Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy megszűnjön...

Mit tegyek, hogy megszűnjön ez a 'háborúzás' a lányom és a férjem között?

Figyelt kérdés

Ez a második házasságom, 9 éves házasok leszünk szeptemberben. A lányom 18 éves, most végzett a gimiben.

Én is, valamint a volt férjem is magasan az átlag felett keresünk, és nem leszek álszent, a gyereknek is vannak olyan holmijai, amikre nincs szüksége, esetleg luxuscikkek. A férjemet az utóbi időben azonban ez egyre jobban zavarja... Ennek hangot is ad, sokszor a lányom előtt. Ő erre kiakad, de mostanában inkább csendben marad, nem veszi a fáradtságot, hogy visszaszóljon. Viszont tegnap bejött a nappaliba és a férjem előtt megkérdezte, hogy akkor elengedem-e a barátnőivel nyaralni. Mondtam, hogy jól van, menjen, mire a férjem közbeszólt, hogy inkább dolgozni menne... A lányom pedig annyit mondott még a lépcsőről neki, hogy "ha nem lennél ennyire csóró, te is járhatnál többször külföldre". A férjem ezen kiakadt nagyon, ordított konkrétan. Egyrészt őt is megértem, nehéz gyerekkora volt nagyon, ennek ellenére rendes ember lett belőle, normális munkával. Viszont a lányomat is, mert a férjem tényleg naponta tesz valami megjegyzést (igen, már beszéltem vele arról, hogy ezeket fejezze be, ne szóljon bele abba, hogy én és a volt férjem hogy intézzük a lányunk dolgait), hogy menjen dolgozni, miért nem tanul, miért megy ide, miért megy amoda. Egyikőjüket sem akarom elveszíteni emiatt, de ez a helyzet tarthatatlan.

2018. máj. 28. 14:28
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
78%

Egyszóval a férjed anyagi helyzetére, életminőségére semmenyire nincs hatással a lányodra költött pénz.

Anyagilag számára kb mintha ott sem lenne.

Ti ketten a volt férjedel eldöntitek, mi mehet a gyereknek, mi sem -mit tudtok finanszírozni számára.

A jelenlegi férjed úgy ìtéli meg, a lány sokat kap, jóllehet, neki nem oszt, nem szoroz anyagilag.

De feneketlen irigységének mostanában egyre többször hangot ad -gondolom fáj neki, hogy a gyerek egyetemre mehet anélkül, hogy dolgoznia kellene.

Megérted a férjedet is, mert tényleg nehéz gyerekkora volt - mi van??????

Most a lányod mit tehet arról, hogy a te férjednek milyen gyerekkora volt, ha a lányod 3 helyen gürizne, szakadt rongyokban járna, semmit nem engedhetne meg magának, akkor a férjed végre nem szólogatna be, nyugodt és boldog lenne??

Remek ember lehet.

