Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról a helyzetr...

Mit gondoltok arról a helyzetről, ha egy igen magas bevétellel rendelkező anyuka nagyon kevéske gyerektartás miatt gyötri a rossz helyzetben élő exét?

Figyelt kérdés
Tehát válás, anyuka nettó 800 000-ből él havonta, mégis bíróságra, perre megy, mert az apuka nem mindig tudja odaadni a 30 000 Ft-os gyerektartást. Anyukának az nyilván nem számít, de egy keveset kereső embernek a megélhetése múlik rajta...
2018. jún. 13. 12:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/114 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező (#39) akkor, ha most született gyereke, szépen menjen be ő is a bíróságra, és adjon be viszontkeresetet tartásdíj-csökkentésre. Ennyi.
2018. jún. 13. 21:57
 42/114 anonim ***** válasza:
68%
Az faca! Egy gyerekre sincs pénze, de már legyártotta a következőt. Vagy akkor mégse megy olyan szarul? Ha van pénz új kölyköt csinálni, akkor miről is beszélünk?
2018. jún. 13. 22:38
 43/114 anonim válasza:
68%
inkább a bátyád a gyomorforgató csak te nem látod mert az ő szemével nézed a dolgokat. az egyáltalán nem fontos hogy mennyit keres az anyuka, nem kéne más zsebében turkálni. a gyerekéért felelőséggel tartozik az ember, ezt jelenti a gyerektartás. ha pedig ilyen rossz anyagi helyzetben van az apuka akkor nem kellett volna másik gyereket vállalni.
2018. jún. 13. 23:10
 44/114 anonim ***** válasza:
66%
Én (nőként) ilyen jövedelemkülönbség esetén nem verném az asztalt gyerektartásért, de ez nem menti fel a pasit. Nem túl felelős magatartás, hogy a meglévő gyerekre sincs pénze, de csinál egy másikat. Ha az anya is nehéz körülmények között élne hónapról hónapra és számítana neki a 30000, akkor most mi lenne?
2018. jún. 13. 23:13
 45/114 anonim ***** válasza:
22%

"inkább a bátyád a gyomorforgató" - szerintem meg a kérdésben szereplő ex feleség az. Attól, mert manapság az turboanyuk úgy gondolják, hogy "én már anyuka vagyok, nekem a gyerek az első" - és ezt a gondolkodást gátlástalanul elvárnák a férfitől is - a férfiak jó részének (pl nekem is) mindig is a társa lesz az első - amíg az a gyerek anyja, addig az, ha már más, akkor meg az. Ezen nyugodtan lehet felháborodni az említett exeknek, de ettől még ez a kő kemény tény.

És bárki leállhat szívatni a másikat, csak jobb ha kalkulál azzal a másik ténnyel, hogy a hatást ellenhatás szokta követni.

2018. jún. 13. 23:37
 46/114 anonim ***** válasza:
70%
Hála a jó istennek kedves utolsó, a törvény szerint sajnos köteles vagy gondoskodni elszórt magvaidról, ha tetszik ha nem. A nőidet úgy cserélgetheted ahogy akarod, de a gyerekeidért felelősséggel tartozol.
2018. jún. 14. 01:38
 47/114 anonim ***** válasza:
76%
Jogilag nyilvan igaza van. Amúgy meg...gondolom, nem volt "szép" a válás...
2018. jún. 14. 02:31
 48/114 anonim ***** válasza:
74%

Attól hogy valakinek az új nő a legfontosabb, még a saját gyerekéről gondoskodnia kell.

"Bírom" az ilyen pasikat akik sorra csinálják a kölköt különböző nőknek, és mindig az aktuális gyerek a fontos csak, a többi le van kakkantva magasról. A gyerek nem egy játék amit csak úgy eldob, mert lesz másik. A nőjét lecserélheti ez nem tartozik ide.

Az a férfi aki meg arra büszke hogy a válással együtt a korábban szeretett gyerekétől is búcsút mond, az meg hulladék.

2018. jún. 14. 07:32
 49/114 anonim ***** válasza:
69%

Hálát adok az égnek hogy én képes voltam jól párt választani akinek a CSALÁDJA az első :)

Kellene a fenének egy olyan "férfi" aki gyereket csinál de nem szereti úgy mint a család másik tagját(tagjait) azaz engem. Én sem fogok rangsorolgatni.

2018. jún. 14. 07:35
 50/114 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó(k):), ez egyy roppant érdekes dolog, ugyanis a hölgyek hordoznak magukban egy jó nagy ellentmondást... a verbális kommunikáció csakugyan ez szokott lenni, a gyakorlat meg az, hogy - hacsak nem Adonisz vagy Krőzus az illető, mert akkor tök mindegy - sokkal könnyebben talál magának új társat és sokkal szélesebb körből az a férfi, akinek kevéssé van jelen az életében az előző kapcsolatból származó gyereke, mint az, aki továbbra is aláveti magát a gyerek érdekeinek. A gyakorlatban utóbbi legfeljebb egy másik kisgyerekes anyuka mellett csobban csöbörből vödörbe:), addig az előbbit vár a haverok-buli-fanta... ha tetszel érteni.
2018. jún. 14. 08:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!