Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne tenni szüleimmel,...

Mit lehetne tenni szüleimmel, akik nevetséges okok miatt nem akarják megismerni a barátomat?

Figyelt kérdés

Nem szeretném túl hosszúra húzni, szóval a lényeg az, hogy barátommal 2 hónapja együtt vagyunk és tegnap bemutattam őt a szüleimnek. A végén konkrétan a lelkemre kötötték, hogy nagyon nem örülnek neki, meg biztos nem normális ez a srác. Ezt abból következtették, hogy kék színű haja van, ami igaz, hogy nem hétköznapi, de most emiatt “megijedni” tőle? :D Meg most emiatt elhordni mindenfélének? Pont azért hoztam el hozzánk, hogy megismerjék és erre rögtön a kinézete miatt állt meg náluk a világ. Meg hogy nagyon furcsán öltözködik. Hát.. szüleim “kissé” konzervatívak, nincsenek nagyon oda ezekért ez extra dolgokért és most emiatt elhatározták, hogy ennél jobban nem akarják megismerni, ne is hozzam őt többet ide.

17/l

2018. ápr. 26. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%
Provokálni akartad őket? Láttam ilyet már, full vallásos család jo kislánya is a legdurvább fazonokat vitte haza suliban,igazábol a szülők és vallás ellen szólt,mert belül már megfulladt az egésztől, meg amit játszania kelett nonstop,és ezt az utálatot tudalatt ezzel probálta a szülők felé kiadni magából..
2018. ápr. 26. 17:33
 12/20 anonim válasza:
87%
Szerintem korai volt a bemutatás, 2 hónap alatt még te se ismerhetted meg annyira. Persze nem azt mondom, hogy bújkáljatok éveken át, de ráértél volna még vele.
2018. ápr. 26. 17:39
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem egy nagyon konzervatív szülő, aki ellenzi és elítéli az ilyesmit, előítéletes stb., az akkor sem biztos, hogy másként reagált volna és akkor sem fogadta volna jobban, ha mondjuk már x éve együtt vannak és boldog kapcsolatban élnek, szeretik egymást, mert "fúj kék a haja, akkor biztos ilyen és olyan, de a lényeg, hogy akkor jó ember már nem lehet". Nem magával a fiúval van bajuk, hiszen nem is ismerik, hanem konkrétan a megjelenésével és a szülők pusztán a külseje alapján ítélik meg, konkrétan kijelentették, hogy nem is akarják megismerni. Ennyi, ezzel szerintem nem lehet mit csinálni...Én sosem fogom megérteni az ilyen embereket. Nekem is van csomó minden, ami nem tetszik, többek között a kék vagy színes haj sem, ezért én nem úgy nézek ki és nem fogom pl. lilára festetni a hajamat, de attól még elfogadom, hogy másnak különböző az ízlése és nem ez alapján ítélem meg, mert szerintem ennyiből nem lehet sok mindent leszűrni. Ennyiből akkor, aki fekete bőrkabátot meg bakancsot hord, akkor az sátánista? Ha egy fiú rózsaszín vagy bordó pólót/inget vesz fel, akkor meleg? Ha egy lánynak rövid a haja, akkor leszbikus? Ez kb. ugyanaz és egytől egyig hülyeség...

Kérdező, a jó hír az, hogy nem nekik kell tetszenie, hanem neked. Ők kijelentették, hogy ne vidd haza, nem kíváncsiak rá és én ehhez is tartanám magad a helyedben, viszont azért a véleményemet elmondanám nekik és leülnék velük beszélni. Én többet tényleg nem vinném haza a fiút, hanem inkább náluk találkoznék vele és a városban szerveznék közös programokat. Addig amíg a szüleid így állnak hozzá, addig szerintem teljesen felesleges, mert csak feszültséget szül. Ha majd esetleg átgondolják a dolgokat és úgy érzik, hogy azért mégis érdekli őket, hogy ki a lányuk barátja, kivel van stb. és meg akarják ismerni, akkor majd szólnak és akkor már talán lesz is értelme bemutatni, beszélgetni.

