Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megütött anyukám 23 évesen,...

Ha megütött anyukám 23 évesen, mit tegyek? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos anyukámmal elég rossz a viszonyunk, bár mostanában jobb volt, de most új mélypontot élünk meg azt hiszem. Igazság szerint én is tehetek a dologról, mert nem igazán bízom benne, ez őt nagyon bántja, de sajnos ennek is van oka, ugyanis rendszeresen kibeszélte a bizalmas dolgaimat másoknak. Én emiatt egy “ második életet “ élek, csak a szükséges dolgokat beszélem meg vele, és ez őt érthetően nagyon bántja. Tehát én is bőven hibás vagyok. Ma az egyetem került szóba, alapképzés után nem szeretnék mesterképzésre menni, mert katona szeretnék lenni. Ez őt teljesen kikészíti ( lány vagyok ). Ezen teljesen kiborult ma, elkezdett szekálni, hogy semmire nem viszem, rettenetes vagyok ( végig kiváló eredményeim voltak, summa cum laude végzek, 3 nyelven beszélek, sose voltam bulizós vagy csavargós, káros szenvedélyem nincs ). Én erre megmondtam neki, hogy ő se vitte túl sokra, jogi végzettséggel alkalmazottként dolgozik egy állami cégnél. Otthon lakom, ezt vágja mindig a fejemhez, de folyamatosan dolgoztam egyetem mellett, beszálltam a költségekbe, a saját részemet bőven fedeztem. Szeptembertől elköltözöm szolgálati lakásba, ő meg még mindig az anyján élősködik ( nagymamám 81 éves, velünk él és támogatja anyukámat ). Erre szájon vágott egy műanyag kefe nyelével, felrepedt a szám, nagyon csúnyán feldagadt. Szerintem nem normális, hogy 23 évesen egy felnőttet megüt egy másik felnőtt. Gondolkoztam rajta, hogy magánindítvánnyal feljelentem bíróságon, de mégis az anyukám, nem akarom, hogy beszéljenek róla a városban. De most rejtegetni kell a számat, arcomat, tiszta lila mindenem. Mi a megoldás erre a pár hónapra? Nem nagyon szeretnék vele ezek után beszélni... de közben bánt is a dolog.
2018. máj. 23. 10:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
nem csodálom hogy katona lettél és azt sem hogy el akarsz költözni. feljelentésnél mérlegeld, hogy tényleg jogi elégtétel e a cél, vagy más módja is van a helyzet rendezésének.
2018. máj. 23. 10:32
 2/17 anonim ***** válasza:
81%

Először is felejtsd el azt, hogy "hibás" vagy: ha kibeszélt másoknak, akkor teljesen normális, hogy nem mondasz el neki semmit. Ez nem hiba, hanem önvèdelem, ami alapvető jogod.

A feljelentés bonyolultabb kérdés, ezt neked kell tudni. Csak a magam nevében szólhatok: engem annyit bántottak életem során, hogy megfogadtam, soha többet nem nyelek le senkinek semmit, akár családtag, akár nem. Szóval ha nem kér nagyon őszintén bocsánatot, én feljelenteném. De ez én vagyok.

Viszont a saját érdekedben érdemes lenne megszakítani vele a kapcsolatot, mert ez mérgez, nem épít téged.

2018. máj. 23. 10:35
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell takargatnod a szádat, ha valaki megkérdezi mi történt, mondd el, hogy édesanyád szájon vágott. A helyedben még sétálnék is egyet a környéken, lássa mindenki, milyen gyerekesen tud viselkedni. Inkább ez, minthogy feljelentsem. 23 vagy, ha te orvos akarsz lenni akkor orvos leszel, ha katona akarsz lenni, akkor meg katona leszel, és ha a fejedre nőtt anyád nem támogat abban, hogy úgy éld az életed ahogy te szeretnéd, akkor nem lehet vele mit kezdeni, majd beletörődik hogy a lánya úgy él ahogyan szeretne. Nem akarok katona lenni, de ha akarnék is elvárnám, hogy a saját anyám ne köpjön arcon a vágyaim miatt. Ezek után, hogy nemhogy nem támogatott, de még szájon is vágott, meg is érdemelné, hogy ne keresd többet a társaságát.
2018. máj. 23. 10:39
 4/17 anonim ***** válasza:
46%

Én eléállnék anyucinak és ezt mondanám:

"Látod, hogy milyen következménye lett az indulatodnak? Nézd meg, úgy nézek mint a brutálfilmeken azok a nők, akiket ver a férjük és bahazudják, hogy elestek a lépcsőn. Ez volt a célod? Ezt akartad? Ezt érdemlem azért, mert nem mindenben vagyok veled egy véleményen? Kérlek, legalább mondd ki, hogy -Igen kislányom, nem tolerálom az értékrendedet és akár erőszakkal is érvényt szerzek ennek, akár úgy is, hogy véresre verlek.- (kis hatásszünet, hogy érezze át, mit tett és folytatnám) Anyu, kérlek vedd figyelembe, hogy nem vagyok ellenedre azzal, hogy más az értékrendem, nem ellenedre teszem, de én nem a te klónod vagyok, hanem egy autonóm, önálló érző lény. És ha így folytatod velem, akkor elvesztesz. Minden erőmmel azon leszek, hogy egy bántalmazó anyától minél távolabb élhessek és megszakítsak vele minden kapcsolatot. Ezt szeretnéd?"

