Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az édesapám elhunyt, hogy...

Az édesapám elhunyt, hogy tegyem magam túl rajta?

Figyelt kérdés

Kedden elhunyt az édesapám...

Jövőhéten érettségizem és nagyon fontos lenne a tanulásra koncentrálni, de egyszerűen nem tudok...

Nagyon hirtelen betegedett meg és hunyt el az apám, szinte még feldolgozni sem tudom.

Tudom kicsit "szívtelenül" hangzik, hogy a tanulást "előbbre helyezem" mint a gyászt.

18F

2015. ápr. 30. 10:09
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Fogadd őszinte részvétem a téged ért tragédia miatt!

Nem hangzik szívtelenül, hogy miközben ez a veszteség ért, tudatában vagy annak, hogy az élet kegyetlen és megy tovább, helyt kell állnod akkor is, ha a magánéletedben ilyesmi történik.

Először is, talán jót tenne egy nagy beszélgetés valakivel, aki őszintén meghallgat, aki előtt kiengedheted a fájdalmad és a dühödet is, hogy megszabadulj kicsit a feszültségtől, ami ilyenkor óhatatlanul keletkezik.

Nyilván édesapád sem szerette volna, hogy az érettségit elhanyagold, bármi történjen is. Próbálj meg egy napot lazítani, beszélgetni, feszültséget kiengedni! Akár menj el édesapád sírjához is, és "beszéld meg" vele, hogy neked mennyire fájnak a történtek, de tanulnod kell. Vigyél egy héliumos lufit és engedd el utána, ott, a sírnál! (NE nevess, kérlek, ez komoly dolog. Terápiákon is eredménnyel alkalmazzák.)

Utána pedig, másnap, kezdj el tanulni, kis adagokban, sok szünettel. Nem lesz baj! Sok erőt kívánok neked!

2015. ápr. 30. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek. Ehhez sajnos idő kell, sok idő, hogy feldolgozd. Mondd el az osztályfőnöködnek, mert tudnia kell.

Próbáld magad kisírni, hátha kicsit jobb lesz, és most muszáj tanulnod, muszáj teljesíteni, mert Édesapádnak is ez okozna örömöt.

2015. ápr. 30. 10:26
 3/6 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs azzal, ha a gyász mellett a céljaiddal is foglalkozol. Gondolom az iskolában is segíteni fognak, amennyire csak tudnak.
2015. ápr. 30. 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Keress valakit, akinek a vállán szó szerint kibőgheted magad. (Nagyon sokat segít, a "fiúk nem sírnak" tabura,meg tegyél magasról).

A temetés sokat segít.

Az érettségit azért csináldd meg, hogy édesapád buszke lehessen rád.

Nekem ezek segítettek (igaz, sírni csak écek múlva tudtam) 48 f

2015. ápr. 30. 10:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem jobb lesz ha a temetést letudom.

A sírjához még nem tudok kimenni mert szombaton lesz a temetés.

A sírással kapcsolatban tudom, vagyok anyira érett, hogy hidegen hagyjon -" egy igazi férfi nem sír" dolog.

Az a baj, hogy nem megy a sírás... pedig sokat segítene.

A tesóimmal sokat beszélgettem, kicsit segített is.

Ami még úgy mond aggaszt, hogy az édesanyám idegösszeroppanást kapott az apám váratlan halála miatt és ő alapból beteg is volt.

Nagyon nehéz lesz ez a bő 1,5 hónap :/...

Köszönöm!

2015. ápr. 30. 13:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Legyél erős, különösen azért, mert anyukád helyett is helyt kell álljál. Sok sikert az érettségihez. De nem kell túltenned magad a gyászon, az természetes, hogy az ember minimum egy évig szívből gyászolja azt, akit elvesztett.
2015. máj. 1. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!