Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi értelme van megkereszteltet...

Mi értelme van megkereszteltetni a gyermeket, ha a szülők nem vallásosak, és a gyermeküket sem nevelik annak?

Figyelt kérdés

Csak szerintem nevetséges az egész?

Konkrétan semmi értelme, pláne, hogy sok esetben a keresztszülők sem hívők.

Így tulajdonképpen, egy buta megszokás, mely alibi egy családi összejövetelre, esetleg arra, hogy a gyermek plusz egy helyről kapjon ajándékot. Legalábbis arra is tapasztaltam példát, hogy durekt gazdag rokonokat, barátokat kérnek fel keresztszülőnek.

Kb. annyi értelmi van, mint templomban esküdni ateistaként... Sőt, annyi sem.

Sokkal helyénvalóbbnak tartom, ha a gyermeknek meghagyjuk a szabad választást, és nem eröltetünk rá semmilyen vallást. Legyen ez a saját döntése, ha elég idős lesz. Ha prdi úgy sem kap vallásos nevelést, semmi értelne.

2018. jún. 6. 16:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
34%
Először is szerintem meg a "fejletlen viselkedést" az mutatja, hogy emberek mások ügyeibe beleavatkoznak. Ne érdekeljen már más! Foglalkozz a saját életeddel. Nem látsz bele másokéba. A neveltetésükbe, a hitükbe. Nálunk például nagymamám azt mondta, hogy ki ne vigyem a házból a gyereket, mert elviszi az ördög, csak megkeresztelés után. Megkereszteltük, de nyilván nem ezért. Később is dönthet úgy, hogy más vallást szeretne. Templomban is esküdtünk az exemmel, pedig aztán egyikőnk sem vallásos. Sok értelme volt :D Na és? Mit érdekel az téged?
2018. jún. 6. 17:08
 12/27 anonim ***** válasza:
71%

#10 válaszoló hogy lehet kikeresztelkedni? Komolyan érdekelne.

A kérdező válaszára reagálva: szerintem semmi értelme ebben az esetben megkeresztelni a gyereket.

2018. jún. 6. 17:14
 13/27 anonim ***** válasza:
28%
Nálunk ez egy családi szokás, nem azért mert hívők vagyunk, hanem próbáljuk másodunokatestvéri fokig tartani a kapcsolatokat. A keresztszülőnek nálunk az a szerepe, hogy kivegye a részét a gyerek neveléséből, ami jól esik annak akit felkértek a szerepre és erősíti a családi összetartást, ha több ezer kilométerre élő emberek felé van egy olyan elvárás, hogy évente egyszer jöjjön meglátogatni és találja ki hogy juttatja el az ajándékát karácsonykord. Nyilván ha nem jön össze, akkor nem szoktunk semmit szólni, de látszólag mindenki örömmel csinálja.
2018. jún. 6. 17:41
 14/27 anonim ***** válasza:
31%

És mégis milyen alapon jelented ki, hogy ez hülyeség?!

Azért, mert TE úgy gondolod? Ki is vagy, hogy megmondd itt a nagy tutit vadidegen embereknek?

A mások életébe való belepofázás, az az, ami egy baromi káros szokás. Mi a túróért érdekel téged az, hogy Mucsaröcsögén a kis Pistikét megkeresztelik-e a szülei vagy nem? Max ha téged kérnek meg keresztszülőnek, egyszerűen nemet mondasz és kész. Nem pedig mindenfélét kiabálsz rájuk csak azért, mert másképpen merészelnek gondolkozni bizonyos dolgokról, mint szerény személyed.

2018. jún. 6. 18:19
 15/27 anonim ***** válasza:
95%

Az általad írt helyzetben semmi értelme, nyilván.

Inkább hagyomány, megszokás.

Engem nem kereszteltek meg, és a gyerekem sincs.

2018. jún. 6. 19:32
 16/27 anonim ***** válasza:
95%
Ezt mintha én kérdeztem volna. Ugyanez a véleményem erről.
2018. jún. 6. 22:07
 17/27 anonim ***** válasza:
83%

Aki szerint ez a mások életébe való belepofázás, annak üzenem, hogy ne nyilvánítson véleményt a kérdező véleményéről, vagy pedig fogadja el, hogy a kérdező is véleményt nyílvánít másokról.

Szerintem az emberek álszentek, képmutatóak és ritkán gondolkodnak. Megszokásból csinálnak dolgokat, és nem meggyőződésből. De ugyanez igaz azokra a tizenévesekre is, akik instagramon élik az életüket, és lájkokban mérik a sikerüket. Külsőségekkel foglalkoznak.

2018. jún. 6. 22:43
 18/27 Metionin ***** válasza:
83%

Semmi. Anno engem azért kereszteltek meg a full ateista szüleim, mert szokás és jaj mit szólnak ha nincs. A keresztszüleimet sosem láttam. Később amikor konfirmálni kellett, tiltakoztam mert pont 8-os voltam, felvételi meg minden, semmi kedvem nem volt templomba járni minden vasárnap (jelenléti volt) meg szombatonként oktatásra, meg amúgy sem láttam értelmét. A konfirmálás elvileg az lett volna hogy a gyerek önállóan is nyilatkozik arról hogy hisz, de én marhára nem hittem. Aztán anyám kiverte a hisztit hogy muszáj mert mindenki ott lesz az évfolyamból, mit fognak mondani ha én nem, végül mivel nem álltam kötélnek, kijelentette hogy ha megszégyenítem azzal hogy nem megyek el, nem fogja támogatni hogy középsuliba menjek. Emiatt elmentem. Kva sok haszna volt, mondhatom.

Én is érdeklődnék, hogy mit takar pontosan ez a kikeresztelkedés, mivel nem tetszik hogy a full ateista szüleim csak a látszat kedvéért felajánlottak valami felsőbb hatalomnak, amiről azt se tudjuk hogy pontosan mi. Ha el akarom adni a lelkem, hadd adjam el én és annak akinek akarom.

2018. jún. 6. 22:44
 19/27 anonim ***** válasza:
79%

Egy újabb ok,hogy lehessen tolni a facebookra a képeketD:

Mi másért?:D

2018. jún. 7. 00:24
 20/27 anonim ***** válasza:
93%

Engem kisbabaként nem kereszteltek meg. Mikor 9 évesen az osztálytársaim készültek az első áldozásra, (rajtam kívül mindenki),szinte kiközösítettek a gyerekek. Azzal szekáltak, hogy így a pokolra jutok, mert csak a keresztények mennek a mennybe. Én meg elhittem. Ekkor kértem, hogy. én is lehessek keresztény. Eleget tettek a kérésemnek, de idővel rájöttem, hogy csak annak létezik menny és pokol aki hisz benne. Az életem egyáltalán nem jobb így. A gyermekeimet még nem kereszteltettem meg, de szeretném meg adni nekik a választás jogát.

Próbáljuk őket tisztességesen nevelni, de nem vallásosan.

2018. jún. 7. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!