Mit tegyek, hogy megszűnjön ez a 'háborúzás' a lányom és a férjem között?
Ez a második házasságom, 9 éves házasok leszünk szeptemberben. A lányom 18 éves, most végzett a gimiben.
Én is, valamint a volt férjem is magasan az átlag felett keresünk, és nem leszek álszent, a gyereknek is vannak olyan holmijai, amikre nincs szüksége, esetleg luxuscikkek. A férjemet az utóbi időben azonban ez egyre jobban zavarja... Ennek hangot is ad, sokszor a lányom előtt. Ő erre kiakad, de mostanában inkább csendben marad, nem veszi a fáradtságot, hogy visszaszóljon. Viszont tegnap bejött a nappaliba és a férjem előtt megkérdezte, hogy akkor elengedem-e a barátnőivel nyaralni. Mondtam, hogy jól van, menjen, mire a férjem közbeszólt, hogy inkább dolgozni menne... A lányom pedig annyit mondott még a lépcsőről neki, hogy "ha nem lennél ennyire csóró, te is járhatnál többször külföldre". A férjem ezen kiakadt nagyon, ordított konkrétan. Egyrészt őt is megértem, nehéz gyerekkora volt nagyon, ennek ellenére rendes ember lett belőle, normális munkával. Viszont a lányomat is, mert a férjem tényleg naponta tesz valami megjegyzést (igen, már beszéltem vele arról, hogy ezeket fejezze be, ne szóljon bele abba, hogy én és a volt férjem hogy intézzük a lányunk dolgait), hogy menjen dolgozni, miért nem tanul, miért megy ide, miért megy amoda. Egyikőjüket sem akarom elveszíteni emiatt, de ez a helyzet tarthatatlan.
Egyszóval a férjed anyagi helyzetére, életminőségére semmenyire nincs hatással a lányodra költött pénz.
Anyagilag számára kb mintha ott sem lenne.
Ti ketten a volt férjedel eldöntitek, mi mehet a gyereknek, mi sem -mit tudtok finanszírozni számára.
A jelenlegi férjed úgy ìtéli meg, a lány sokat kap, jóllehet, neki nem oszt, nem szoroz anyagilag.
De feneketlen irigységének mostanában egyre többször hangot ad -gondolom fáj neki, hogy a gyerek egyetemre mehet anélkül, hogy dolgoznia kellene.
Megérted a férjedet is, mert tényleg nehéz gyerekkora volt - mi van??????
Most a lányod mit tehet arról, hogy a te férjednek milyen gyerekkora volt, ha a lányod 3 helyen gürizne, szakadt rongyokban járna, semmit nem engedhetne meg magának, akkor a férjed végre nem szólogatna be, nyugodt és boldog lenne??
Remek ember lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!