Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet túllépni a szülő...

Nacui kérdése:

Hogyan lehet túllépni a szülő által okozott lélek romboláson?

Figyelt kérdés

Rettentő hosszú lenne leírni szóval rövid leszek. Kegyetlen rossz a viszonyom anyámmal, kezdve onnan, hogy gyerek koromban sem mondta soha, hogy szeret, egészen odáig, hogy 22 éves vagyok, és szó szerint nem enged meg SEMMIT! Bulizni se mehetek el, csak a 4 fal között rohadhatok, meg a melóhelyemen. El akarok költözni. De minden egyes alkalommal ordít ha ezt felhozom és mindig hozzám vágja, hogy "Menjél nélkülem úgy is éhen döglesz". Ki akarok lépni ebből a lelki traumából ami minden éjjel sírásra kényszerít anyám miatt, úgy, hogy már öngyilkosság is megfordult 10en évesen nem egyszer a fejemben. Tudom, hogy a költözésem pillanata is egy kegyetlen nagy balhé lesz, és azt is, hogy ha elmentem utána is állandóan b***ogatni fog. Hogyan vessek ennek véget? Értelmesen nem lehet beszélni vele próbáltam már nem egyszer.

22/L

2018. máj. 27. 18:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Egy ködös hajnalon dobáld be a ruháidat egy sporttáskába, és lépj le. Ne fenyegetőzz vele, hanem etdd meg! Csesztetni meg nem fog, mert nem hagyod meg az új címedet, a telefonszámodat meg lecseréled. Nem olyan bonyolult ez.
2018. máj. 27. 19:07
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Akkor mi a kérdés?

Dolgozol, van bevételed, előbb-utóbb összejön a dolog.

Nekem úgy jött le, hogy semmit nem csinálsz, csak sajnáltatod magad - sajns sokan csinálják ezt itt .

Addig meg, míg otthon kell laknod, próbálod ignorálni őt, és ne jelentsd be, hogy mikor költözöl - ne is emlegesd -, csak előtte egy nappal.

Én is átmentem ezen, hetekig tartó ordítás, sértődöttség, fenyegetőzés "ha költözöl, öngyilkos leszek". Hálátlan szmét voltam, amiért el mertem költözni, úgysem bírom ki három napnál tovább stb.

Eljöttem jó messzire, érdekes, most, hogy nem tudnak irányítani és nem tudnak rólam személyes dolgot, javult egy csomót a kapcsolatunk.

2018. máj. 27. 19:10
 13/22 A kérdező kommentje:
De ami költözés után lelkileg megmarad? Azzal mit csináljak? Vagy elmúlik egy idő után?
2018. máj. 27. 19:11
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Menj el szakemberhez.
2018. máj. 27. 19:14
 15/22 anonim ***** válasza:
32%
A sebek idővel begyógyulnak.
2018. máj. 27. 19:17
 16/22 anonim ***** válasza:
95%

15-ös, NEM gyógyulnak be!

Kérdező, kérd szakember segítségét, miután elköltöztél, és ne csüggedj, nekem évek kellettek "feldolgozni", de álmomban még így is jópárszor élem át újra meg újra a szarságokat. Közben ugyanaz a szorongás, félelem és megalázottság, majd nyöszörögve ébredés és sírógörcs.

2018. máj. 27. 19:28
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem vagy lusta dolgozni, menj ki külföldre! Ismerősöm most ment ki Angliába, úgy hogy a kint dolgozók FB csoportjában mindent előre leszervezett. 3 napon belül jogtisztán dolgozott, gyereke bejelentve, iskolás azóta TB, miegymás elintézve, semmi feketézés. Te te is bátran! Ha belföldre lépsz le, sajnos a megélhetés elviszi majd minden pénzedet, tényleg évtized kell, hogy saját lábra állj. Ez keserves út.

A külföldre való kimenetelt, mondhatom erre a helyzetre, neked találták ki!

2018. máj. 27. 19:48
 18/22 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is menj külföldre. Ausztriaba, Németországba, Angliába. A lelki dolgokon vagy pszichológus segíthet vagy esetleg próbálkozz önsegítő könyvekkel stb. Ha lesz egy rendes párkapcsolatod az is sokat segít majd. A szakmád jó, külföldön is jól kereshetsz vele. Óceánjáró hajókra is keresnek fodrászt, ott lakással stbvel sem kell foglalkoznod.
2018. máj. 27. 19:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Távolság, no contact és a tudat letisztítása meditációval. A legjobb ptsd ellen.
2018. máj. 27. 20:15
 20/22 anonim ***** válasza:
79%
Csak akkor leszel jól, ha minél előbb lelépsz. Az új környezet, az új kapcsolatok majd segíteni fognak. A változás segíteni fog, csak merj lépni.
2018. máj. 27. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!