Mit tegyek, hogy megszűnjön ez a 'háborúzás' a lányom és a férjem között?
Ez a második házasságom, 9 éves házasok leszünk szeptemberben. A lányom 18 éves, most végzett a gimiben.
Én is, valamint a volt férjem is magasan az átlag felett keresünk, és nem leszek álszent, a gyereknek is vannak olyan holmijai, amikre nincs szüksége, esetleg luxuscikkek. A férjemet az utóbi időben azonban ez egyre jobban zavarja... Ennek hangot is ad, sokszor a lányom előtt. Ő erre kiakad, de mostanában inkább csendben marad, nem veszi a fáradtságot, hogy visszaszóljon. Viszont tegnap bejött a nappaliba és a férjem előtt megkérdezte, hogy akkor elengedem-e a barátnőivel nyaralni. Mondtam, hogy jól van, menjen, mire a férjem közbeszólt, hogy inkább dolgozni menne... A lányom pedig annyit mondott még a lépcsőről neki, hogy "ha nem lennél ennyire csóró, te is járhatnál többször külföldre". A férjem ezen kiakadt nagyon, ordított konkrétan. Egyrészt őt is megértem, nehéz gyerekkora volt nagyon, ennek ellenére rendes ember lett belőle, normális munkával. Viszont a lányomat is, mert a férjem tényleg naponta tesz valami megjegyzést (igen, már beszéltem vele arról, hogy ezeket fejezze be, ne szóljon bele abba, hogy én és a volt férjem hogy intézzük a lányunk dolgait), hogy menjen dolgozni, miért nem tanul, miért megy ide, miért megy amoda. Egyikőjüket sem akarom elveszíteni emiatt, de ez a helyzet tarthatatlan.
Sajnos lehet,hogy igaza van a 23 nak.
Inkabb ennek jarj utána valahogy.
Ülj le a férjeddel, és beszéld meg vele, hogy ebben a családban ő az új tag, és neki kell alkalmazkodnia a ti életviteletekhez. A saját lányod nevelésébe igenis neked van nagyobb beleszólásod, szóval az a minimum, hogy legalább nem próbálja felülbírálni azokat a döntéseket, amiket már meghoztál.
Sajnos ebben a helyzetben nem nagyon maradhatsz pártatlan, mert még a végén elveszíted a lányod bizalmát. Ha a férjed értelmes, megérti. (Bár elég bizarr, hogy egy felnőtt férfi csak így ordít egyet, ha egy kamaszlány odaszól neki, ráadásul azután, hogy kiprovokálta a beszólást...)
#25 Nem akarom azt mondani, hogy a tiszteletlenség rendben van, de ha 18 éves koromban egy felnőtt férfi napi szinten b...sztatott volna a saját otthonomban, akkor egy idő után én is ott támadtam volna, ahol a legjobban fáj neki.
Kérdező, szerintem itt csak a lányodat tudod elveszíteni, ha kiállsz a férjed mellett. A férjed, ha van benne valamennyi megértés, elfogadja, hogy te döntöd el, hogy hogy neveled a saját gyereked, és hogy mire költöd a saját pénzed. Ha a férjed leáll a piszkálódással, vissza is áll a családi béke, hiszen - ahogy kivettem az írásodból, ő az, aki folyton provokál.
Tehát az alapvető probléma itt az, hogy a jelenlegi férjed szeretne normális embert nevelni egy elkényeztetett lányból, csak ti ezt nem hagyjátok neki. Bocs, de szerintem veletek van valami elég nagy probléma, mert a lányod sosem fogja megtanulni megbecsülni a pénzt, vagy felfogni ésszel a munka értékét, hiszen neki minden a fán terem.
Igen, a jelenlegi férjed nem jól csinálja. De az, hogy tizennyolc évesen a gyerek kóstoljon bele a munka világába, és maga keresse meg a luxuscikkekre, nyaralásra valót, szerintem teljesen normális elvárás lenne. Mondjuk megpróbálhatnál együttműködni a férjeddel... ha még nem késő, mert úgy látom, tiszteletet se nagyon sikerült a gyerekbe nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!