Mit tehetnénk a barátnőmmel, hogy megszűnjön a családjában terror?
Figyelt kérdés
A barátnőm családja nagyon zűrös. Az anyja mentálisan beteg, rendszeresen bántalmazza a gyerekeit és a volt férjét is. Évek óta ilyen, de csak az elmúlt 1 évben durvult el igazán. A közelmúltban pl. mentővel kellett elvinni a barátnőmet, mert lelocsolta egy nagy adag forró vízzel és megégett több helyen. A rendőrség nem tesz semmit, hiába kértek távoltartási végzést, és az orvosa sem hajlandó elrendelni a kényszer gyógykezelését.2012. febr. 15. 19:29
1/12 anonim válasza:
el kell költöznie onnan pl rokonhoz, albérletbe stb..
2/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nincs hova menniük, pláne hogy rajta kívül ott van az édesapja és a húga is.
2012. febr. 15. 19:41
3/12 anonim válasza:
Engem meglep,hogy égési sérülésekkel kórházba kerül,és az orvos hivatalból nem jelenti az esetet.Ez már érinti a testi sértés fogalmát,és kizártnak tartom,hogy nem léptek volna az ügyben..(hacsak a leányzó nem árulta el,hogy az anyja volt a támadója)
Nem tudom mennyi idős a lány,de ha 16 éves,akkor menjen be a gyámügyesekhez és kérjen ideiglenes otthont máshová.
Én ha velem történt volna meg,simán feljelentettem volna a saját anyámat is,és ha kell tanúskodtam volna ellene.16 évesen leléptem volna már régen..
4/12 anonim válasza:
Jaa, hogy ha mentális beteg, akkor minden bajt rá lehet kenni, értem már. Azt is értem, mitől betegedett meg. Az orvos nyilván azért nem rendelt el kényszer-gyógykezelést, mert anyuka nem közveszélyes. Ne tessék provokálni és akkor béke lesz.
5/12 anonim válasza:
de miért nem akarja az orvos kezelni ha tudja h ilyen? be kéne vinni vmi elmegyógyintézetbe mert közveszélyes ha ilyeneket csinál..
6/12 A kérdező kommentje:
A látleleten le volt írva, hogy az anyja öntötte le. Kapott rá hűtőkötést és hazaküldték. Nem akarja feljelenteni, mert már így is több tucat feljelentés várakozik a rendőrségen ilyen ügyekben. A barátnőm amúgy 19 éves, de egyenlőre még minden ide köti és nem meri a húgát meg az édesapját itt hagyni ezzel az állattal, mert fél, hogy az apja valami olyat tenne, amit nagyon megbánna később. És az utolsó kommentelőnek egyáltalán nincs igaza abban, hogy bárki is provokálná a nőt. Gyógyszereket szed az agybajára, de teljesen el van így is borulva. Egyébként meg kérnék egy kis empátiát ha lehet, nem ilyen témáknál kellene kiélni a beszólogatási vágyainkat.
2012. febr. 15. 19:48
7/12 A kérdező kommentje:
Sír kettőt az orvosnak, hogy nem akarja a gyerekeit elhagyni meg ilyenek, és így ússza meg.
2012. febr. 15. 19:52
8/12 anonim válasza:
Nem ismerek olyan mentális betegséget, ami ilyen agressziót váltana ki bárkiből is szerető és támogató környezetben... ezt értsd úgy, hogy a család hozzáállása, attitűdje olyan, hogy fokozza a bajt. Persze lehet menekülni és haragudni anyukára, de ehhez én nem asszisztálok, hogy egy beteg embert fikázzunk ismeretlenül.
9/12 A kérdező kommentje:
A nő akkor borult meg, amikor másfél éve az apa közölte, hogy el akar válni, mert a felesége csalta, soha nem dolgozott egyetlen napot sem, elitta a család összes pénzét stbstb.
2012. febr. 15. 19:59
10/12 anonim válasza:
keressetek egy másik, normális orvost...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!