Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek, hogyha a szüleim...

Félek, hogyha a szüleim meglátják majd a bizonyítványom, megvernek. Mit csináljak? 15/L

Figyelt kérdés
Idén kezdtem a gimnáziumot, tavaly egy 3-sal zártam az évet, a többi négyes-ötös lett, félévkor 6 db hármasom lett, a szüleim megfenyegettek, hogy megrugdosnak, ha nem javítom ki a hármasokat. Hát nem sikerült. Jelenleg úgy néz ki, hogy öt 3-asom lesz, persze próbálnék még javítani, de az adott tantárgyakból 3,15- 3,25 az átlagom, ezt már szerintem nem tudom feltornázni egy négyesre. Az még pluszba tetézi a dolgot, hogy a bátyám szítja ellenem a szülőket, csak mert neki négy db négyese lesz és a nagyapa mindig idejön kérdezősködni és nagy felhajtás során ad a bátyámnak pénzt, nekem nem.
2018. máj. 3. 21:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

# 8

Basszus, remélem nem leszel szülő.

21/f

2018. máj. 3. 22:49
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos pont ez a tipus lesz szülő ezért van ennyi verseny lová tett szét csuszott stresszes idegbeteg tini..
2018. máj. 3. 22:52
 13/23 anonim ***** válasza:
88%
8-as, te a 10 sorban pontosan 20 nyelvi és helyesírási hibáddal csak ne oszd az észt a tanulás fontosságáról! Magyar nyelvtanból az ötödikes szintet sem éred el! Inkább emberségből és intelligens empátiából állj sorba, mert akkor hiányoztál, mikor azt tanultátok.
2018. máj. 3. 22:52
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Mondd el a szüleidnek most. Lehet, hogy mérgesek lesznek 1 hétig, mondjuk, de egést életedben nem fognak rád haragudni. Mondd el nekik, hogy ezek a tantárgyak nem mennek, és jövőre megkéred a szakos tanáraidat, hogy segítsenek, vagy, hogy elszeretnél menni külön tanárhoz.
2018. máj. 3. 22:53
 15/23 anonim ***** válasza:
53%
"...a szüleim megfenyegettek, hogy megrugdosnak, ha nem javítom ki a hármasokat." Na jó, de azért csak nem gondolták ezt komolyan.
2018. máj. 3. 23:18
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk is ez a műsor ment sokáig. Sajnos az olyan dolgokat,amiknek abszolút nem látom értelmét,nem vagyok képes megtanulni,így lettem hármas földrajzból és fizikából. Nem tudok magolni,nem is akarok.

A tanácsom neked(számomra ez jelentette a megoldást),hogy amiből jó vagy arra feküdj rá nagyon. Például csinálj nyelvvizsgát,vagy a kedvenc tantárgyadból legyél évvégén dicséretes ötös. Apum csak akkor tudott lehiggadni(előtte minden nap ordibált velem),amikor a fogadóórán azon kívül,hogy a fizika témazáróim tragikusak,azt is hallotta,hogy töriből mindig utána olvasok a tananyagon kívüli dolgoknak is és szorgalmas vagyok. Kinek mi megy.

Matekból kérj segítséget,illetve egy természettudományos tárgyon próbálj javítani a továbbtanulás pontjai miatt.

2018. máj. 3. 23:21
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

"Hogy a fenébe van neked 4,25-ös átlagod 6 db 3-sal? "

Mint emlitette, a matek nem az erossege 😃

2018. máj. 4. 01:17
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Hááááát... én is kilencedikes vagyok, igaz, hogy kettes kémiát feljavítottam hármasra, viszont többől rontottam. Mondd meg nekik most, meg azt is, hogy ez neked nem megy, ezek a tantárgyak. Matekból tudok segíteni, így ha van kedved, korrepetálhatlak, mert az legalább megy nekem. Az, hogy nyelvekből ötös vagy, nem kis teljesítmény, mi lenne ha első nyelveddel elmennél jövőre nyelvvizsgázni? Én világéletemben hármas voltam angolból, legalábbis ötödiktől, most meg négyes, és megyek középfokra.

És simán lehet 4,25 az átlaga. Volt hat hármasa, összesen 15 db tantárgyam van nekem, gondolom neki is. Kilenc darab nem hármas. Oké, ha ötös mindegyik, akkor is 4,2, de simán lehet több tantárgya. Mivel nen tudjuk milyen gimi, szak, így jó lenne ha nem gondolnánk egyből hazugságra, nem? Van olyan kilencedikes ismerősöm, akinek 20+tantárgya van. Ő, ha hatból hármas lenne, többiből ötös, és most számoljunk húsz tantárggyal, 4,4 lenne az átlaga.

Aztán meg a tanár se mindegy...

2018. máj. 4. 05:48
 19/23 anonim ***** válasza:
78%

Igazad van, én is irodalom, töri német és egészségügyi alapokat tanultan szorgosan, a többiböl a kettes is megfelelt.

Majdnem szinötösre vizsgáztam és a sotén folytattam a tanulmányaimat.

Most Svájcban dolgozom egy Spitexben.

2018. máj. 4. 07:05
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek fekszenek a reál tárgyak ezt fel kellene fogni. Valamint mindenkit önmagához képest, differenciáltan kellene értékelni. Ha megteszel minden tőled telhetőt nem kell miért szégyenkezned. Én büszke lennék rád így is. Nekem még kis gyermekeim vannak mégis próbálom pozitív megerősítéssel tolni őket. A humán részek elég gyatrán mennek nekik, de önmagukhoz képest küzdenek és ezt nagyon értékelem.

Tehát szard le magasról. :)

2018. máj. 4. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!