Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Maradjak, vagy elutazzak nyáron?

Shaggy95 kérdése:

Maradjak, vagy elutazzak nyáron?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy amerikai nyári programra, azonban édesanyámnak rosszindulatú melldaganata lett. A műtét után 2-3 hétig még pont itthon lennék. Azt mondják a szüleim, ne hagyjak ki egy ilyen lehetőséget, hiszen egészen fitt, ha baj is lenne, szólnának, és sietnék haza onnan is. Mamám viszont nagyon beparáztatott, hogy ez mennyire lelkiismereti kérdés, illetve:"Anya csak egy van". Azt mondta, ezzel sose tudnék elszámolni, ha valami történne és nem vagyok itt. Sok pénzt buknék azzal, hogy lemondom , de ilyen helyzetben nem is ez lenne a legfontosabb. Édesanyám szerint anyukája és faterom simán elegendőek lennének segíteni , de azért lelki támaszként átsegíteni egy ilyen időszakon sokat dobna a jelenlétem. Eddig nagyon ki akartam menni, meg most is igazából, tök jó emberekkel megismerkednék, már most is vannak. De valahogy úgy érzem, végig rám telepedne ez, mamám rendesen elültette a bogarat a fülemben. Ti mit gondoltok?

-Itt maradnátok? -Elutaznátok, mert ritka alkalom és eddig úgy tűnik, semmi váratlan nem lehet? -Elutaznátok, de ha úgy adódna, hazajönnétek?

Köszi a válaszokat.

2018. ápr. 28. 11:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
33%
Ja és még valami... 3 hónap nem sok idő...egy egészséges embernek. Én már láttam teljesen lendületes, fitt beteget, aki a kezelés végére úgy kikészült (4 hét), hogy fel kellett venni az osztályra és felerősíteni picit, mert étvágya sem volt. Szerencsére azóta jól van, de nagyon kemény menetet vívott. Itt hétről hétre változnak a dolgok, jöhet közben jó és rossz hír is a kontroll Mr/Ct után... Bármi lehet az elkövetkezendő 3 hónapban. Ennek fényében dönts.
2018. ápr. 28. 14:42
 22/36 anonim ***** válasza:
23%

“Bármikor történhet bármi,de az életet élni kell,nem a rosszat várni előre és gubbasztani egy sarokban.“

Hú, nyolcas, és ezt sikerült egy rákos beteg fiának leírnod, gratulálok.

Ti amúgy tudnátok élvezni egy utat, miközben édesanyátok otthon a halállal küzd? Ja persze, majd felhívjátok, az pont ugyanaz, mit fogni a kezét és úgy bíztatni.

2018. ápr. 28. 14:44
 23/36 anonim ***** válasza:
73%
A mellrák nagyon jó eséllyel gyógyítható. Nem kell már temetni a kérdező anyját. Nem egy haldoklót hagy itt és nem úgy megy el, higy probléma eseten ne tudná haza menni
2018. ápr. 28. 14:53
 24/36 anonim ***** válasza:
77%
ismerősömnek mellrákja volt ,de kezeltette magát illetve utána egyéni étrendet követett amitől jobb lett a közérzete(nem a rákot gyógyította, csak fitten tartotta a kezelés után a testét) ma is él és virul.
2018. ápr. 28. 15:52
 25/36 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem, ne azzal foglalkozz, hogy nagyanyad mit mond, hanem azzal, hogy te mit érzel. Tanácsolhat itt bárki, bármit, ez egyedül a te döntésed.
2018. ápr. 28. 18:11
 26/36 anonim ***** válasza:
47%
Egyébként, en elsőre azt akartam írni, hogy menj,csak azért, ha édesanyád azt mondta, hogy simán elég az ellatásához apád és nagyanyád, bár "sokat dobna" a jelenléted a helyzeten, engem ez elbizonytalanítana és nagyon a maradás felé billentené a "mérleget".
2018. ápr. 28. 18:16
 27/36 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon sok függ a részletektől, pl hogy milyen stádiumú anyukád betegsége. Ha nincsenek távoli áttétek, csak az elsődleges daganat, vagy esetleg a környező nyirokcsomókban van, jó esély van a gyógyulásra. Az, hogy operálják, jót jelent, mert ha áttétes lenne, nem lenne értelme a primer daganatot operálni, akkor kemót adnának rögtön. A műtétből 2-3 hét alatt fel lehet épülni. A további kezelést a kivett daganat szövettani vizsgálata alapján döntik el. Ha kemót is javasolnak, azt a műtét után kb. egy hónappal kezdik. Egy jó általános állapotú ember, akinek nincsenek krónikus betegségei, nem nagyon idős, az jól viseli a kemoterápiát is. Ha van már anyukádnak onkológus kezelőorvosa, érdemes lenne megkérdezni, milyen kezelést tervez és mit tanácsol. Mindezeket tapasztalatból írom, 2 éve volt a mellműtétem, II stádium, utána 2 hónap kemoterápia és 25 sugárkezelés. Kemo alatt egyetlen kilót sem fogytam, nem volt olyan borzasztó, mint amire számítottam. Utána a sugárkezelésre egyedül jártam be autóval naponta az 50 km-re lévő kórházba. Ismerek olyat, aki - szintén melldaganat után - kemoterápia alatt dolgozott. Megkapta az infúziót, 3 napig táppénzen volt, aztán ment dolgozni.

Ha az én lányom lennél, azt mondanám, utazz el.

2018. ápr. 28. 21:14
 28/36 anonim ***** válasza:
3%

Azért szomorú, hogy a válaszolók számára fontosabb egy amerikai út, mint hogy a család, az édesanya mellett álljon az ember.

Amerikába bármikor kijuthatsz. Bármikor pályázhatsz és kaphatsz ösztöndíjat, bármikor mehetsz dolgozni. Anya meg csak egy van.

Persze ezek a szülők valahol megérdemlik. Ők neveltek titeket ilyen érdekemberré, érzéketlen emberré. Szomorú.

2018. ápr. 28. 22:32
 29/36 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell belefulladni egymásba ennyire,A család egy dolog,de van saját élet is. Nem kell null 24 ben egymáson logni betegségnél se. Daganatos vagyok én is,de én is elküldeném a gyerekem egy ilyen utra. Inkább élménye legyen,jövöje,lehetősege, mint a hányos vödrömet fogni... Inkább az a szánalmas aki irigy arra aki ilyenre eljuthat és a betegségre huzza az irigységét.
2018. ápr. 28. 22:40
 30/36 anonim ***** válasza:
3%

Eleget jártam külföldön, kösz. És akkor megyek, amikor akarok.

A kemoterápiát nem mindenki viseli jól. És sokan nagyon rosszul vannak tőle. Nem csak lelki, hanem fizikai támasz is szükséges. Nem csak a házasságra, hanem a családra is igaz, hogy jobban rosszban.

De nekem mindegy. Mindenki úgy éli a családi életét, amilyen a családja.

2018. ápr. 28. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!