Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi értelme van megkereszteltet...

Mi értelme van megkereszteltetni a gyermeket, ha a szülők nem vallásosak, és a gyermeküket sem nevelik annak?

Figyelt kérdés

Csak szerintem nevetséges az egész?

Konkrétan semmi értelme, pláne, hogy sok esetben a keresztszülők sem hívők.

Így tulajdonképpen, egy buta megszokás, mely alibi egy családi összejövetelre, esetleg arra, hogy a gyermek plusz egy helyről kapjon ajándékot. Legalábbis arra is tapasztaltam példát, hogy durekt gazdag rokonokat, barátokat kérnek fel keresztszülőnek.

Kb. annyi értelmi van, mint templomban esküdni ateistaként... Sőt, annyi sem.

Sokkal helyénvalóbbnak tartom, ha a gyermeknek meghagyjuk a szabad választást, és nem eröltetünk rá semmilyen vallást. Legyen ez a saját döntése, ha elég idős lesz. Ha prdi úgy sem kap vallásos nevelést, semmi értelne.

2018. jún. 6. 16:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%

Előrebocsátom, nekem nincs bajom azzal, ha valaki csak utánzásból követ egy hagyományt, aminek számára már nincs jelentősége.

Azt se, ha egy családi összejövetel kedvéért teszi. Még azt se, ha az ajándékokért. Még azt se, ha valaki azért esküszik templomban ateistaként, mert szépnek tartja.

De az egyházak meg a KDNP folyamatosan hivatkoznak az akárhány millió keresztényre, emiatt kap hatalmas összegeket az egyház, emiatt játsszák át a kezükre az iskolákat, ahol a nemvallásos diák aztán úgy jár, mint a 20-as válaszoló. Aki nemvallásosként megkereszteli a gyerekét, az ebbe áll bele.

2018. jún. 7. 07:22
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. A gyerekeimet se kereszteltem meg. Majd ha akarnak megkeresztelkednek
2018. jún. 7. 07:51
 23/27 anonim ***** válasza:
86%
Így tényleg semmi értelme. Oka lehet a hagyomány tartása, nagyszülői nyomás vagy a babona.
2018. jún. 7. 08:22
 24/27 anonim ***** válasza:
90%

Manapság sztem azért, mert:

- "olyan szép szertartás"

- plusz alkalom, hogy összejöhessen a család és mindenki megnézhesse a lurkót

- remek alkalom arra, hogy szedjünk be pénzt meg motyót a gyereknek

- mert a vallásos nagyi kiverte a díszhisztit

Kb.

Most nem azért, azt a válaszolót pl. megértem, aki arról írt, hogy régen milyen értéke volt egy keresztlevélnek. De manapság...

Én elég képmutató dolognak tartom. A vallás nem olyan, hogy kimazsolázgatjuk belőle a cuki cuccokat (templomi esküvő, keresztelés), a tanításokba meg tojunk bele.

2018. jún. 7. 17:11
 25/27 anonim ***** válasza:
90%

"A vallás nem olyan, hogy kimazsolázgatjuk belőle a cuki cuccokat (templomi esküvő, keresztelés), a tanításokba meg tojunk bele." - pontosan!

Én vagyok a kikeresztelkedett válaszoló, és tudjátok, mennyi sz*rt kaptam az emberektől, mert ezt megtettem? Rengeteget! Mert "mi van, ha mégis van isten és akkor pokolra jutsz, így legalább volt esélyed a mennybe jutni, de most már az sincs", lol. :D És ezt azok mondták, akik maguk sem élnek a tanítás szerint (házasság előtti szex, csúnya beszéd, nem járnak templomba, tipikus emberi gyarló dolgok tömkelegei stb.).

A kikeresztelkedés egyébként annyi volt, hogy beszéltem a pappal, hogy ki szeretnék keresztelkedni, ő megkérdezte, miért, én elmondtam, miért, ő elmondta, hogy "ezt nem tudod lemosni magadról a legerősebb drótkefével sem", ennek ellenére a nyivántartásba beírta, hogy én ezt kértem, szóval templomi esküvőm nem lehet (nem is akarok).

2018. jún. 7. 17:40
 26/27 anonim ***** válasza:
58%
Én nem vagyok haha:D
2018. jún. 7. 21:15
 27/27 anonim ***** válasza:
69%
Engem megkereszteltek a szüleim anno, és hát nekem egy jó élményem sincs róla. Sose szerettem templomba járni, és elég hamar ki is abrandultam az egész vallási dologból. Ennek ellenére első alsoznom kellett, mert kellett, feleslegesen hittan órákra járni, amit gyűlöltem, de kötelező volt mivel még voltam keresztelve. Nem vagyok hívő azóta sem. Nem járok templomba, utoljára nővérem esküvőjén voltam ott. Én meg mondtam hogy nem szeretnék templomi esküvőt, férjem sem mivel ő is ateista így ebben egyet ertettunk. Szüleim próbálták erőltetni hogy legyen, mert hogy majd még fogom banni. Hát mondtam hogy az a nap rólam és a paromrol szól, ha mi nem szeretnénk, mert nekünk az csak nyűg akkor nem lesz. Beletorodtek. Nem is volt e templomi esküvő csak polgári :) aztán jött a baba, következő nagy kérdés nagyszülők részéről mikor lesz keresztelő, kik lesznek a keresztszulok. Meg mondtuk hogy nem szeretnénk megkereszteltek a gyereket majd eldonti ő később ha nagyobb lesz hogy miben hisz. Úgyhogy nem volt keresztelő, egy névadó bulit csaptunk ahol jelképesen kijeloltunk keresztszuloket (férjemnek egyke gyerek, nekem pedig van egy bátyám és egy nővérem, akik így számítottak arra hogy ők lesznek felkerve), így hogy ne bantsuk meg őket, felkértük őket hogy jelképesen lennének-e, ami kb annyit tesz hogy a gyerek majd keresztanyunak és keresztanyunak fogja hívni őket, és ennyi. Később ha nagyobb lesz és szeretne mégis érkezni a keresztény vallással vagy bármi mással, akkor oké, ő döntése, de egy csecsemőt előre belekenyszeriteni egy ilyen dologba nem fer.
2018. jún. 14. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!