööö.. nem tudom, mindjárt megnézzük. Amúgy kb. jó jegyek voltak elmúlt időben" <kicsit húzod az időt a napló bejelentkezéssel/ellenőrző kereséssel> utána meg: "Pff. nemtom hol van, majd máskor megnézed, oké? "
(ilyenkor az elején 5-10p múlva menj oda hozzá, hogy "na megvan", végén el is felejtheted)
Ez csak egy példa, de sok kisebb dolgok is vannak valószínűleg, mint ahogy említetted. Lényeg, hogy tegyél úgy, mintha téged annyira nem érdekelnek azok a kis dolgok háromnegyede.
Olyan, mint amikor egyik gyerek piszkálja a másikat, mert olyan fura haja van. Ha a másik leszarja azt, aki őt piszkálja, akkor meg fogja úgyis unni, előbb utóbb végülis...
Sok sikert ;)
Írj privit ha beszélnél ;)
19F - kicsit hasonló helyzetben voltam, csak nem szülőkkel :)
#5 vagyok
Előttem lévő komment is jó (#4), egy dologban hasonlót fogalmazunk meg. De ha az enyémmel akkor szerintem tuti találat :)
Megint előző :D
(#5,6)
kis javítás:
"De ha az enyémmel összerakod.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!