Hogyan tegyem túl magam a bántalmazásán? Bővebben lent.
Kiskoromban rengetegszer bántott anyu,egyedül nevelt és hát nem volt egy csodás gyermekkorom. Most,hogy gyermeket várok valahogy irtózom tőle,ha hozzáér a pocakomhoz vagy gügyög neki hiába jó a kapcsolatunk,mióta elköltöztem. Valahogy az van bennem,hogy meg kell védenem a gyermekem tőle pedig tudom,hogy nem bántaná. Nővérem kislányával is nagyon szépen bánik,szerintem rájött mekkorát hibázott velünk és az unokán akarja ,,helyrehozni".
Valahogy mióta terhes vagyok eszembe jutott a sok rossz és mindre az a magyarázata,hogy 3 gyerekkel volt egyedül...abszolút nem foglalkozott velünk,nevelés kimerült a fenyítésben és most egyszerűen egy biztonságos pont helyett óvó ösztön jön elő ha arra gondolok,hogy a gyerekem mondjuk nála nyaraljon vagy bármi pedig esküszöm biztos,hogy nem bántaná.
Honnan tudod, hogy nem bántaná? Nem engedném a közelébe!
Ha meg tényleg az van, hogy az unokát nem bántja, de téged bántott, na azért külön csessze meg...én már csak bosszúból sem engedném hogy lássa :)
Ez természetes reakcio,tudat alatt fáj ami volt és ezzel védekezel szerintem,viszont ha mondani kell neki h a nevelési elveid játszanak mert magátol nem aszerint bánna a unokákkal én megkérdőjelezném a megbánást, én nem engedném felügyelet nélkül hozzá az fix,elég h engem tönkre tett. Csatlakozom ahhoz aki irta h Verte a nagyanyja,mikor senki se látta.
35N
Hát lehet megfogadom a tanácsaitokat.
Mondtam már neki,hogy nálam szigorú szabály,hogy nem fogok kezet emelni rá és ezt nem tűröm senki mástól sem. Ő persze helyesel,de valahogy bizalmatlan vagyok hiába láttam,hogy tesóm lányával szépen bánik.
Én is így nőttem fel, hasonló a viszonyom anyámmal, de én tudom, hogyha fizikailag nem is merné, mert fél, hogy megtudom, szavakkal kijönne nála a dolog.
Viszont mivel ebben nőttem fel, az első reakcióm sajnos nekem is az ütés lenne, pedig életemben nem bántottam senkit, sőt elbőgöm magam, ha erőszakot látok. Ennek ellenére sikerült 2 éves korában rácsapnom a gyerek fenekére párszor minden igyekezetem ellenére. Olyan másfél éves koráig fel sem merült bennem, hogy valaha is megütném.
Azóta 2 év telt el, hasonló sem történt, de minden alkalommal visszhangozznak a gyerekként hallott mondatok a fejemben, ha ideges vagyok és legszívesebben megütném, aztán megundorodok magamtól és elmúlik.
Aki bántalmazó(vagy bántalmazott volt) annak alapból ez az első reakciója és rendkívüli önfegyelem kell ahhoz, hogy leküzdje.
Sosem hagyom anyámmal kettesben(hallótávolságon kívül), sem másokkal, pedig már igénye lenne rá, 4 éves..
A környezetemnek nem magyarázom, pláne nekik nem. Nem is értik, hisz ők is felneveltek gyerekeket(engem is) és milyen jó volt nekünk. Én valahogy nem így emlékszem..
Egyébként nemtudom, te hogy vagy vele, de a mi viszonyunk az anyámmal csak látszólag jó, tehat felszínesen eldumálgatunk, ha muszáj, a lászat kedvéért, önszántamból időt vele kettesben nem töltenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!