Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek, hogyha a szüleim...

Félek, hogyha a szüleim meglátják majd a bizonyítványom, megvernek. Mit csináljak? 15/L

Figyelt kérdés
Idén kezdtem a gimnáziumot, tavaly egy 3-sal zártam az évet, a többi négyes-ötös lett, félévkor 6 db hármasom lett, a szüleim megfenyegettek, hogy megrugdosnak, ha nem javítom ki a hármasokat. Hát nem sikerült. Jelenleg úgy néz ki, hogy öt 3-asom lesz, persze próbálnék még javítani, de az adott tantárgyakból 3,15- 3,25 az átlagom, ezt már szerintem nem tudom feltornázni egy négyesre. Az még pluszba tetézi a dolgot, hogy a bátyám szítja ellenem a szülőket, csak mert neki négy db négyese lesz és a nagyapa mindig idejön kérdezősködni és nagy felhajtás során ad a bátyámnak pénzt, nekem nem.
2018. máj. 3. 21:51
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként az átlagom nem lenne olyan rossz, 4,25, de a sok hármas nagyon lerontja az összképet.
2018. máj. 3. 21:53
 2/23 anonim ***** válasza:
34%
Lehet tanulni kellett volna...
2018. máj. 3. 21:55
 3/23 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon nem mindegy hogy miért lettek ezek a jegyek. Nem tanultál, vagy küzdöttél becsülettel és úgy nem ment?
2018. máj. 3. 21:57
 4/23 A kérdező kommentje:
Tanultam is, a továbbtanulásomhoz fontos tantárgyakból ötös lettem (angol, német, töri, irodalom, nyelvtan stb.), de az ilyen, hogy matek, kémia, fizika, ha fejre állok sem tudok hármasnál jobb jegyet hozni.
2018. máj. 3. 21:59
 5/23 anonim ***** válasza:
85%
Hogy a fenébe van neked 4,25-ös átlagod 6 db 3-sal? A szüleiddel nem tudunk mit kezdeni, ha ez vígasztal, nekem 3,21-3,6 volt az átlagom gimiben, aztán szereztem 2 diplomát és huszonévesen beutaztam a világot. Magyarán nem ezen múlik, hogy hogy állod meg a helyed az életben.
2018. máj. 3. 21:59
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Uhh, hát nagyon sajnálom, nekem mondjuk nem volt ilyen gondom soha. Túl sok mindent nem tehetsz már, azért igy is 4 felett vagy, ami jó. Az a baj h ha a tesód annyira ellened van, akkor meg se tudod "puhitani" a szuloket. Mondd el nekik most, igy kesobb nem eri oket meglepetes, es lathatjak h nem tudsz már javitani. Bántani csak nem fognak, max eltiltanak, mindentol :(
2018. máj. 3. 22:01
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

"a továbbtanulásomhoz fontos tantárgyakból ötös lettem"

Ez a lényeg. A többit magasról... már bocs. Senkit nem fog érdekelni, hogy 2018-ban hányas voltál matekból, főleg kilencedikben. A szüleid-nagyszüleid meg hülyék, hogy ennyire erőltetik a tanulást.

Hajrá!

21/f

2018. máj. 3. 22:09
 8/23 anonim ***** válasza:
8%

Nem bulizni, meg csavarogni kell hanem tanulni! Már mindegy, 1 hónap van még az iskolából amin még tanulni fogtok, de már ezt kijavítani nem fogod tudni. A szüleidtől majd megkapod a magadét. Azért nehezen hiszem el hogy gimibe első évesként ennyire rosszul teljesítesz holott a többi év még keményebb lesz, és ha így folytatod az érettségin sem fogsz jobbat elérni, aztán elfelejtheted az egyetemet. A szüleid nyilván csak mondták hogy megrugdosnak, szó szerint úgysem fognak bántani nyilván. De ha már gimibe most így teljesítesz egy normális egyetemen ha bekerülsz majd egyáltalán el fogsz vérezni! Én erős négyes voltam gimibe, érettségim matek kivételével ötös lett. Egyetemre mentem, és bevallom vakaróztam, mert az már nekem is sok volt, és bizony ott aztán kellett tanulnom nonstop, ha nem akartam vizsgákon vért izzadni.

Ha tanulsz rendesen és nem megy akkor miért nem kérsz segítséget? Az eredményeiden látod hogy nem hatékony a tanulásod és te semmit nem teszel ellene, és akkor sírsz amikor már késő.

Ha félévkor összekaptad volna magad akkor előrébb lennél!

Hármas nem a világvége az tény, de a szüleid nyilván azt akarják egyetemre menjél hogy vidd is majd valamire, és ne gyárban, vagy valami OKJ-val szívj nettó 150 ezerért. Ők neked jót akarnak.

2018. máj. 3. 22:15
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

Tanultam is, a továbbtanulásomhoz fontos tantárgyakból ötös lettem (angol, német, töri, irodalom, nyelvtan stb.), de az ilyen, hogy matek, kémia, fizika, ha fejre állok sem tudok hármasnál jobb jegyet hozni.

Jo ez igy,a gyerek nem versenyló.

2018. máj. 3. 22:35
 10/23 anonim ***** válasza:
85%

Hívd fel a Kék Vonalat. A szüleid megbüntethetnek, ha úgy látják jónak, de nem verhetnek, rúghatnak, éheztethetnek...

Ezt gyerekbántalmazásnak hívják, és Magyarországon is tiltja a törvény.

Mi lenne, ha a bátyád vagy valaki más korepetálna nyáron azokból a tárgyakból, amik gyengébben mennek? Internetes oldalakat is találhatsz a matekhoz (pl. Matek mindenkinek, Mateking), ezek fizetősek, de jóval olcsóbbak, mint egy magántanár.

2018. máj. 3. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!