Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tegyem túl magam rajta?

Hogy tegyem túl magam rajta?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,egészséges családban élek,van 2 öcsém,szüleim szeretik egymást,de... Édesanyám 1 éve tüdőrákkal küzd,úgy,hogy életében nem dohányzott sem ivott. Ebben az 1 évben több mint 5 kezelésen vett részt,de egyik sem segített,ma már fulladozik,és minden este úgy kell elaludom,hogy a másik szobában édesanyám szó szerint haldoklik. Ma hívtak le minket testvéreimmel a szüleim,és bőgve mondták a hírt,hogy bármelyik nap meghallhat. Én ezt nem bírom,valaki segítsen rajtam,bíztassatok,víditsatok kérlek,senkinek sem kívánom azt,amin most a családom átmegy. Hogy Édesanyám nem lesz ott a 18. születésnapomon,karácsonyokkor,nem láthatja az unokáit.. Könyörgöm,valaki segítsen

2017. szept. 6. 19:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de most elsősorban ne magaddal foglalkozz, hanem az édesanyáddal. Legyél sokat vele, amíg még lehet. Használd ki az időt, kedves légy vele. Érezze, hogy nagyon szereted. Ennél többet nem nagyon tudsz tenni. Neked is kell az az érzés, hogy mindent megtettél érte, amit lehetett. Most tehát ne magadat sajnáld, hanem vele tölts sok időt.

Persze értem, hogy neked is jólesne, ha valaki vidítani, de a lelki békéd szempontjából is az a jó, ha most Te nyújtasz vigaszt édesanyádnak és az egész családnak. Légy erős!

2017. szept. 6. 19:28
 2/14 anonim válasza:
100%
Mindenképpen foglalkozz most édesanyáddal leginkább. Tölts el vele minél több időt, amíg még lehet. Próbálj meg ne gondolni a későbbiekre. A jelennek élj, most, egy kicsit. Tudom, hogy baromi nehéz, és min mehetsz keresztül. De muszáj. Muszáj, hogy aztán ne legyen hatalmas bűntudatod amiatt, hogy kevés időt töltöttél vele. Szeresd, tudasd vele, hogy mennyire szereted és, hogy soha nem felejted el. Egyelőre nagyon mást nem tehetsz. A tragédia után pedig...majd felfogod tudni dolgozni. Bízom benned! [így, ismeretlenül is]
2017. szept. 6. 19:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hasznald ki az utolso pillanataidat anyukaddal, legyel sokat vele mindenkepp! Nagyon sajnalom kerdezo, ami tortenik veled, en az apukamat vesztettem el par eve, de elbucsuzni sem tudtam tole, mar komaban volt amikor odaertunk. Szoval tenyleg legyel nagyon halas, hogy elmondta es nem kell jonnie egy hirtelen "meglepetesnek"

Es hidd el, anyukad lehet nem lesz koztetek sokaig, de sokkal jobb lesz neki, nem fog szenvedni tobbet

2017. szept. 6. 19:47
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Marha szar lesz, igen, fájdalmas és mintha egy kicsit ti is meghalnátok vele.

De használjátok ki, míg életben van, próbáljatok még beszélgetni vele és nem a betegségéről, hanem anya-lányás dolgokról.

Én 13 voltam, mikor anya meghalt hosszú betegség után. Pokol volt az első időszak, hiányzott, apa bezárkózott, így muszáj voltam magam összekapni, vagy baj lesz.

Aztán ahogy telt az idő, lassan enyhült a gyász, a fájdalom, de a szülinapján és a halála évfordulóján mindig szomorkodok és csendes vagyok.

Sokszor jut eszembe, de a jó emlékek, amik mosolyt csalnak az arcomra.

28n

2017. szept. 6. 19:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Így van, használd ki az utolsó pillatanokat anyuddal, legyél vele mindig és amikor csak tudsz.

Segíts neki amiben kell, lesd minden kivánságát, és tudasd vele hogy szereted :)

Remélem, hogy anyukád minnél hamarabb meggyógyul. Kitartást!!!!

2017. szept. 6. 20:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom. :(

Ez egy pokoli időszak lesz az életedben.

Jól írják a többiek: míg csak lehet, legyél vele minél többet. Lehetőleg ne előtte sírj, próbálj beszélgetni vele hétköznapi dolgokról, amennyire a helyzet engedi.

Amikor viszont nem lát, és úgy érzed, sírj nyugodtan, vagy ami jön.

A halála egy újabb sokk lesz, de valahol megkönnyebbülés is olyan szempontból, hogy nem fog már szenvedni. Ezzel együtt rettenetes lesz, ezen nincs mit szépíteni.

Az idő fog tudni csak segíteni neked. Majd. Apukáddal és testvéreiddel már most, és később még inkább össze kell fognotok, támogatni egymást, segíteni egymásnak, próbálni úgy élni, hogy anyukád mindig büszke lehessen rád, rátok. Még ha nem is lehet veletek.

Az első év lesz a legnehezebb, miután elveszítitek. A hiánya soha nem múlik el, de az idő koptatja szépen lassan a fájdalmat.

Amellett, hogy kisírod magad, ahányszor csak kell, muszáj a hétköznapi életet erőltetni, ezzel elkerülhető a teljes összeomlás. Az iskolát, a napi tennivalókat, hobbit, sportot. A sport, a fizikai kifáradás is nagyon jót tesz.

Sok erőt és kitartást kívánok neked, nektek.

2017. szept. 6. 20:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

10 voltam amikor anyu tüdőrákban elhunyt, így átérzem a helyzetedet. Az elején fáj, meg kell gyászolni. De egy idő után megszokod a helyzeted, megszokod hogy nincs ott anyukád a mindennapjaidban. Az élet megy tovább

17l

2017. szept. 6. 20:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
7es vagyok, lehet kicsit rideg stílusban írtam, de csak azt szerettem volna veled tudatni, hogy nem vagy egyedül
2017. szept. 6. 20:33
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors,hasznos és támogató válaszokat. Mindent megteszünk,ma együtt ültünk a családdal órákat,és holott zokogva de mosolyogva beszélgettünk. Anya büszke ránk. Apa magát hibáztatja,hogy neki kéne hogy betegnek legyen,és töri magát,hogy miért kell Istennek elvennie anyát. A családunk katolikus,anya rendszeresen járt misékre. Azt kérte hogy tanuljunk sokat,és büszke ránk. Ugyanezeket mondtuk,hogy fent jobb lesz és szép lesz minden,és még úgyis találkozunk ott. Borzalmas,főleg 17 évesen. Hamarosan érettségi és felnőtté válás. És a közös karácsonyok,nem tudom elképzelni hogy túléljem,hihetetlen nehéz lesz,de nagyon szépen köszönöm mégegyszer a tanácsokat és bíztatásokat.
2017. szept. 6. 20:33
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Legyél minél többet Anyuddal. Ha betöltöd a 18-at próbálj meg munkába állni, hiszen ott van a két tesód és Apudnak sem lesz könnyű egyedül nevelni Őket.
2017. szept. 6. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!