Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért nem értik meg,...

Szüleim miért nem értik meg, hogy nincs mindenre is időm?

Figyelt kérdés
Mindig elmondják, hogy "Egyetlen dolgod van az a tanulás". Persze ha haza jövők pénteken akkor szaladjak már át a nagyszüleimhez persze azt "elfelejtik" mondani, hogy leszerveztek egy fűnyírást/fapakolást/csirkeketrec javítást meg ha már ott vagyok akkor csak maradjak vacsorára/ebédre. Egy egész napom így úszik ezért megérte felébredni 4:30-kor elérni a buszomat. Aztán szombaton általában menni kell ki a telehelyre rendet rakni ez a sepregetéstől az egész napos zártszelvény pakolásig mindent jelenthet. Ha nem akkor el kell menni vásárolni valami nagy városba mert ott jobbak a boltok ez megint egy egész nap. Aztán vasárnap jó lenne ha segítenék krumplit/hagymát pucolni meg daráljam már le húst mert ez a kézi darálós jó csak. Ha ez nem akkor menjek mér el néhány számláért/pénzért Ráczpiliputyra visszaúton meg hozhatnék akkor x-y árút mert jól fogyott és nyitva vannak délig tehát simán odaérek (Ha 140-nel megyek minimum). Aztán vasárnap felszállok a vonatra és 23-23:30 felé már az albérletben is vagyok aztán startol a hetem az egyetemen. Mivel vagy csak keveset vagy egyáltalán nem tanultam a hétvégén meg is van a programom mindennap előadások és gyakorlatok utánra. Értem, hogy a jólét életében dolgozni kell és fejleszteni magamat de kezdem azt érezni, hogy rohadtul nem bírom az egészet. Szüleim is rengeteget dolgoznak de egyszerűen túlvállalták magukat. Így az egyetemmel párhuzamosabban pedig nem fér bele számomra, hogy mindig mindent megcsináljak amit mondanak. Mikor múltkor elmondtam nekik dióhéjban ugyanezt akkor meg elmondták, hogy ez van ha így akarsz élni akkor nem elég mereszteni a valagad. Utána megbeszéltük, hogy szívesen segítek de ennyi egyszerűen nem fér bele az időmbe. Aztán 3 hete nem jöttem haz hétvégén mert gyakorlatom volt aztán szombaton este meg végre eljutottam egy koncertre és azóta azt kell hallgatnom, hogy "Ilyenekre meg van időd, MI?". Bocsánat a hosszú leírásért de ezt le kellett írnom.

2018. máj. 12. 14:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
14%
Az embernek arra van ideje amire szakit,a többi kifogás. -Ha otthon olyan légkör,h azt nézi az ember h mikor megy már a busza vissza,na akkor jön a sok kifogás.. De az nem azért van mert urám bocsá el kell mosogatnom,v le kell lesöpörnöm a teraszt..
2018. máj. 12. 15:41
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Egy egyetemistának nem jár szórakozás,csak tanuljon,dolgozzon,otthon is dolgozzon,semmi pihenés,magán élet? Aztán csodálkozunk a sok 30 40 venesen aki megkattan a család munka melett h neki most szorakozhatnékja van..
2018. máj. 12. 15:44
 13/22 anonim ***** válasza:
19%

"Egy egyetemistának nem jár szórakozás,csak tanuljon,dolgozzon,otthon is dolgozzon,semmi pihenés,magán élet? Aztán csodálkozunk a sok 30 40 venesen aki megkattan a család munka melett h neki most szorakozhatnékja van.."

Hagyjuk már a rinyálást. Én is egyetemet végeztem, nem büfészakon, az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ha valakinek ekkora megterhelés az egyetem, hogy reggeltől estig lefoglalja, és semmire nem jut ideje mellett hétköznap, az nem biztos, hogy odavaló.

2018. máj. 12. 16:24
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
Igen arra van idő amire akarjuk h legyen,egyetem alatt én inkább plussz műszakot vállaltam h ne kelljen haza menni sokszor,igy volt mit kifogásként beadni,több pénzem is lett,és volt nyugalmam,sőt még szórakoztam is. Az sem bűfészak volt. Ennyi.
2018. máj. 12. 16:34
 15/22 anonim ***** válasza:
81%
Én komolyan sajnálom néhány itteni válaszoló "anyának"és "apának" a gyerekeit.
2018. máj. 12. 20:16
 16/22 anonim ***** válasza:
30%
#14, köszönöm, hogy alátámasztod, amit a két kommentemben írtam.:-) Egyébként én is melóztam egyetem mellett, volt ösztöndíjam is, minimális pénzt kértem otthonról. Miattam nem kellett éjjel-nappal robotolnia a szüleimnek.
2018. máj. 12. 20:56
 17/22 anonim ***** válasza:
24%
Lehet, hogy a szüleid túlvállalták magukat az életszínvonal érdekében, de Téged is azon a színvonalon tartanak, nem? Ha neked ez terhes, szóvá tetted, és Anyukádnak az volt a reakciója kb. hogy "de a jólét az kellene, nem?" akkor az lenne a korrekt, hogy lemondj a támogatásról, és a magad lábára állj. Máshogy ezt nem fogod tudni megoldani, mert nyilván ők is szívesen lazítanának a gyeplőn, de a vállalkozóknak nem úgy megy, hogy akkor pihennek, amikor akarnak, mert akkor lehet, hogy leépül a biznisz. Ők szeretik azt, amit kinyernek belőle, akkor csinálják 150%-on, az ő dolguk, az ő döntésük, de Te nem akarod ezt, viszont akkor a hasznait se akard élvezni! de rád ne erőltessék. Fontos a szórakozás, nem szép dolog beszólni miatta, de azt is értsd meg, hogy másféle felfogással bírnak, mint Te. Így korrekt, és akkor semmi elvárás nem lehet a részükről. Nagyon sokba kerül egy egyetemista gyereket fenntartani egy másik városban albérletestül mindenestől akkor is, ha nincs tandíja.
2018. máj. 13. 07:40
 18/22 anonim ***** válasza:
97%

Miért mész haza?

Ennyi, megmondod, tanulnod kell, és az albiban maradsz, pont.

Azért én sem mennék "haza", hogy álló nap a másik dolgát végezzem el.

2018. máj. 13. 09:06
 19/22 anonim ***** válasza:
2018. máj. 13. 09:07
 20/22 anonim ***** válasza:
26%

Annyira sajnálom a sok nyekegő egyetemistát...

Rengetegen vagyunk, akik család és munka mellett tanulunk, tanultunk (nem azért, mert rossz volt a sorrend, hanem mondjuk így hozta az élet, hogy szükségessé vált).

Hálás vagyok, hogy az én 21 évesen nem ilyen, pedig két nappalis szakot csinál jelenleg, 250km-re tőlünk. Hogy nyugiban, albérletben élhessen, még heti 2-3-szor dolgozik is egy könyvelőirodában, mert ezt vállalta, csak kolit ne... És ha hazajön, nem hivatkozik arra, hogy de neki tanulni kell, fáradt, stb. Ilyenkor végre része a közös családi programoknak, és igen, ebbe ilyenkor a rokonlátogatás, neadjisten még házimunka, esetleg kerti munka is beletartozik. Nyilván találkozik ilyenkor az itthoni barátaival is, az is belefér neki.

Nyilván nem én osztom be az idejét, magától is eszébe jut segíteni...

2018. máj. 13. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!