Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megütött anyukám 23 évesen,...

Ha megütött anyukám 23 évesen, mit tegyek? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos anyukámmal elég rossz a viszonyunk, bár mostanában jobb volt, de most új mélypontot élünk meg azt hiszem. Igazság szerint én is tehetek a dologról, mert nem igazán bízom benne, ez őt nagyon bántja, de sajnos ennek is van oka, ugyanis rendszeresen kibeszélte a bizalmas dolgaimat másoknak. Én emiatt egy “ második életet “ élek, csak a szükséges dolgokat beszélem meg vele, és ez őt érthetően nagyon bántja. Tehát én is bőven hibás vagyok. Ma az egyetem került szóba, alapképzés után nem szeretnék mesterképzésre menni, mert katona szeretnék lenni. Ez őt teljesen kikészíti ( lány vagyok ). Ezen teljesen kiborult ma, elkezdett szekálni, hogy semmire nem viszem, rettenetes vagyok ( végig kiváló eredményeim voltak, summa cum laude végzek, 3 nyelven beszélek, sose voltam bulizós vagy csavargós, káros szenvedélyem nincs ). Én erre megmondtam neki, hogy ő se vitte túl sokra, jogi végzettséggel alkalmazottként dolgozik egy állami cégnél. Otthon lakom, ezt vágja mindig a fejemhez, de folyamatosan dolgoztam egyetem mellett, beszálltam a költségekbe, a saját részemet bőven fedeztem. Szeptembertől elköltözöm szolgálati lakásba, ő meg még mindig az anyján élősködik ( nagymamám 81 éves, velünk él és támogatja anyukámat ). Erre szájon vágott egy műanyag kefe nyelével, felrepedt a szám, nagyon csúnyán feldagadt. Szerintem nem normális, hogy 23 évesen egy felnőttet megüt egy másik felnőtt. Gondolkoztam rajta, hogy magánindítvánnyal feljelentem bíróságon, de mégis az anyukám, nem akarom, hogy beszéljenek róla a városban. De most rejtegetni kell a számat, arcomat, tiszta lila mindenem. Mi a megoldás erre a pár hónapra? Nem nagyon szeretnék vele ezek után beszélni... de közben bánt is a dolog.
2018. máj. 23. 10:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem sorkatonaság, irodai munka, de nem is ez a lényeg :) ha éjszaka dolgozol, utána suliba jársz, szép összegeket lehet megkeresni, hidd el nekem :) én szerencsés vagyok, bírtam ezt a tempót.
2018. máj. 23. 11:43
 12/17 Kései Sirató ***** válasza:
94%
Nyugodtan lakj ott továbbra is ebben az átmeneti időszakban, hiszen ez a nagymamád lakása, édesanyáddal a kapcsolatot redukáld a minimálisra.
2018. máj. 23. 11:47
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Hát, nehéz kérdés. Én 12 éves voltam, amikor anyám eltört a fejemen egy tányért, mert a macska vizestálját a mosogatóban mostam el és nem a kerti csapnál. A fejemből ömlött a vér, anyám a mai napig büszkén meséli, hogy milyen hülye gyerek voltam, hogy a konyhában akartam elmosni a macska tálját és milyen jól fejbe vágott a tányérral, hogy megtanultam.

12 éves voltam és kb. tehetetlen. A mai eszemmel tudom, hogy szólni kellett volna valakinek, de szégyelltem, ami velem történt, titkoltam. Anyám hiába dicsekedett vele, azt nem mondta el, hogy vérzett is a fejem.

Nem tudom, a te anyád, megbánta-e, amit tett. Lehet hirtelen felindulásból csinálta és nagyon bánja. Talán látod rajta, talán bocsánatot kért. Ez esetben én szerintem hagynám a feljelentést, bár biztosan sosem felejteném el.

Ha láthatóan nem bánja, én lehet tennék feljelentést. Mindenesetre orvoshoz menj el, vegyen látleletet, aztán még tudsz aludni rá párat, hogy eldöntsd.

2018. máj. 23. 17:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

véleményem szerint a valódi elégtétel és egyidejűleg a számodra szükséges lelki előrelépés az elköltözésed lesz. Attól kezdve automatikusan létre sem jön egy csomó, eddig köztetek rendszerint problémát okozó szituáció, hisz nem lesztek egy légtérben.

Hogy feljelentsd-e v sem, nem véleményezem. Köztem és anyám közt egész más a viszonytrendszer, mint közted és édesanyád között, a véleményem a te esetedre nézve irreleváns lenne. 25 éves voltam, mikor meghalt.

Hogy a dolgaid egy jó részét elhallgatod előle, azt önvédelmi reflex. Minimalizáld a támadási felületet. Megdolgozott érte, hogy kihagyd bizonyos privát dolgaidból.

Szeptemberig ki fogod bírni, erős nő vagy. Jól látod, valóban lezáródik egy fejezet.

2018. máj. 23. 19:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Le lell zárni a kapcsolatot.
2018. máj. 23. 20:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Tudom milyen érzés kérdező. Nekem is volt hasonló problémám és egy veszekedés alkalmával egy ökölnyi folt lett a karomon, ami csak hetek után múlt el(bár nekem a nagyapám okozta). Egy 75 éves papókát aki ráadásul segített felnevelni hol lenne szívem feljelenteni?

Pedig nagy részben nekik köszönhetem, hogy most mentális zavaraim vannak. Ennek ellenére nem teszek ilyet.

2018. máj. 24. 13:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú ilyeneket olvasni :(

Gondolom azért ez egy törés neked, hogy ilyen a kapcsolatotok, mégis csak az anyukád. Én nem jelenteném fel a helyedben, a köszönésen kívül szóba sem állnék vele. Hamarosan elköltözöl, ne keresd...majd rájön, hogy mit veszített. Ha jó anya bele fog pusztulni, ha változik sem lesz soha olyan a kapcsolatotok, mintha ezek a dolgok meg sem történtek volna. Nekem még kicsi gyerekem van, de el sem tudom képzelni, hogy megszabjam mi legyen a szakmája stb. Persze az ember terelgetheti, kell is, de nekem az a fontos, hogy boldog legyen! Na!!! és ne legyen egy utolsó senkiházi! Sajnos a családomban van egy harmincas alkoholista férfi, akit a szülei tartanak el családostól. Na ez az élősködés és a minden legalja! Anyukádnak inkább büszkének kellene rád lennie! Kitartás! Biztosan helyre jön az életed!

2018. máj. 24. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!