Félek, hogyha a szüleim meglátják majd a bizonyítványom, megvernek. Mit csináljak? 15/L
"a továbbtanulásomhoz fontos tantárgyakból ötös lettem"
Ez a lényeg. A többit magasról... már bocs. Senkit nem fog érdekelni, hogy 2018-ban hányas voltál matekból, főleg kilencedikben. A szüleid-nagyszüleid meg hülyék, hogy ennyire erőltetik a tanulást.
Hajrá!
21/f
Nem bulizni, meg csavarogni kell hanem tanulni! Már mindegy, 1 hónap van még az iskolából amin még tanulni fogtok, de már ezt kijavítani nem fogod tudni. A szüleidtől majd megkapod a magadét. Azért nehezen hiszem el hogy gimibe első évesként ennyire rosszul teljesítesz holott a többi év még keményebb lesz, és ha így folytatod az érettségin sem fogsz jobbat elérni, aztán elfelejtheted az egyetemet. A szüleid nyilván csak mondták hogy megrugdosnak, szó szerint úgysem fognak bántani nyilván. De ha már gimibe most így teljesítesz egy normális egyetemen ha bekerülsz majd egyáltalán el fogsz vérezni! Én erős négyes voltam gimibe, érettségim matek kivételével ötös lett. Egyetemre mentem, és bevallom vakaróztam, mert az már nekem is sok volt, és bizony ott aztán kellett tanulnom nonstop, ha nem akartam vizsgákon vért izzadni.
Ha tanulsz rendesen és nem megy akkor miért nem kérsz segítséget? Az eredményeiden látod hogy nem hatékony a tanulásod és te semmit nem teszel ellene, és akkor sírsz amikor már késő.
Ha félévkor összekaptad volna magad akkor előrébb lennél!
Hármas nem a világvége az tény, de a szüleid nyilván azt akarják egyetemre menjél hogy vidd is majd valamire, és ne gyárban, vagy valami OKJ-val szívj nettó 150 ezerért. Ők neked jót akarnak.
Tanultam is, a továbbtanulásomhoz fontos tantárgyakból ötös lettem (angol, német, töri, irodalom, nyelvtan stb.), de az ilyen, hogy matek, kémia, fizika, ha fejre állok sem tudok hármasnál jobb jegyet hozni.
Jo ez igy,a gyerek nem versenyló.
Hívd fel a Kék Vonalat. A szüleid megbüntethetnek, ha úgy látják jónak, de nem verhetnek, rúghatnak, éheztethetnek...
Ezt gyerekbántalmazásnak hívják, és Magyarországon is tiltja a törvény.
Mi lenne, ha a bátyád vagy valaki más korepetálna nyáron azokból a tárgyakból, amik gyengébben mennek? Internetes oldalakat is találhatsz a matekhoz (pl. Matek mindenkinek, Mateking), ezek fizetősek, de jóval olcsóbbak, mint egy magántanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!