Miért nem tudnak büszkék lenni rám így? Miért kell erőltetni, hogy vállaljak gyereket?
29 éves nő vagyok, úgy gondolom, hogy nekem még nem jött el az az idő, hogy 'lenyugodjak', és anyuka, feleség legyek. Élvezem az életet, szórakozok, utazgatok, építem a karrieremet.
De ez az anyám nem tudja elfogadni... Hogy bezzeg az egyik barátnőjének a lánya 25 éves, kétgyerekes anya. Mind a két unokatestvéremnek van családja, pedig fiatalabbak nálam. A legjobb barátnőm is 26 éves volt tavasszal, most született meg a második kislánya. És hogy nem igaz, hogy én nem vágyom a családra, fontosabb nekem a karrier és a bulizás.
Tökéletesen megértelek, jogod van úgy élni az életedet, ahogy neked tetszik. Ha nem akarsz gyereket, a te dolgod, senkinek semmi köze hozzá, még anyukádnak sem. Csak gondolom, nem akarsz vele goromba lenni. Próbáld meg finoman megértetni vele, hogy te erre nem állsz készen, ne erőltesse, mert te ettől rosszul érzed magad. Élj boldogan a társaddal, és sz@rd le mások elvárásait.
70N (egykori önző, karrierista 3.14csa)
"Azok aki fennhangon beleugatnak , meg lenézik a gyermekteleneket, azoknak legtöbbször nincs esze ahhoz hogy jó munkája, karrierje legyen, jó eredményei a tudása lévén-igy csak a gyereket érezheti -nem létező- dicsőségnek az életében. Hiába, ha már esze nincs a fa.szával akar felvágni."
LOL. Ha nem vetted volna észre, ezt a kérdést nem egy többgyermekes anya írta ki, hogy beleugathasson más vaginaügyeibe.:D Pont lesz..rom, hogy ki mikor akar, vagy akar-e egyáltalán gyereket szülni, de ne játssza már a felsőbbrendűt senki pusztán azért, mert képtelen a biológiai funkcióját IS betölteni. A kérdésen szereplő problémát végtelenül egyszerű kezelni, 18 évesen se jutott volna eszembe vadidegen, névtelen akárkik tanácsát kérni.
Amúgy doktorátusom van, már megcsináltam a karrieremet a 3 gyerekem mellett, és nem okoz gondot családostul sem trópusi szigeteken pihengetni.
“de ne játssza már a felsőbbrendűt senki pusztán azért, mert képtelen a biológiai funkcióját IS betölteni.”
Mi az, hogy képtelen a biológiai funkcióját betölteni...???! Hát tudod erre mondják, hogy ezért kár volt tanulni.
Szóval számodra az, aki nem akar gyereket szülni, képtelen betölteni a biológia funkcióját? Egyáltalán milyen primitív ember nyilatkozik a szülés lehetőségéről, úgy hogy “funkció”?! Nem látom hol játsszotta itt a kérdező a felsőbbrendűt, de te sem leszel ám semmivel sem felsőbbrendű, amiért sikerült kipotyogtatnod magadból nehány kölyköt, sőt....! Magyarul neked jogodban áll felsőbbrendűnek lenned, mert te sikeresen be tudtad tölteni azt a bizonyos funkciódat és ettől most te leszel a valaki? Szánalmas ez a felfogás. A szülés csak egy LEHETŐSÉG és senki nem lesz kevesebb a senkitől, csak azért mert nem vállal gyereket.
Kérdező te pedig még egyszer próbáld meg velük megértetni, hogy majd akkor lesz gyereketek, ha ti ketten a paroddal úgy döntötök és fejezzék be az állandó cs*eszegetest. Továbbá hozzátenném azt is, hogy addig amíg nem képesek tiszteletben tartani azt, hogy a gyerekvállalás csak rátok tartozik és ahhoz sincs közük, ha soha nem lesz gyereketek, addig nem óhajtod velük tovább folytatni a kapcsolatot. Majd csak észreveszik magukat!
Szépen négyszemközt elmesélném anyukámnak, hogy ha így folytatja, eléri, hogy az életben soha ne akarjak gyereket. Ha elsz, az azért lesz, mert én akarom, nem azért, mert ő mondja, és amíg én nem akarom, addig fejre is állhat (no ezt azért nyilván először finomabban), nem fogom másként gondolni, mert a gyerek kérdése rám és a páromra tartozik, ugyanis a gyerek nem egy tárgy, nem egy telefon vagy egy kütyü, ami azonnal kell, ha a szomszédnak is van, a gyerek nem egy dísztárgy, amit mutogatni kell, nem egy versenyló, amit folyamatosan a többivel kell összehasonlíthatni, hanem egy élő ember érzésekkel, akit szeretni és nevelni kell. Viszont, amíg nincsenek meg az anyagi forrásaim és a megfelelő érzelmi érettségem, hogy gyereket vállaljak, addig egyszerűen nem fogok, mert jobb anya akarok lenni nálad.
Igen, az utolsó pár szó nagyon fog fájni, de végső esetben bevethető.
"Csak a primitív emberek ugatnak bele ilyen szinten a másik életébe."
Igen, meg Kossuth díjas írók. Valamint háromszoros doktori címmel rendelkező professzorok. Persze, ezek mind primitívek a te felfogásoddal, mert ők is szeretnék, hogy legyen unokájuk.
Nem tudom melyik hozzászólótól lett idézve ez a réz, de tökéletesen igaza van!! Hogy jön ahhoz bárki is, hogy beleszóljon a masik eletebe és számon kérje, hogy ugyan miért nem akar szülni?! És magasról teszek ra, hogy a szüleim azok vagy bárki más. Senkinek, mondom senkinek mincs joga beleugatni egy felnőtt életébe és megmondani hogy elje az eletet. Nem még a szülőknek sem! Marha idegesítő tud lenni mikor kismillioszor mondod el, hogy NEM lesz gyerek vagy most még nem és csak azért is fújják a magukét!
És igen, nemes egyszerűséggel egy primitív barom az, aki képtelen tiszteletben tartani a másik döntését. Teljesen mindegy hány doktori vagy diplomája van, mert már az alapvető dolgokat sem sikerült megtanulni.
És most őszintén miféle erv az és egyáltalán kit izgat, hogy ő szeretne unokát?! Na és? Ha a lánya nem akar szülni, akkor legyen már képes tiszteteletben tartani. Nehogy már még ot kelljen sajnálni, mert a lányát nem úgy táncol, ahogy ő fütyül..
Szomorú,hogy nem tudsz anyáddal kommunikálni. Hozzáteszem 28 vagyok 6 éve van párom aki 35 éves és anno tőlem /tölünk is kérdezték,szülök,rokonok de még az esküvőt is. ÉS érdekes normálisan meg lett mondva amit akartunk,és felfogták.
Felnőtt nő vagy,miért kéne mindenről beszámolnod anyádnak? Ha nem tetszik h kérdez nyaggat hagyd a p.csába ne kommunikálj vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!