2018. ápr. 26. 18:14
 14/20 anonim ***** válasza:
32%
40 éves fejemmel is hülye majomnak néznék egy kék hajú, kivagyian öltözködő srácot. Nekem anno szülők még a fejtetőt 2 centis, oldalt fél centis hajra is azt mondták, hogy bűnőzőfrizura. A 2 napos borostára, hogy ez trógerekhez illik csak.
2018. ápr. 26. 18:21
 15/20 anonim ***** válasza:
47%
Egy durva 5 even belul te is ki fogod rohogni magadat, hogy hogy nem ertetted mi a baj egy kekhaju gyerekkel :"D. Kinovod majd.
2018. ápr. 26. 18:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én már túl vagyok az 50-en (nem érdem, állapot) de a világon semmi bajom a kékre festett hajú emberekkel. (se a tetováltakkal, se a fülbevalót viselő férfiakkal, stb)

Nem kötelező az embernek húszon túl gyepet növeszteni nyakon felül, azt gondolom.

Kérdező, elsőre valszeg sokkolta őket, ha hosszabban együtt maradtok, meg fogják szokni, nincs különösebb jelentősége...

2018. ápr. 26. 21:59
 17/20 anonim ***** válasza:
49%
Ha a szüleid "kissé" konzervatívak, mint írod, nem tudom, hogy miert ert varatlanul, hogy a kék haj, sokkolta őket.
2018. ápr. 26. 22:37
 18/20 anonim ***** válasza:
69%
Egyébként szerintem is felesleges volt 2 hónap ismeretseg utan bemutatni a szüleidnek. Ráert volna ez később is, amikor esetleg már látszik, hogy komoly kapcsolat lesz belőle.
2018. ápr. 26. 22:41
 19/20 anonim ***** válasza:

2 hónap után is bemutattam már a szüleimnek a barátomat, persze inkább "pofavizit" volt, nem ilyen leülős,órákig beszélgetős bemutatás.

De engem pl könnyebben elengedtek vele(nem csak a barátomra, hanem haverokra is vonatkozott)ha már azért 1-2x látták és néhány mondatot beszéltek vele, és vmi minimális elképzelésük van az illetőről,nem csak képekből meg hallásból ismerik. Az első barátomnak(16voltam) konkrétan feneke alá érő rasztája volt.

Anyukám semmit nem mondott,normális kedves volt,aztán amikor hazament a srác,kiakadt hogy úristen de ronda a haja,stb, és az ő korában az ilyeneket elvitték :D

Persze aztán nem csinált belőle gondot,mondta az én bajom ha ilyen alakok jönnek be,meg jobb mintha kopasz lenne,stb. Utána még gimi végéig jártunk,megkedvelte anyukám.

Ismerek olyan huszonéves srácot akinek havonta más színű a haja,normális,dolgozó ember,semmi fura nincs benne a haján kívül :D

Szerintem a te szüleid akkor sem kedvelnék,ha barna haja lenne...mindenesetre ne erőltesd hogy hazaviszed, ha még együtt lesztek pár hónap múlva lehet megenyhülnek.

2018. ápr. 27. 11:11
 20/20 anonim ***** válasza:
no vagyok 69 eves. van egy 54 eves baranom aki NARANCSVOROS hajat visel. a ferje kopasz alacsonyabb tole mindketten el vannak hizva. engem is meglepett a narancsvoros haj es mivel ugyanilyen szinu ruhakat es mindent visel is hozza eleg furan nez ki. DE RENDES KEDVES SZERETNIVALO EMBEREK es nekem ez a lenyeg. van egy lanyuk az most mult 16 egyszer beallitott lila hajjal az amugy szep suru szoke haja helyett. Hat istenem, mindenki ugy bolond ahogy akar amig nekem nem art vele. viszont szerintem a kerdezo tul koran vitte oda a fiut, lehet hogy ket het mulva mar vege a kapcsolatnak. az egy ami megorjit, a '' PAROM' kifejezes. 2 honap utan meg nincs szerintem parja senkinek. amugy meg csak a zokninak van parja. ismet szerintem, nem kell egyeterteni. ennel rosszabb nekem kizarolag a"POCAKLAKO' kifejezes. ilyenkor tudnek torni zuzni.
okt. 22. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!