2018. máj. 28. 15:24
 12/47 anonim ***** válasza:
31%
Más elkényeztetett gyerekét én se bírnám elviselni,megértem a férjedet.Nem is értem minek házasodott össze veled,ha tudta ott van a gyerek.Az viszont gáz,hogy a lányod 9 éves kora óta együtt van veletek,és nem jutottak el egy normális szintre,mint gyerek-pótapa viszony.Mivel a lányod teljesen lenézi,csak ezért mondom.De gondolom azért van ez,mert teljesen pénzben mér mindent,ilyen neveltetést kapott.Úgyhogy itt mindenki hibás.
2018. máj. 28. 15:47
 13/47 anonim ***** válasza:
43%
"ha nem lennél ennyire csóró" - ez azért elég nagy baj, egy elkényeztetett, igazi értéket nem ismerő kis hülye megnyilvánulása. A férjed helyében csomagolnék és új életet kezdenék, normális emberekkel, ti pedig fulladjatok bele a pénzbe.
2018. máj. 28. 16:00
 14/47 anonim ***** válasza:
58%
Max a Panamera slusszkulcsot dughatja el a férjed, hogy ne azzal menjen nyaralni.
2018. máj. 28. 16:05
 15/47 anonim ***** válasza:
53%
De sok irigy ember van itt! Miért baj az, ha egy gyereknek megadnak mindent amit csak szeretne? Igen is a pót apukának egy forintjában sincs a nagylány akkor miért puffog bele? Majd ha az ő pénzét veri el akkor majd beleszólhat, de addig ameddig ő nem ad bele semmit a neveltetésébe semmi köze hozzá. Anyuka te meg ne engedd, hogy beleszóljon a nevlésébe! Ha pedig így tesz magyarázzd el neki, hogy te és a volt férjed finanszírozzátok nem pedig ő. Majd ha ad a luxus cikkekkbe pénzt beleszőlhat. Ha pedig az a problémája hogy neki kevesebb jut én elgondolkoznánk azon, hogy vajon miért is vett feleségűl. Első a gyermekem!
2018. máj. 28. 16:10
 16/47 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem itt mindkettejük viselkedése gáz. A férjed irigykedik, a lányod meg egy elkényztetett kis rib_nc. Ő beszél? Papa mama pénzére ilyen nagy a pofája? Ezt jól elrontottátok az apjával. Talán a párod viselkedésénél is bajosabb ez.
2018. máj. 28. 16:20
 17/47 anonim ***** válasza:
68%
Annak aki azt írta hogy gáz hogy ennyi idő alatt nem jutottak el egy normális gyerek-pótapa szintre: Annak a gyereknek nem kell pótapa, van sajátja. Neki az anyja férje nem több, mint az anyja férje. Az én anyukám is 10 éves korom óta együtt van az élettársával, én most 20 éves vagyok, és nem tekintek rá pótapaként. Van saját édesapám, ő csak a férfi aki boldoggá teszi anyát. Ha beszólogatna, beleszólna a dolgaimba, akkor bizony visszaszólnék neki, mert semmi köze hozzá.
2018. máj. 28. 16:22
 18/47 anonim ***** válasza:
62%
Lehet duzzogni meg felháborodni azon, hogy a lány mit szólt vissza és hogyan reagált, mert valóban az sem volt "elegáns", de ha valaki már évek óta ezzel bacztatna, úgy, hogy a világon semmi köze nincsen hozzá, akkor én sem tudnék mást mondani...abszolút megérdemelte. Mi a franc köze van hozzá? Semmi. Ha irigy, féltékeny, akkor az az ő saját baja, oldja meg, de ne engem cseszegessen meg szidjon. A lányod helyében vagy a te helyedben én már réges régen helyre tettem volna, sőt. Ha nem érti meg, nem tud viselkedni, akkor én már régen ott is hagytam volna a francba és akkor mehetett volna máshoz hisztizni, mert nekem a világon semmi szükségem nincsen egy ilyen emberre, aki feleslegesen szítja a feszültséget.
2018. máj. 28. 16:23
 19/47 anonim ***** válasza:
27%
tényleg nem értitek? A férfi hibázott, az elkényeztetett lány ALÁZOTT - van különbség a kettő közt, nem kicsi. Azonnal elmenni ebből a mételyből EZ MÁR NEM LESZ JOBB, felnőtt a lány, ennyit üzenek a férjednek, add át légyszíves, köszönöm.
2018. máj. 28. 16:29
 20/47 anonim ***** válasza:
36%
Igy jár aki mindent a gyerek feneke alá tesz,h nagy lesz az arc a tojáshéjjal. 16 éves fiám már dolgozik.. Saját pénzen megy nyaralni. A férjed meg irigy,a gyerekedhez meg semmi köze, csak piszkálja h a semmire pénzelitek luxussal. Ezt te főzted sajnos,meg a volt férj..
2018. máj. 28. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!