Az ember az egy agy által irányított csontváz, hús bevonattal?
Így is meg lehet közelíteni a dolgot.
Csak gondolj bele, minden, amit teszel, mondasz, gondolsz, érzel, az agyadban játszódik le, minden ott képeződik le, minden ingert az dolgoz fel, a tested legapróbb rezdüléseit is az agyad irányítja. Azaz ha úgy vesszük, az ember maga, a saját személyiségével és jellemével nem más, mint a saját agya, a teste minden más része gyakorlatilag csak az agy kiszolgálásáért létezik.
Én múltkor pont ezen agyaltam.
Elvileg izom, csont azért van, h tudjunk mozogni.
A belek, gyomor stb csak a tápanyag miatt van.
Tüdő a levegő miatt stb.
Érzékszervek detto.
De mi van akkor ha az agyat kivesszük a testből?
Gépen kapja az ellátást.
Elvileg az ember él tovább tudattal?
Csak épp nem lát, nem hall, de van.
Az agy a csontokat nem tudja közvetlenül irányítani, így szerintem az alábbi helyesebb lesz:
„Az ember egy agy által irányított hústömeg egy csontvázon.”
Ha kiveszed az agyat, akkor gyakorlatilag az embert veszed ki: magyarán "agyátültetés" helyett pl. azt kellene mondani, hogy "testátültetés".
Vanak még irányító központok az emberben, de jelentéktelenek a személyiség szempontjából.
Olyan, mintha átülnél egy másik kocsiba: egyértelmű, hogy te ültél át és nem a kocsi kapott egy másik embert.
Igen.
Na jó, kukacoskodok: nem mindent irányít az agy, pölö ott vannak a gerincvelői reflexek, például a patellareflex: azt nem az agyad irányítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!