Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félünk a babavállalástó...

Nagyon félünk a babavállalástól, mert mindkettőnk családjában sok betegség volt. Jogos a félelem? Mekkora a kockázat szerintetek?

Figyelt kérdés
Nagyon sajnálom, hogy ez így sikeredett, de tudom, hogy nem mi tehetünk róla. Egyik papámnak volt egy ikertesója, aki pár hetes korában meghalt, mert életképtelen volt. Dédimamám testvére pedig down kóros volt. Másik papám testvére már magzat korában meghalt, másik mama testvére pedig szintén down kóros volt. Férjem húga autista, az apja pedig alkoholista. Így belegondolva ez nagyon durva... Nagyon szeretnék kisbabát, de félek, hogy nagy eséllyel beteg lenne. :(
2012. jan. 19. 14:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Czeizel Endre géntudós magánrendelését ajánlom. Nagyon ért hozzá és mond olyan dolgokat amik elgondolkodtatnak. ÉN voltam, ha van rá kis felesleges pénzetek megéri és szakszerű tényeket mond, míg az itt válaszolók leginkább csak véleményeket.
2012. jan. 19. 14:04
 2/19 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Ha nagyon félsz keressetek fel egy genetikust.

Feltételezem a down szindróma és az autizmus riasztott meg leginkább. Nos a down kórt ma már magzati korban lehet szűrni, elég pontosan.

Az autizmushoz nem értek, nem is tudok róla mit mondani, de egy genetikus választ adna minden kérdésedre és megnyugodhatnátok :)

2012. jan. 19. 14:06
 3/19 A kérdező kommentje:
Tudom, de a genetikus is csak százalékokat tudna mondani. A kockázat így is úgy is benne van:(
2012. jan. 19. 14:11
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
Persze, kockázat mindig mindenben van. még akkor is ha nincs ilyen típusú betegség a családodban, a kockázata meg van,hogy pont a gyerekednél jön elő. Elég pesszimista hozzáállás. Másrészt nem mindegy, hogy fél, vagy 80%
2012. jan. 19. 14:15
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
A félelem jogos a kockázatot mg csak genetikus tudja megmondani.. ha más nem akkor fogadjatok örökbe..
2012. jan. 19. 14:16
 6/19 anonim válasza:
100%

A félelem jogos.Hogy mekkora a kockázat?0-100%-ig,ha elmész genetikushoz,megtudhatod.A kérdés csak az,ha azt mondja 15%,akkor mi van.Sok-kevés,ki dönti el?Amíg nem vállaltok babát nem tudhatjátok meg.

Férjem családja egészséges,az én családom egészséges,és itt alszik mellettem 2 éves pici lányom,aki epilepsziás.

Sokmindentől féltem,mi van ha beteg lesz(autista,down kóros,stb,stb.)ami minden kismamában felmerül a terhesség alatt.Attól hogy epilepsziás lesz nem féltem,hisz eszembe sem jutott mégis bekövetkezett.:(

2012. jan. 19. 14:36
 7/19 anonim ***** válasza:
60%
Egyik barátnőmék lombikprogrammal "gyártották" a babájukat, és nekik kötelező volt a genetikai szűrővizsgálat, ahol a veleszületett betegségeket okozó mutációk esetleges jelenlétét vizsgálják. Fizetős volt, de nem egy kifizethetetlen összeg, pár tízezer forint. Ilyesmire lenne szükséged neked is.
2012. jan. 19. 14:38
 8/19 anonim ***** válasza:
73%

Én is a genetikai tanácsadást javaslom.

A Down-szindróma egészséges előtörténetű családokban is előfordulhat. Az "életképtelen" kisbabáról tudjatok meg többet, mielőtt elmentek a genetikushoz!

2012. jan. 19. 14:52
 9/19 A kérdező kommentje:
Hát az a baj, hogy arról már nehezen. Régen nem így mentek a dolgok, dédi mondta, hogy mindenre ráfogták, hogy szélütés. De nagyon kis súllyal született, azt tudom.
2012. jan. 19. 15:05
 10/19 anonim ***** válasza:
Szélütés, babakorban??
2012. jan. 19. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!