Nagyon félünk a babavállalástól, mert mindkettőnk családjában sok betegség volt. Jogos a félelem? Mekkora a kockázat szerintetek?
Szia!
Ha nagyon félsz keressetek fel egy genetikust.
Feltételezem a down szindróma és az autizmus riasztott meg leginkább. Nos a down kórt ma már magzati korban lehet szűrni, elég pontosan.
Az autizmushoz nem értek, nem is tudok róla mit mondani, de egy genetikus választ adna minden kérdésedre és megnyugodhatnátok :)
A félelem jogos.Hogy mekkora a kockázat?0-100%-ig,ha elmész genetikushoz,megtudhatod.A kérdés csak az,ha azt mondja 15%,akkor mi van.Sok-kevés,ki dönti el?Amíg nem vállaltok babát nem tudhatjátok meg.
Férjem családja egészséges,az én családom egészséges,és itt alszik mellettem 2 éves pici lányom,aki epilepsziás.
Sokmindentől féltem,mi van ha beteg lesz(autista,down kóros,stb,stb.)ami minden kismamában felmerül a terhesség alatt.Attól hogy epilepsziás lesz nem féltem,hisz eszembe sem jutott mégis bekövetkezett.:(
Én is a genetikai tanácsadást javaslom.
A Down-szindróma egészséges előtörténetű családokban is előfordulhat. Az "életképtelen" kisbabáról tudjatok meg többet, mielőtt elmentek a genetikushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!