Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi értelme megkereszteltetni...

Mi értelme megkereszteltetni a gyereket?

Figyelt kérdés

Ma egy pár házzal odébb lakó férfi megkérdezte, megkereszteltetjük-e a gyerekünket? (lassan 2 lesz) MOndtam nincs tervbe véve. Erre ő azt mondta, hogy "Nagy kár-már a gyerek szempontjából. A hovatartozás végett."

Na már most ugye ez a férfi nyugdíjas, mikor ő volt fiatal, másképp mentek ezek a dolgok. Az én környzetemben néhányan úgy döntöttek, hogy megkeresztelik a gyereket miért ne?-alapon, a többség nem, minek?-alapon. Hozzátenném: senki nem vallásos a környezetemben. Én speciel meg vagyok keresztelve, bár ugye az én szüleim se vallásosak. Na már most ez engem különösebben nem érdekel. Mert ettől soha se pozitív, se negatív megkülönböztetés nem ért soha. Nem értem a bácsi mégis hogy értette azt, hogy a hovatartozás végett? Mert hogy aki meg van keresztelve, azt a vallásosak táborába tartozik vagy mi? Mert ugye ez nincs így. Az egyetlen , ami eszembe jut, hogy aki nincs megkeresztelve, nem házasodhat templomban. Na már most ezen kívül más nem jut eszembe...

Engem egyébként abszolút nem zavar, ha valaki megkeresztelteti a gyerekét, nem kérdezem meg, hogy minek....? Ha neki fontos, hát tegye. Végülis ez egy szokás, amit egyesek követnek, mások nem.

Ugyanakkor véleményem szerint, aki hisz Istenben, az hisz. És ez független a megkereszeteléstől, a templomba járástól és minden egyébtől.

Szóval arra vagyok kíváncsi, RACIONÁLIS okot tudtok-e mondani? (hozzátenném: az én véleményem nem változik e téren csak érdekel, hogy vallási vagy érzelmi okokat leszámítva vannak e logikus érvek a megkeresztelés mellett?)

2011. júl. 22. 11:54
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgyse vallásos a környezeted, és a kiválasztott keresztszülők is csak a régi szokás miatt vállalják, akkor csak képmutatás lenne a keresztelő.

Ha nagyobb korában hívő lesz, majd megkeresztelkedik.

2011. júl. 22. 12:00
 2/34 anonim ***** válasza:
97%

ja, és "vallási vagy érzelmi okokat leszámítva vannak e logikus érvek a megkeresztelés mellett"

mivel ez teljesen vallási dolog, mi egyéb érvet kerenél? :)

2011. júl. 22. 12:00
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

"Mi értelme megkereszteltetni a gyereket?" Neked semmi és annak sem, aki csak azért keresztelteti meg mert "úgy szokás", vagy mert "mit szólnak". Pont ugyan olyan ez, mint a templomi esküvő. Soknak azért kell, mert "olyan szép", holott ez messze nem azért van...

"RACIONÁLIS okot tudtok-e mondani? (hozzátenném: az én véleményem nem változik e téren csak érdekel, hogy vallási vagy érzelmi okokat leszámítva vannak e logikus érvek a megkeresztelés mellett?" A vallás nem racionális, így nem kellene a logikával sem összefüggésbe hozni, de ha már ennyire kíváncsi vagy, itt van az előbb említett templomi esküvő kérdés. Aki nincs megkeresztelkedve, az nem esküdhet templomban.

2011. júl. 22. 12:01
 4/34 anonim ***** válasza:
51%

"Ugyanakkor véleményem szerint, aki hisz Istenben, az hisz. És ez független a megkereszeteléstől, a templomba járástól és minden egyébtől."

Ezzel maximálisan egyetértek; engem kényszerítettek világ életemben; máig nem hiszek sem az egyházban és gyűlölöm az elvakult híveket. Ettől függetlenül viszont hiszem, hogy vannak felettünk álló istenek, akik nincsnek egyedül, mert tutire nem bírnának el egyszerre az egész világgal; hiszek abban, hogy Buda és Jézus jóbarátok. Hú, de idétlenül hangzott, ugye?:O)

De én sem kereszteltettem meg a gyereket, mert nem fogom ráerőltetni egy olyan vallás elemeit, amelynek a vezetője sem jó (nekem ne mesélje be senki, hogy Benedek pápa kényszerből lett Hitlerjungenes-így kell írni?angolos vagyok- akkor már fel is áldozhatta volna magát ehelyett, meg nekem ne hirdesse és ne kényszerítse a papokat sem ő sem más cölibátusba, hogy aztán a gyerekeinket erőszakolják sorra-)...

