Miért nem tudnak büszkék lenni rám így? Miért kell erőltetni, hogy vállaljak gyereket?
29 éves nő vagyok, úgy gondolom, hogy nekem még nem jött el az az idő, hogy 'lenyugodjak', és anyuka, feleség legyek. Élvezem az életet, szórakozok, utazgatok, építem a karrieremet.
De ez az anyám nem tudja elfogadni... Hogy bezzeg az egyik barátnőjének a lánya 25 éves, kétgyerekes anya. Mind a két unokatestvéremnek van családja, pedig fiatalabbak nálam. A legjobb barátnőm is 26 éves volt tavasszal, most született meg a második kislánya. És hogy nem igaz, hogy én nem vágyom a családra, fontosabb nekem a karrier és a bulizás.
67%-os, kicsit lekezelő válaszoló!
Igen, van párom (6 éve). 33 éves, neki is tökéletesen megfelel jelenleg az, hogy jól érezzük magunkat, és nem a gyerek ordítását hallgatjuk. :) Mert hiába élnek az unokatestvéreim "hű de boldog családban", mégis nekem panaszkodnak folyton, hogy mennyire nincs idejük semmire, még hajat mosni sincs kedvük és idejük sokszor, nemhogy elmenni fodrászhoz. További fő kérdés náluk a pénz, hogy mióta gyerek van, otthon vannak, nagyon kell spórolniuk, még egy párnapos belföldi pihenésre sincs pénzük, családi házról, jobb autóról nem is álmodnak már. Vagy hogy mit nem adnának fél óra csendért, vagy egy olyan éjszakáért, amikor nem ébrednek fel minimum 3-szor. A további frusztrációdat ne itt vezesd le, köszi!:)
Amúgy ha már karrierista p*csák.
Vajon kinek az adójából van pénz a 10+10 milliós CSOK-ra, meg a sok-sok nagycsaládosokat érintő támogatásra?
Nem lehet, hogy a jól kereső (és ezáltal sokat adózóÖ karriestia p*csáknak köszönhetően?
Mert tök jó lesz, ha majd mindenki gyereket szül, és mindenki GYES-en lesz, meg CSOK-ozik, csak nem tudom, akkor ki fog dolgozni és ki fog adózni.
"'Igen, van párom (6 éve). 33 éves, neki is tökéletesen megfelel jelenleg az, hogy jól érezzük magunkat,"
Akkor meg miért nem tudod az édesanyáddal 29(!) évesen megbeszélni, hogy ez kettőtökre tartozik?? miért a gyakorin ökörködsz? Frusztrált meg te vagy, mert rohamosan öregszel és rohadtul nem élvezed te ezt, csak hát ha a férfi nem akar családot, akkor jogos, hogy ne legyen (ő nem fut ki az időből, neki valóban élvezet ez, majd keres egy normális anyának való 25 évest, ha elég a szórakozásból - nem ritka dologról beszélek).
Te ennyire sötét van, 67-es?:)
Ugye az elképzelhetetlen számodra, hogy egy pár KÖZÖSEN dönt úgy, hogy még nem akar gyereket? Nem öregszem rohamosan egyáltalán, általában 25-nél idősebbnek nem tippelnek sehol. De, élvezem az életemet, hogy elutazhatunk bárhová, hogy amíg a legjobb barátnőm a kimerültségtől sír, addig én pihenheten egy trópusi szigeten, és jól érezhetem magam lelkiismeret furdalás nélkül. Nagyon okosnak képzeled magad, hogy te aztán mindent tudsz rólam, a páromról, de fényévekre vagy az igazságtól. Kérlek, többet ide ne írj, mert nem vagyok kíváncsi a szánalmas véleményedre, meg arra, hogy mennyire zavar téged, hogy valaki nem adja fel az életét 30 előtt.
Megfelelésből nem szabad családalapításba beleugrani.
Ha felhozza, ne reagálj, vagy maximum egykedvű tudomásulvétellel nyugtázd, de ne reagálj.
Nekem is tolta apám egy időben ugyanezt a rizsát, hogy nincs gyerekem. Aztán visszakérdeztem, hogy szerinte ha a belső késztetés és a megfelelő párkapcsolat sincs meg, akkor pusztán a konvenciók kedvéért magamra kellene erőltetni az apaszerepet? Érdekes, azóta békén hagy ezzel.
Nálunk addig ment ez, míg nem hagytam fel a hazajárással. Ameddig nem voltak képesek leszállni a méhemről meg a vaginámról, addig ignoráltam őket.
Nem fogok feleslegesen idegeskedni, mert egyesek képtelen leszállni a másik életéről és azt hiszik, joguk van beleugatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!