Mit tegyek, hogy megszűnjön ez a 'háborúzás' a lányom és a férjem között?
Ez a második házasságom, 9 éves házasok leszünk szeptemberben. A lányom 18 éves, most végzett a gimiben.
Én is, valamint a volt férjem is magasan az átlag felett keresünk, és nem leszek álszent, a gyereknek is vannak olyan holmijai, amikre nincs szüksége, esetleg luxuscikkek. A férjemet az utóbi időben azonban ez egyre jobban zavarja... Ennek hangot is ad, sokszor a lányom előtt. Ő erre kiakad, de mostanában inkább csendben marad, nem veszi a fáradtságot, hogy visszaszóljon. Viszont tegnap bejött a nappaliba és a férjem előtt megkérdezte, hogy akkor elengedem-e a barátnőivel nyaralni. Mondtam, hogy jól van, menjen, mire a férjem közbeszólt, hogy inkább dolgozni menne... A lányom pedig annyit mondott még a lépcsőről neki, hogy "ha nem lennél ennyire csóró, te is járhatnál többször külföldre". A férjem ezen kiakadt nagyon, ordított konkrétan. Egyrészt őt is megértem, nehéz gyerekkora volt nagyon, ennek ellenére rendes ember lett belőle, normális munkával. Viszont a lányomat is, mert a férjem tényleg naponta tesz valami megjegyzést (igen, már beszéltem vele arról, hogy ezeket fejezze be, ne szóljon bele abba, hogy én és a volt férjem hogy intézzük a lányunk dolgait), hogy menjen dolgozni, miért nem tanul, miért megy ide, miért megy amoda. Egyikőjüket sem akarom elveszíteni emiatt, de ez a helyzet tarthatatlan.
Nem ez mind baromság... A kérdező férje, nem "normális" embert akar nevelni a lányból stb., hanem szimplán az a baja, hogy egy megkeseredett, komplexusos bunkó paraszt, aki irigy és féltékeny és azt hiszi, hogy most, hogy már sikerült picit "beágyazódni" ebbe a családba és talán egy ici-pici tekintélyt szereznie, most majd megmondhatja a tutit...Ez a baja és személy szerint nekem erre az lenne a megoldásom, hogy kivágnám a francba. Már leírtam a véleményemet, a világon semmi köze nincsen ahhoz, hogy a kérdező és a volt párja mennyi pénzt áldoznak a saját gyerekükre. Ha az ő pénze is benne lenne vagy, ha az ő gyerekéről lenne szó, akkor lenne beleszólása a dolgokba, de így nincsen. A lány sem volt kedves, udvarias, tiszteletteljes stb., de 9 évnyi folyamatos baczogatás után mégis ki lenne az? Tudom, hogy az itt hozzászólók közül néhányan csak "elengedték volna a fülük mellett", "szépen mosolyogtak volna, mintha meg sem hallották volna", de én pl. nem. Szerintem egy ilyen helyzetben már én is így reagáltam volna, mert az ilyen embert valamilyen módon le kell építeni és, ha nem lehet vele normális, értelmes emberek módjára beszélni (mert úgy néz ki, hogy nem lehet), akkor ez a megoldás marad egyedül. Ez van, megérdemelte.
Úgy gondolom, hogy egy normális, szerető és felelősségteljes szülő azt szeretné, ha a gyereke semmiben sem szenvedne hiányt és a lehetőségéhez mérten mindenben szeretné őt támogatni, hogy minél jobb és könnyebb legyen neki. Én ezt tartom normálisnak, engem is így neveltek és én így szeretném majd nevelni a gyerekemet. Szerintem ez a helyes és nem az, hogy "ha nekem szar volt, akkor neked legyen még szarabb", sőt, borzasztó szomorúnak tartom, hogy ez a tipikus magyar mentalitás már a gyereknevelésbe is beszivárgott... Nagyon jó volt a kapcsolatom a szüleimmel, szerettük egymást, mindent meg tudtunk beszélni és mindenben támogattak, szerencsére anyagilag is megengedhették nekem, hogy segítsenek. 20 éves koromig egy percet sem dolgoztam és mindent megadtak nekem, amire szükségem volt, sőt olyat is, amire szimplán csak vágytam. Mindig hálás voltam érte és örültem neki, mert így lehetőséget adtak arra, hogy a tanulmányaimmal foglalkozzak és nem arról szólt az életem, hogy "jajj mit fogok enni holnap", "jajj miből fizetem ki az albérletet, amiben 5 másik emberrel osztozunk", "jajj melyik órámra ne menjek be, hogy el tudjak menni dolgozni" stb... Már dolgozom és még mellette tanulok és igen, sikerült megtanulni a pénz értékét és nem, nem lettem egy életképtelen anyagias liba, illetve továbbra is nagyon jó a kapcsolatunk a szüleimmel, csupa jó élményeink vannak, szeretjük egymást stb. Ha "nevelő célzattal" kidobnak az utcára 18 évesen, miközben tudom, hogy gond nélkül tudtak volna támogatni, akkor most rohadtul nem boldogan és szeretettel gondolnék vissza rájuk...
Rettenetesen elszomorít ez amit itt látok. Elszomorít, hogy ez mennyire általános jelenség. Valakit támadnak, hosszú időn keresztül piszkálnak, csúfolnak, provokálnak, szemétkednek vele, aztán mikor besokall és megpróbálná megvédeni magát, akkor hirtelen ő a rossz. Hát hogy képzeli, hogy nem tűr birka módjára, lehajtott fejjel?
Gondolom akik itt a lányt támadják, azok mindig oda fordítják a másik orcájukat is, és soha senkivel szemben nem védik meg magukat. Ugye?
Utolso..
Abba gondolj bele inkabb ha te lennel abban a helyzetben,akkor turnel...? Tisztelet annak jar,aki a masiknak is megadja.. A kerdezo ferjenek semmi koue sincs a lanyahoz,megis a sokadik csapast merte ra azzal,hogy csesztette. A lanya megvedte magat.. Mert valoszinu a dolgok moge lat,es az irigyseget sajnos csak egy ilyen beszolassal lehet letorni.. Hat persze,hogy ezzel vedekezik amikor mar elege van.. Undorito az,ha valaki a sajat nyomorusagos gyerekkora miatt piszkal valakit,ha mar neki se volt jo masnak se legyen .. Holott a kerdezo szerint rendes munkaja van a ferjenek stb stb...
Itt nem minden ember lenezeserol van szo,mint amin tobben felhordultetek. Az a lany annak az egynek szanja aki keseriti a hulyesegeivel az eletet.. Megpedig a kerdezo ferjenek. Sehol nem volt itt szo arrol,hogy mindenkit lenezne ... Nagyon el vagytok itt tevedve paran..
Öcsém! =D Mekkora divat manapság csóringernek lenni. Erre büszkék az emberek, meg ezen megy a verseny, hogy ki a csóróbb, kinek nyomorultabb az élete.
És ebben az az igazán szomorú, hogy ezt a mentalitást adják át a gyerekeiknek is. A szegíny ember, az a valaki fiam, gyűlölj mindenkit, aki többre vágyik az életben.
Csak azt nem értem, hogy ha ilyen piszkosul jó dolog szegénynek lenni, akkor mit sír egyfolytában mindenki, hogy jajj a gonosz politikusok lopnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!