Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki hasonló helyzetben van...

Aki hasonló helyzetben van vagy a gyermeke (i) járnak ebben a cipőben meselne nekem?

Figyelt kérdés

Elvàlt szülők gyermekeként most hogy gyermeket szeretnèk sokszor megfogalmazódik bennem a gondolt , hogy vajon a gyermekem születésnapja , egyéb ünnepek hogy kerülnek majd megrendezésre.

Pl : nálunk a szűk családi kor is 20-25fő így.

De szeretnem megadni a gyermekeknek hogy együtt legyen a családja !

Valakinek van ebbe tapasztalat ! Nagyon kiváncsi lennék :)

2018. ápr. 25. 00:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a szűk családi kör anya-apa-gyerekek. A gyerekeknek nem nagyon van igényük a 25 fős családi banzájra. Inkább csak a család akarja. Vagy még ők sem.

Az első 6-8 szülinapra úgy is csak te fogsz emlékezni, szóval magadnak szervezed.

Ha a család amúgy is összetartó, akkor szuper lesz a gyerkőcnek, hiszen mindenkivel tölt időt, szeretik, de ha csak egy évben egyszer kényszeredetten összegyűlnek, az senkinek sem jó.

Nálunk a szülinap az mindig anyukámmal meg tesóimmal zajlott nyugiban.

A párom keresztgyerekének nemrég volt a 4. szülinapja, oda volt csődítve boldog boldogtalan, volt 3 torta, 5 féle süti, meg tonna kaja, a gyerek meg végig bőgött, mert nem bírta a felfordulást.

2018. ápr. 25. 06:25
 2/16 anonim ***** válasza:
91%

Ez attól függ, milyen hangulatban volt a válás. Ha kulturáltan, akkor minden összeegyeztethető, de ha nem...

Apósom, és anyósom egyszerűen nem tud meglenni kulturáltan egy légkörben. Így ők nem egyszerre jönnek, már ha jönnek.

A ballagás meg... Egyikük sem lett meghívva, de ez már egy másik történet.

2018. ápr. 25. 06:28
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Én pl utálatam a hülye összeröffenéseket, mert gyakorlatilag már két nappal elötte munka után a konyhában álltam és sütöttem, aznap meg kora reggeltöl főztünk a férjemmel. Mert délután nem jo összejönni, feltétlen ebéd kell, és fözz kétfélét, mert valaki boztosan utálha a gulyást, a gYerek meg csak a rántott hust eszi.

Szoval kívülről tök jok ezek a(z amugy tök felesleges) családi banzájok, csak mire odajutsz, hogy "aznap", addigra a hátad közepére nem kivánod az egészet.

Most jooo messzire élünk, hálisten nem kell 10+ föt vendégelni mert a "gyerek szülinapja van". :)

2018. ápr. 25. 07:24
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Ja a gyerek meg

- pont leszarja hogy ott vannak huszan. Megkapja a játékit és elmegy a szobájába tortáig

- végignyávogja az egészet, mert ö is utálja a rengeteg embert és hogy nincs nyugi

2018. ápr. 25. 07:28
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

A gyereknek az a jó az elsö 4-5 évben, ha a szülein meg a testvérein - ha vannak - kívül nincs más ott, a többi ember teljesen fölösleges.

Ez után is inkább a barátaikat szeretnék meghívni ,nem pedig az összes rokont, akik csak idegesítik öket.

Ez a "szük családi kör" 20-25 fövel az, amire senkinek nincs szüksége, legfeljebb annak, aki mutogatni akarja, hogy ö milyen perfekt.

2018. ápr. 25. 07:37
 6/16 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk a férjem részéről van sok rokon, heten testvérek.

A gyerekek szülinapja családi körben van tartva: csak mi.

Évente egyszer tartunk egy kerti partit nyáron, ahol mindenki ott tud lenni: sógorok, sógornők, unokatesók, nagyszülők, barátok. Az simán megvan 30 fő. Mindenki hoz valamit, mi adjuk a helyet, így anyagilag se olyan megterhelő senkinek.

2018. ápr. 25. 07:51
 7/16 anonim ***** válasza:
52%
nálunk a szülinapok úgy zajlottak, hogy nagyszülők (4fő), apa testvére és családja (keresztszüleim; 4 fő), anya testvére és családja (akkor még 2 fő), szülők, tesók , és ennyi.
2018. ápr. 25. 08:41
 8/16 anonim ***** válasza:
58%

Ellentmondanék az előttem szólókkal:

Nálunk ha ne is 20-25 fő, de 10 fő mindíg volt a gyerekek születésnapján, és nagyon élvezték. Lehet, hogy nem emlékeznek rá 10 év múlva, de akkor és ott jól érezték magukat, jöttek a nagyszülők, unokatestvérek, hoztak ajándékot, énekeltek neki, amikor jött a torta stb. Úgy érezték, hgy fontosak a rokonoknak, mert hoiszen az ő kedvéért jöttek el. Ezek nem feleslegesek csak azért, mert a gyerek nem emlékszik rá később. Ugyanezzel az erővel minden felesleges az első 3 évben, mert úgysem emlékszik rá később. Ehhez képest ennek pont az ellenkezője igaz, nagyon fontosak a kora gyermekkori évek.

2018. ápr. 25. 08:55
 9/16 anonim ***** válasza:
51%

Ja, a gyerek lehet épp élvezi is, de az, akinek már két nappal előtte készülnie kell (főzés, takarítás), meg egyheti kajapénzt otthagy a boltban egy teljesen felesleges hájpra, az biztosan nem.

más az, ha a barátokat meghívod, 5-6 kisgyerek, rendelsz egy tortát vagy sütsz és kész, meg más, mikor 20 főt kell etetned, kaja plusz süti.

2018. ápr. 25. 10:41
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

gyerekként utáltam, ha oda voltak csődítve a nagyszülők, unokatesók

mindig azt akartam, hogy szülők, tesók legyenek és kész

2018. ápr. 25. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!