Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi értelme megkereszteltetni...

Mi értelme megkereszteltetni a gyereket?

Figyelt kérdés

Ma egy pár házzal odébb lakó férfi megkérdezte, megkereszteltetjük-e a gyerekünket? (lassan 2 lesz) MOndtam nincs tervbe véve. Erre ő azt mondta, hogy "Nagy kár-már a gyerek szempontjából. A hovatartozás végett."

Na már most ugye ez a férfi nyugdíjas, mikor ő volt fiatal, másképp mentek ezek a dolgok. Az én környzetemben néhányan úgy döntöttek, hogy megkeresztelik a gyereket miért ne?-alapon, a többség nem, minek?-alapon. Hozzátenném: senki nem vallásos a környezetemben. Én speciel meg vagyok keresztelve, bár ugye az én szüleim se vallásosak. Na már most ez engem különösebben nem érdekel. Mert ettől soha se pozitív, se negatív megkülönböztetés nem ért soha. Nem értem a bácsi mégis hogy értette azt, hogy a hovatartozás végett? Mert hogy aki meg van keresztelve, azt a vallásosak táborába tartozik vagy mi? Mert ugye ez nincs így. Az egyetlen , ami eszembe jut, hogy aki nincs megkeresztelve, nem házasodhat templomban. Na már most ezen kívül más nem jut eszembe...

Engem egyébként abszolút nem zavar, ha valaki megkeresztelteti a gyerekét, nem kérdezem meg, hogy minek....? Ha neki fontos, hát tegye. Végülis ez egy szokás, amit egyesek követnek, mások nem.

Ugyanakkor véleményem szerint, aki hisz Istenben, az hisz. És ez független a megkereszeteléstől, a templomba járástól és minden egyébtől.

Szóval arra vagyok kíváncsi, RACIONÁLIS okot tudtok-e mondani? (hozzátenném: az én véleményem nem változik e téren csak érdekel, hogy vallási vagy érzelmi okokat leszámítva vannak e logikus érvek a megkeresztelés mellett?)

2011. júl. 22. 11:54
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
70%

Nehogy aztán felnőtt korában, ha rátalál Istenre, engem okoljon, h nem lett megkeresztelve.

Ez a leghülyébb indok, amit eddig hallottam, és ezt keresztényként mondom. Ha felnőtt korában talál rá Istenre, akkor felnőtt korában keresztelkedik meg. Megteheti. Bárki megkeresztelkedhet bármikor. És attól, hogy valaki még nincs megkeresztelve, a közösség ugyanúgy befogadja és szereti.

2011. júl. 26. 10:58
 32/34 sumergo ***** válasza:
Szerintem meg ez egyáltalán nem hülye indok, mert ha az lenne, senkinek sem kéne megkereszteltetnie a gyermekét, mert akkor majd ráér, ha felnő, és akarja!!! Mikor csecsemő, fogalmunk sem lehet, hogy áll ehhez a kérdéshez!
2011. júl. 27. 08:18
 33/34 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen vallásra gondolsz, de felnőttként ez sokkal macerásabb procedúra. Oktatással és minden mással kell számolni. Olyan jól megfogalmazták már itt előttem:"Egy gyereknél a szülők vállalják a keresztségnél, hogy gondoskodnak a keresztény neveléséről. Ha valaki felnőtt korban akar keresztelkedik, akkor az a részéről egy tudatos döntés, nem is kell a szülőknek fogadalmat tenniük. Ha pedig tudatos döntés, akkor tudnia kell, hogy mi mellett dönt, tehát ismernie kell a katekizmust, hittant." Vagyis gyermekként ez egyszerűbb. (Persze kell a megfelelő vallásos háttér).
2011. júl. 28. 17:47
 34/34 anonim válasza:

A keresztség(baptismo,magyarul teljesen alámeríteni),a Megváltóval kötött szövetségkötés megpecsételése,miután a keresztelendő kifejezte hitét Isten Fia megváltásában.

NEM varázslatos szent cselekmény! Hit nélkül,csak pancsolás.

Így bármilyen csecsemő,gyermek keresztelése felesleges,és ártalmas azért,mert felnőve,amikot Istennel hite alapján megkeresztelkedne,lebeszélik az Istennel kötendő szövetségkötésről.("Már meg voltál keresztelve s így szükségtelen."Ez hazugság,mivel az nem az ő hite alapján történt.)

Így,mivel a csecsemőnek nincs sem bűne,sem hite,nincs semmi értelme a hókuszpókusznak.

Amikor a gyermek felnő(12-18 éves lesz),a saját hite vallomására és akaratára megkeresztelkedik,vagy nem.

Mivel a bemerítés,egy szövetségkötés az egyén és Krisztus(Isten) között,

NEM! NEM egyházba,felekezetbe keresztelkedik a keresztény,de választhat közösséget,ahol a krisztusi életet tanulja,begyakorolja.

2023. júl. 27. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!