Miert akarja a csaladom hogy dolgozzok?
Apamrol van szo, meg anyamrol, nincs vegzettsegem 26-vagyok jelenleg minden erofeszitesem azon van hpgy vegezzek az egyetemen, iden vettek fel, nagy nehezen.
De jol tanulok,viszont apamnak az nem eleg.
Erettswgivel regebben probaltam munkakat keresni, semmi nem jott ossze, gyarba meg vissza nem megyek,ami van ott az embertelen .
Epp ezert tanulok,hogy legyn egy szakvegzettsegem 2 even belul.
Viszont napi 10 orat tanulok,mert nem halaszthatok,igy is elkestem.
Apam meg veszekszik velem allandoan hpgy dolgozzak,keressek penzt,nem erti meg hpgy ugysem fogok talalni, meg az egyetem lekot. Oke 26 vagyok, de nem erzem magam annyinak ,mivel 5 es fel evet begubozva eltem a kis szobamban. Nem csajaoztam, nem baratkoztam,nem haverkodtam,nem ismerkedtem.
Utolsó válaszoló: Igen, sajnos nekem nincs lehetőségem kimenni, külföldre, de már én is rég megtettem volna.
Egyes válaszolók majdhogynem ugyanazok itt a gykn akik minden kérdést kérdezőt lehurrognak, sőt sokakat már 14 évesen elküldik dolgozni.:D
Dolgoztam rengetek helyen, de egy jó munkához végzettség kell. Pl A festő a Festő szakmát nem nehéz letenni és elég sokat keresnek, csak egy a baj, hogy a kormány az embereket korhoz köti. X idős vagy, nem mehetsz tanulni első szakmádat pl ingyen. És én is ebbe estem bele anno, amikor folyamatosan változtatják, ők maguk sem tudják, ott a Parlamentben hogy mit hozzanak, milyen törvényeket, csak abba nem gondolnak bele, hogy embereknek az életét teszik tönkre.
Nekem volt egy tervem 19 évesen miután leérettségiztem 2012-ben.
Itthon leszek 1 évet , összeszedem magam lelkileg, dolgozgatok addig, meg edzek, gegészen 2013-ig így lett. Aztán jött a fekete leves, amikor nem tanulhattam, és nema saját lustaságom hiábjából hanem azért mert nem 22 éves korig lehetett tanulni csak 20. De ezt hiába írom le akárkinek, mindenki fujja saját magát, hogy hát de lehetett akkor is,, ha lehetett akkor már 22 éves korom óta dolgoznék, és nem teszem bele magamat a depresszióba. Itt van egy cikk is róla Olvassátok el nyugodtan: [link]
Akkor szabtak át mindent, az oktatási rendszereket, az egyemetemi oktatást, az okjt, mindent akkor, amikor én hátradőlhettem volna hogy na most én tanulni fogok. És mai napig ez a tengődés, mert munkák vannak de csak alkalmi munkák, rkaodói pakolászási, és egyebek, oylan munka nincs amihez elég a 8 általános, az már kiesett sajnos. Akiknek 8 általánosuk van szépen bemennek a munkanélküli hivatalba és egy általuk támogatott tanfolyamot , okj képzést tanulnak ki. Ez lehet akármi most már tisztitás technologia szakmunkás okj is van. Mindenhez papír kell ebben az országban, Csak azt nézik, semmi mást, papaír nélkül meg hiába AKAR az ember dolgozni, ha nem mehet... Ezt nem az egyén dönti el,de hiába írom ha egyeseknek berögzült az agyuk, hogy ennyi iődsen dolgozni dolgozni kell. Ebben van igazatok, de abban nincs igazatok hogy végzettség nélkül bárhol ellehet helyezkedni, mert ez nem igaz. Hiáaba x idős az ember ha nem tart sehol.
CSakhogy én nem voltam lusta, és most se vagyok lusta,és akik lusták suliba járni olyanok is.
Korábban írtam , más a lustaság és más a lehetőség. Más az akinek pl unokatesómnak lehet tanulni mert 20 éves de nem akar és nem jár suliba, nem dolgozik. kocsmázik a haverjaival délelőtt is.
És más az hogyha valaki akar tanulni, csak nem mehet ingyenesre ezért gyűjti a pénzt hogy később tudjon fizetni, vagy akármi. tehát akarás és lustaság között óriási a akülönbség. Én akartam tanulni és most akarok,.illetve tanulok. Akik nem akartak és végig lógták a 8 általánost is, oylan emberek közé én köszönöm szépen nem megyek.
40%-os.
Nem tudom miből gondolod hogy a "gyereknek" (huszon +-os ember LOL) az a jó ha még felnőttként is babusgatva van és kinyalva a popója. Peeersze bogaram nem kell dolgoznod peeeeersze 30 felett is majd eltartunk mert a gyerekünk vagy.
Ez hol jó "módszer"? Ezzel hol segít a szülő? Miben, hogy életképtelen lusta tutyimutyi legyen? Lásd a kérdező aki kifogásgyártásban olyan príma hogy oldalakon keresztül sorolja. Mit lehetne, de ő miért nem....
Az ilyen 50 évesen is a szülein fog lógni, aztán ha ők meghalnak, lesz belőle egy alkesz csöves, de majd még azt is megfogja tudni indokolni :D
Persze a normális szülő segíti és támogatja a gyerekét ahol tudja, de ésszerű keretek között. Ez az ő érdeke is.
"Más az akinek pl unokatesómnak lehet tanulni mert 20 éves "
Nem csak 20 évesen lehet tanulni te fogyatékos :D Más gyerek meg család mellett tanul. Új szakmát, plusz nyelveket stb. Te tényleg ilyen hülye vagy??? Mit nem lehet felfogni ezen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!