Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek, hogyha a szüleim...

Félek, hogyha a szüleim meglátják majd a bizonyítványom, megvernek. Mit csináljak? 15/L

Figyelt kérdés
Idén kezdtem a gimnáziumot, tavaly egy 3-sal zártam az évet, a többi négyes-ötös lett, félévkor 6 db hármasom lett, a szüleim megfenyegettek, hogy megrugdosnak, ha nem javítom ki a hármasokat. Hát nem sikerült. Jelenleg úgy néz ki, hogy öt 3-asom lesz, persze próbálnék még javítani, de az adott tantárgyakból 3,15- 3,25 az átlagom, ezt már szerintem nem tudom feltornázni egy négyesre. Az még pluszba tetézi a dolgot, hogy a bátyám szítja ellenem a szülőket, csak mert neki négy db négyese lesz és a nagyapa mindig idejön kérdezősködni és nagy felhajtás során ad a bátyámnak pénzt, nekem nem.
2018. máj. 3. 21:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia, voltmár példa családon belüli erőszakra? Szerintem, ha nem vagy csak 1-2x akkor, nem kell félned. Ha már volt is olyan, hogy megvertek én mindenképp megmutatnám a bizonyítványomat. Ha eldugod vagy hazudsz, akkor az csak olaj lesz a tűzre. A nagyapáddal pedig ne foglalkozz, nem is értem, hogy miért kivételezik így az unokáival... :(
2018. máj. 4. 15:59
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Úristen 8-as.. képzeld én sem voltam gimiben valami jó tanuló, soha nem érdekelt igazán a tanulás. Amit szerettem az megragadt és azt szívesen meg is tanultam, kb 3-as átlagom volt mindig, most meg egyetemre járok. Miért kellene mindenből tökéletesnek lenni. Ezek a jegyek semmit nem mutatnak, főleg nem 9.-ben.. az érettségim ettől függetlenül mindenből 5-ös lett, úgyhogy erről ennyit. Sőt elárulok egy titkot: egyetemi felvételinél kétféle képpen számítanak pontot, az egyik, amikor két adott tárgy érettségi százalékát duplázzák meg, szóval itt meg már végképp nem számít ki hanyas tanuló volt 9.-ben vagy akár 12.-ben. Tanulja meg azokat amik érdeklik, pont elég.

Az meg végképp elfogadhatatlan, ha emiatt a szülők megverik a gyereket, vagy veszekednek vele. Normálisan is meg lehet azt magyarázni, nem egy 5 évessel beszél az ember. Egy szülő tudjon már kommunikálni a saját gyerekével tettlegesség nélkül. Engem sosem bántottak a szüleim, nem nekik tanultam, hanem magamnak.

2018. máj. 4. 18:23
 23/23 anonim ***** válasza:
68%
Akkor sem kell megverni! Ez a régi undorító nevelés. Védd meg magad. Ha megvernek fordulj a gyerekvédelemhez. Szerencsére ma már ők intézkednek e helyzetben. Kitartást:)
2018. máj. 4. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!