Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az baj hogy nem adok le a...

Az baj hogy nem adok le a csaladi kasszaba?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok , eleg nehez gepeszmernok szakon, mellette dolgozok keresek kb havi 90-100 ezret amibol,ruha,mobil,egyeb dolgokat veszek.

De leadni nem tudok.mennyire baj ez szerintetek?

23/f

2018. ápr. 19. 09:32
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
97%

A családi kupatanácson beszéljétek ezt meg.

Ugyan honnan is tudnák mi, hogy emiatt édesanyád éhenhal-e, vagy örülnek, hogy ilyen szorgalmasan tanulsz és dolgozol, amiből részben ellátod magad igényeit?

2018. ápr. 19. 09:39
 2/64 anonim ***** válasza:
65%
Ne vedd rossz néven: kereső emberként más etet, ez nagyon gáz. Havi szinten nem kell ruhát mobilt venni. Sokan ennél kevesebb pénzből még rezsit is fizetnek.
2018. ápr. 19. 09:39
 3/64 anonim ***** válasza:
63%
Ez lenne a normális. Rühellem az olyan szülőket, akik a gyerekükön élősködnek és lehúzzák a fizujukat mondvacsinált okokból.
2018. ápr. 19. 09:42
 4/64 anonim ***** válasza:
78%

Hogy mennyire baj? Ezt nem tudhatjuk, kevés az infó. Otthon laksz? Ha nincs semmi kiadásod, mármint albérlet, és egyebek, akkor valószínűleg örülnének, ha egy 10 ezer forintot hazaadnál a fizetésedből. Így leveszel terhet a vállukról, és pénzed is marad. Persze ez tőlük is függ, hogy tesznek-e célzásokat a pénzügyeidre, illetve elfogadnák-e. Szerintem ülj le velük beszélgetni a témáról.

29/F

2018. ápr. 19. 09:43
 5/64 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez így nem baj. Eleve nem úgy vállalunk gyereket, hogy elvárjuk, hogy a pénz dőljön majd belőle. Sok olyan családot ismerek, ahol a gyerek nem adott a közösbe, hanem a szülők azt kérték, hogy saját lakásra spóroljon inkább. Egy jól működő családban ez így normális. Persze elkérheti a szülő a gyerek fizetésének a felét, aztán amikor már 30 felé megy, akkor meg sápítozik, hogy hát miért él még mindig itthon a gyerek.
2018. ápr. 19. 09:43
 6/64 anonim ***** válasza:
88%

Ez a család anyagi helyzetétől függ.

Ha a szüleidnek nem okoz gondot a rezsi és étkezésed finanszírozása, akkor semmi gond.

Kérdezd meg, de azért illene egy ilyen komoly szakon tanuló és mellette még dolgozó "gyereknek" tisztába lenni a család anyagi helyzetével.

2018. ápr. 19. 09:48
 7/64 anonim ***** válasza:
52%

"Ez lenne a normális. Rühellem az olyan szülőket, akik a gyerekükön élősködnek és lehúzzák a fizujukat mondvacsinált okokból."

Ahha. Szóval az a normális, ha a huszonhárom éves, felnőtt, dolgozó embert az anyja eteti mint egy gyereket, ő meg a keresetét zsebpénzként kezeli. Nem, nem normális. Nagyon gáz hogy gyerekként viselkedik. Ez nem élősködés?

2018. ápr. 19. 09:48
 8/64 anonim ***** válasza:
86%
Itt az egyetlen baj az, hogy szórod a pénzt. Havi 90-100ezret elkölteni, hogy semmi érdemit nem veszel, az nagyon gáz.
2018. ápr. 19. 09:50
 9/64 anonim ***** válasza:
94%

A szüleiddel beszélj erről! Az én szüleim nem kértek tőlem egy fillért sem, de havonta egy nagybevárlást én intéztem el.

Ha a szüleid éheznek és máról holnapra élnek akkor viszont adj haza valamit.

2018. ápr. 19. 09:55
 10/64 anonim ***** válasza:
84%

Az egyéb dolgok mit takarnak? Szórakozás meg ilyesmi? Néha bevásárolsz otthonra, hogy legyen kaja vagy azt is teljesen a szüleid állják? Ha én egyetem mellett havi 90-100 ezret keresnék, és mondjuk nem lennének nagyobb kiadásaim, mint pl. tandíj, tudnék beleadni a rezsibe meg valamennyit a kajára. Az más kérdés, hogy adnék is e bele.

Az én szüleim elég jó helyzetben vannak, nálunk úgy van megbeszélve, hogy nem kell beleadnom semmibe, inkább tegyem félre a fennmaradó pénzt. Az elmehet majd akár nyaralásra, akár mondjuk lakásra vagy amire szeretném, de jelenleg lakásra gyűjtök. Ha minden jól megy, talán november körül költözhetek.

Szóval az, hogy nem adsz bele a családi kasszába nem feltétlenül baj. Az viszont kicsit gáz, hogy havonta 100 ezer csak úgy elmegy és nem is tudnál beleadni még ha akarnál se. Szerintem be lehetne azt a pénzt osztani.

22/N

2018. ápr. 19. 10:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!