Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyukámnak...

Hogy mondjam el anyukámnak hogy ki a párom?

Figyelt kérdés
Van egy fiú akivel már féléve találkozgatunk. Az elején csak ebédeltünk együtt hetente 1x-2x. Most már viszont egyre komolyabb köztünk a kapcsolat. Vasárnap mennék hozzá. ÉS ezt már anyunak is el szeretném mondani. Csakhogy a fiú perzsa származású. Nem migráns. 10 éve itt él Magyarországon. Magyarul beszélünk. Magyarul dolgozik, generál kivitelező. Nem arab, nem vallásos (nem muszlim). Disznóhúst is eszik. Anyukámnak előítéletei vannak a keleti népekkel kapcsolatban. Nem kedveli őket. Anyunál nagyon fontos sajnos hogy mit gondolnak az emberek és nem tudom máshogy mondani egy kicsit agresszív. Azt hiszi hogy csak az ő nézetei léteznek és az ő gondolatai a jó gondolatok. A nővéremet is elküldte a párválasztása miatt( 1,5 éve nem beszél vele). Én egyenlőre anyagiak miatt nem tudok elköltözni de a fiút sem szeretném elveszíteni és anyut sem. Meg lehet valakivel értetni hogy előítélet nélkül próbálja elfogadni a párom úgy hogy engem sem küld el?
2018. máj. 2. 15:46
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem szégyenlem őt. Én büszke vagyok rá :)

És tudom hogy anyuval van baj nem vele/velünk

2018. máj. 2. 16:36
 12/28 anonim ***** válasza:
74%

Én semmit sem mondanék a származásáról a helyedben. Elmondanám, hogy kapcsolatban vagyok,hogy jól megvagyunk és szeretem, de ennél többet nem.

Ha megkérdezné miért nem viszem haza és mutatom be, egyszerűen közölném, hogy azért mert tudom, hogy nem felelne meg az ízlésének, de mivel nem is neki kell,hogy megfeleljen,a témát zárhatjuk.

Szerintem ugyanúgy berág majd arra is hogy az apja perzsa, az ilyen felfogást nem változtatja meg egy ilyen kis csavar... A rasszista az így is úgy is rasszista lesz.

2018. máj. 2. 16:45
 13/28 anonim ***** válasza:
66%
Az elég rossz szülő lehet ahol mindkét gyerek futva menekül, párválasztástól függetlenül is. :)
2018. máj. 2. 16:55
 14/28 anonim ***** válasza:
75%

A leírásod alapján nem mondanám el, túl nehéz helyzetbe kerülnél miatt, még függsz tőle, a lakhatás miatt. Szerencsétlen dolog, én pedig szeretem az őszinteséget, pláne családban, de senkinek nem lenne jó, ha kidobna ok nélkül, de csak ha folyton szekálna mostantól, akkor sem.

Ha előítéletes, NEM fogja előítélet nélkül elfogadni, nagyon fiatal lehetsz s kissé naiv, ha azt gondolod, hogy erre reális esélyed van. Az emberek nehezen változnak, aki nem elég nyitott, az nem fog csak úgy megváltozni, hiába rendes srác, nem arab, nem muszlim... Normálisabb szülőnél ezek számítanának, de a leírás alapján anyád nehezebb eset.

2018. máj. 2. 17:00
 15/28 anonim ***** válasza:
82%
Hogyha még a párod nem tudja, akkor mindenképp mesélj neki erről.
2018. máj. 2. 17:07
 16/28 anonim ***** válasza:
34%
Perzsak komolyabbak,minden teren mint az arabok. Mondom ezt perzsakent.. remeljuk,hogy amiert csak felver,nem tapasztalod meg azokat a dolgokat,amit egyebkent egy perzsa embernel tapasztalnal. Jaaa,es hiaba magyarorszagon el,vagy szuletett... a verunkbe benne van ez a viselkedes, hirtelen,ideg gyenge emberek vagyunk. Teljesen mas felfogas,hiaba van itt,hiaba nem muszlim. Lebeszelni nem akarlak,mert miert tennem?! Nem szeretem az eloiteletes embereket,de ha egyszer lesz egy lanyom biztos nem orulnek ha a sajat fajtankkal jonne ossze. :D amikor ismerkedem,mindenki “kedves ,aranyos” embernek tart,de amikor mar vege az ismerkedesnek,elojon az igazi enem,es elviselhetetlen vagyok. Ha elfogadod hosszutavon az alarendelt szerepet,akkor mukodni fog a kapcsolat. Ha nem csicskulsg be,akkor meg rosszul is jarhatsz. Biztos van kivetel.... ha nem osszefuggo a mondataim,sajnalom,ez is sok fejtorest okozott nekem.
2018. máj. 2. 17:32
 17/28 anonim ***** válasza:
11%
Elozo vagyok. Kozben olvasom,nem is felver. Nem tudom honnét szedtem.
2018. máj. 2. 17:33
 18/28 anonim ***** válasza:
34%
Es meg valami: a parodnak nehogy eloadd ezt a szoveget,hogy nem arab nem perzsa,meg stb. Ossze ne keverd a kettot :D gyuloljuk egymast... gyulolik egymast az arabok es a perzsak.
2018. máj. 2. 17:34
 19/28 A kérdező kommentje:
Mit értesz pontosan azalatt hogy más felfogás?Miről? Mitől lesztek hirtelen haraguak? És mi az amitől nagyon különbözik a jellemetek másoktól? Ezeket nem piszkálódásból kérdezem csak kiváncsi vagyok
2018. máj. 2. 18:24
 20/28 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó arról irt ilyen a temperamentumuk..
2018. máj. 2. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!