Tudom, hogy ez kissé banálisnak hangzik, de hidd el, hogy a szülői státusz és az elvárt tisztelet sem jogosít fel senkit arra, hogy a másikat véresre verje. Sem szülőt, sem házastársat és úgy ámblokk senkit. Ezt nem vagy köteles tűrni.

Nálam a tűrhetetlen cselekedetek reakció protokollja az alábbi:

Agresszió észlelése-világos megfogalmazás és felkérés arra, hogy az agresszió beszüntetésre kerüljön-ha nem kerül, újabb kérés, következmények kilátásba helyezésével (elköltözés, feljelentés, jogos önvédelem stb)-ha továbbra is agresszív, úgy a következmény foganatosítása.

Az ilyen szülő nem őszintén és feltétel nélkül szereti gyermekét, hanem csak egy ráprojektált illúziót szeret. Ha a gyerek ezt nem váltja be, akkor meg megtorolja. Ez nem szülői szeretet.

2018. máj. 23. 10:58
 5/17 anonim ***** válasza:
33%
Utolsó, pszichológiailag teljesen igazad van, de egy ilyenre esélyes, hogy újra megütné a kérdezőt ez a sötét némber. Lehet, hogy a jogi elégtétel jót tenne. Az ilyen addig pofátlan, amín nincs rá nézve következménye.
2018. máj. 23. 11:14
 6/17 anonim ***** válasza:
10%

Na ez most egy nagy nulla lesz, de vállalom.

Nem csodálom, hogy jól szájbavert, valószínűleg kétségbeesésében már nem tud mit csinálni veled. Taníttat, eltart, te meg ilyeneket vágsz a fejéhez?! Lásd be, nem kis bunkoságokat mondtál neki. Valószínűleg ha már fizet rád mindent, hogy, nyugodtan tanulhassál, azt szeretné ha végre kamatoztatnád a diplomádat és nekiállnál dolgozni. Ehelyett te katona akarsz lenni! Hát gratulálok, mész Irakba g. i. jane-t játszani, vagy mi van veled? Egy női katona leginkább csak irodában ülhet, ha azt szeretnéd az is egy dolog, de akkor minek kellett a másik diploma?

2018. máj. 23. 11:22
 7/17 anonim ***** válasza:
90%
Én nem vagyok se veregetős, se feljelentgetős. Egy ilyen után, ahogy a könyvekben is, itt véget érne egy fejezet. Igaz skorpió vagyok, de akkor is.
2018. máj. 23. 11:25
 8/17 A kérdező kommentje:
#6, azt, hogy nem érted, amit írtam, világosan megvan fogalmazva pedig, hogy nem tartott el, mert mindent magamnak fizettem plusz a rezsi rám eső részét is kifizettem neki, azt még valahogy megértem. De ne haragudj, a döntésemet nincs semmi joga senkinek kritizálni, ezt a legnagyobb tisztelet mellett mondom. Döntésem hátterében az áll, hogy nem egy multinál vagy külföldön akarom elherdálni a nyelvtudásom, hanem egy jó ügy érdekében szeretném felhasználni, ezzel emberek életét menthetem meg. A diplomám pedig azért kellett, hogy több lábon álljak, sose lehet tudni, egy sérülés simán véget vethet a karrieremnek, és utána mit csinálok? Hazaköltözöm 40 évesen? Beláthatod, hogy nem G.I. Jane-t megyek játszani Irakba.
2018. máj. 23. 11:31
 9/17 A kérdező kommentje:
* meg van
2018. máj. 23. 11:34
 10/17 anonim ***** válasza:
17%
8 nézd, én sem örülnék ha a lányom katona akarna lenni (nálunk vannak katonák a családban amúgy), ez van, vagy elfogadod, vagy nem, mivel nagykorú vagy, szó nélkül le is léphetsz, nem tartozol senkinek elszámolással. Ja és egyébként ha te tényleg segíteni akarsz másoknak azt nemcsak a katonai pályán lehet megtenni, sőt. Mivel sérülést emlegetsz, mégiscsak valami sorkatonasági elképzelésed lehet. Hát ez gyerekes is, meg hülyeség is, gondolom ezért kaptad a sallert. A rezsifizetésröl meg csak annyit, hogy lehet valamennyit hazaadtál a diákfizubol, de ilyen munkáért nem adnak annyit, mint amennyibe kerül az eltartásod, egy rendes nappali egyetem mellett pedig nem lehet annyit dolgozni, hogy sok pénzt keress vele.
2018. máj. 23. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!