Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félünk a babavállalástó...

Nagyon félünk a babavállalástól, mert mindkettőnk családjában sok betegség volt. Jogos a félelem? Mekkora a kockázat szerintetek?

Figyelt kérdés
Nagyon sajnálom, hogy ez így sikeredett, de tudom, hogy nem mi tehetünk róla. Egyik papámnak volt egy ikertesója, aki pár hetes korában meghalt, mert életképtelen volt. Dédimamám testvére pedig down kóros volt. Másik papám testvére már magzat korában meghalt, másik mama testvére pedig szintén down kóros volt. Férjem húga autista, az apja pedig alkoholista. Így belegondolva ez nagyon durva... Nagyon szeretnék kisbabát, de félek, hogy nagy eséllyel beteg lenne. :(
2012. jan. 19. 14:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem, csak a rendszerre mondta. Azt mondták, hogy nem fejlődött ki rendesen a méhben.
2012. jan. 19. 15:20
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Igen, születés után előfordul agyvérzés, nem is olyan ritka sajnos.

Nézzük végig:

Pár hetes korban meghalt a papa ikertesója. Ikerszülés akkoriban jó eséllyel ezzel járt, semmi abnormális nincs benne. (Persze szörnyű, meg sajnálom, de sajna ez akkor nem volt meglepő eset.)

Down-szindróma nem öröklődik így. Ez tudtommal egy kromoszómatörés okozta betegség, amit a terhesség során jó eséllyel kiszűrnek.

Férjed apja alkoholista, ez közrejátszhat a húg autizmusában, de a Ti gyereketeknél semmit nem jelent.

Az eddigiek alapján gondolom egyértelmű a válaszom:

én nem rohangálnék genetikushoz, hanem belevágnék. Ha ti ketten egészségesek vagytok, nem isztok, dohányoztok, normálisan étkeztek, akkor szerintem pont olyan eséllyel lesz egészséges babátok, mint másoknak!

2012. jan. 19. 15:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Hát azért annyira nem sűrű dolog a születés utáni agyvérzés rendes időben. Persze koraszülésnél igen, de rendesen kb. 40 hétre született gyereknél ez nem egy gyakori dolog.
2012. jan. 19. 15:26
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
Nem gyakori, nem állítottam, de nem is olyan lehetetlen, ahogy valaki itt kérdezte. Koraszülésnél, ikerterhességnél főleg, és ugye a papák születése idején ez mind sokkal veszélyesebb volt még.
2012. jan. 19. 15:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Genetikai vizsgálaton sokat segíthetnek. Amúgy a legtöbb ember családfájában előfordulhat magzat elvesztés, betegségek, ebben komoly szerepe volt annak is hogy a nagymamák, dédik nem kaptak olyan orvosi ellátást mint manapság és gyakran szültek későn

down kór, autizmus esélye nő ha az anya idősebb korban szül.

Az após alkoholizmusa kihathatott az anyósra hisz a folytonos stressz az idegeit tönkretette, anyagi gondok miatt nem juthatott megfelelő élelemhez amitől vitamin hiányos szervezettel lett terhes ez is közrejátszhatott abban hogy autista lett a testvér.

2012. jan. 19. 22:35
 16/19 anonim válasza:

Ezen én is elgondolkodtam már, hogy mi lesz ha majd gyereket szeretnék mert:

-egyik mamám rákban halt meg

-másik mamám anyukája és két testvére is rákban halt meg (6-an voltak testvérek összesen), anyukám és ez a mamám cukorbeteg és a még meglévő két testvére is az

És ez még lehet, hogy nem minden(egyik papám régen meghalt és az ő oldalán nem nagyon ismerem a családi örökletes betegségeket)

2012. jan. 26. 17:09
 17/19 anonim válasza:
ja és azt lehagytam hogy mamám egyik testvérének ikrei születtek, de meg is haltak pár percesen vagy órásan( nem emlékszem pontosan)
2012. jan. 26. 17:11
 18/19 anonim válasza:
én buta még azt is elfelejtettem hogy mamáméknak lett volna két fia de mind a kétszer elvetél( az orvos megállapította hogy nem tudja kihordani a fiú magzatokat)
2012. jan. 26. 17:14
 19/19 anonim ***** válasza:
Valaki itt feljebb logikusan levezett, miért nem kell genetikushoz menned. Én viszont ennek ellenére azt tanácsolnám, hogy ha anyagilag nem jelent gondot, menjetek el mégis! Mégpedig azért, mert már most Benned van a félelem, mi lesz, ha... és ez az érzés kísérné végig a próbálkozás, majd a babavárás minden percét, sosem lehetnél gondtalan kismama. Ha megnyugtatnak, hogy nincs gond, akkor azért éri meg elmenni, ha meg mégis találnak valamit, akkor meg azért, hiszen ezzel együtt megoldás is születhet rá. Ha csak úgy belevágnátok, szerintem nagyon hamar megbánnátok, hiszen a rossz érzés 9 hónapig Benned lenne. :(
2012. febr. 25. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!