Számomra nincs racionális ok tehát; majd ő ha felnő akkor eldönti mit akar; én ettől ugyanúgy tiszta életre nevelem. Ha pedig templomi esküvőt akar, akkor majd előtte fogja magát és szépen elmegy felnőttkeresztelésre, ennyi.

2011. júl. 22. 12:02
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyukám mindig azt mondta:

"Kereszteltesd meg a gyermeked mindenképp, sosem lehet tudni, hogy a történelem mikor ismétli önmagát".

Az én származási papírjaim is megvannak egészen ükszülöig mind keresztények. Meg fogom most nyáron kereszteltetni a lányom, baja nem származik belöle, de jobb a biztonság.

2011. júl. 22. 12:02
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Osztom a véleményed. Vallási és érzelmi okokból kell kereszteltetni a gyereket. Az idősebb korosztály viszont el sem tudja képzelni, hogy valaki ne akarja ezt, még akkor se, ha nem aktívan gyakorolja a vallását. Plusz megéltek egy olyan korszakot, amikor a nem kereszteltek negatív megkülönböztetést kaptak.
2011. júl. 22. 12:04
 7/34 anonim ***** válasza:
89%
Én hívő vagyok és meg fogom keresztelni a gyerekeimet, ha majd lesznek, de a te helyzetedre én is azt mondom, hogy nincs értelme megkeresztelni. Minek, ha nem vagytok hívők? A keresztségnek az a lényege, hogy felajánlod Istennek a gyerekedet, megfogadod, hogy Isten szeretetére fogjátok tanítani őt és keresztény erkölcs szerint nevelitek. Ha valaki nem is hisz igazán Istenben és nem érdekli a vallás, annak ez az egész egy nagy hazugság. Mi ez a hovatartozásos baromság? Ha nincs megkeresztelve, akkor nem tartozik sehová? Egy nem hívő családban talán nem fogadják el a gyereket ugyanúgy, mint a hívőknél? A keresztség csak és kizárólag a hitednek fontos, nincs ráírva senkire, hogy meg van-e keresztelve, senki nem fogja megkérdezni sehol. Ugyanez a templomi esküvő is, ha nem vagy hívő, az is egy hazugság, hogy Isten színe előtt, akiben nem is hiszel összeházasodsz valakivel. Szép hagyomány fehér ruhában odaállni az oltár elé? Nem, a hét szentség egyike. Nem kéne divatot csinálni ezekből. Nem sajnálom én se a keresztség, se a házasság szentségét senkitől, nem erről van szó, de szerintem aki erre vállalkozik, az szívből kéne tegye, a hite miatt, nem azért, mert "miért ne?"
2011. júl. 22. 12:09
 8/34 anonim ***** válasza:
63%
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Én nem fogom megkereszteltetni a lányomat, mert bár én is és a férjem is meg vagyunk keresztelve, nem gyakoroljuk a vallást, nem járunk templomba, templomi esküvőnk sem volt, csak polgári, szóval minek??? Csak képmutatás lenne.
2011. júl. 22. 12:15
 9/34 anonim ***** válasza:
35%

SEMMI!!

egy álszent dolog az egséz, mint a temnplomba járás a hit nem ezt jelenti, és hinni bármiben lehet.

Mi egyiket sem kereszteltük me, párom sincs megkeresztelve (ébn sajnos igen), őssze sem házasodtunk.

2011. júl. 22. 12:17
 10/34 anonim ***** válasza:
83%
mi sem vagyunk vallásosak, nem volt templomi esküvő, gyerek sincs megkeresztelve, szerintem is képmutatás lenne, mert nem jelent semmit nekünk. viszont mostanában szembesültem azzal, hogy bizony ha normális iskolába akarom adni, lehet, hogy meg kell kereszteltetni, ugyanis nálunk csak az egyházi iskolák jók.... nekem ez racionális ok, és bizony képmutató leszek a gyerekem érdekében, ha kell...
2011. júl. 22. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!