Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosz jegyek hogyan mondjam el?

Rosz jegyek hogyan mondjam el?

Figyelt kérdés
8 os tanuló vagyok és rendesen meghúztam az első félévet úgyérzem sikerült is de ahogy átléptünk a második félévbe becsúsztak a rosz jegyek matekból 4db 3 as kémiából egy 2 es és fizikából egy 1 es mindegyik tantárgyból 4 es 5 ös voltam ... ezek a jegyek kicsit lerontották a jegyeimet szüleim nagyon szigorúak az iskolával kapcsolatban , nem merem elmondani. Holnap befog menni apa az igazgatóhoz de nem mondta hogy miért nagyon félek pls segítsetek mit tegyek hogyan mondjam el ?köszi előre is a válaszokat:(

#Tanulás rosz jegyek
2018. ápr. 10. 22:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
87%

Én is azt hittem régen, hogy jajj a jegyek így úgy amúgy... Miért? Mert ezt táplálták belém a szülők meg a suli. Ellavíroztam, mert rohadtul nem érdekelt a suliban a sok marhaság, meg ami abszolút nem érdekelt, és hülyeségnek tartottam, azt nem tudtam megtanulni. Pl fölösleges volt számomra, és a mai napig annak tartom a tőrténelmet, irodalmat. Legalábbis olyan részletességgel ahogy tolják. Pl legyen fogalmad, hogy a II. világháborút nem a görögök vívták a rómaiakkal, és tudjad, hogy az Anyám tyúkja az Petőfi. De a történelmet us napra pontosan sokszor... Minek? Vagy ki a lóf@$zt érdekel pl a gyapjaslepke morfológiája? És még sorolhatnám. De egy művészi beállítottságú gyereknek (ami bárki bármit mond, egészen gyerekkortól látszik, ha figyel a szülő, és nem mereven a normákat erőlteti), minek kell pl fizikát vagy kémiát tanulnia? Ha az ember csúnyán fogalmazva buta/hülye, akkor úgy se tanulja meg, ha hülyére verik a szülei az egyes miatt, ha meg értelmes, intelligens, akkor az élete során effektív tanulás nélkül (értem ez alatt a tankönyvek fölött görnyedést, a beseggelést, a magolást, kvázi az ismeretek szenvedve elsajátítását) is ragadnak a fontos dolgok. Nem csoda az sem, hogy a fiatalok nagy része nem szeret olvasni. Miért? Mert 100 éve ugyanazokat az unalmas, elavult, az átlag Y és Z generációs embernek abszolút idegen helyzeteket felvonultató "szépirodalmi" hulladékot erőltetik, mint kötelező olvasmány, és pislog a sok hülye, hogy "ezek a mai gyerekek nem olvasnak..." Hát persze, mert örül, hogy végre letehette az 5-600 oldalas maszlagot, ami aztán qrvára hiányzott neki az amúgy is túlméretezett tananyag mellett. Ja, és a nagy elvárásokat támasztó szülők miatt egy-két, vagy több rossz jegy után gyomorideggel megy haza a gyerek, vagy haza se mer menni. Ennek van értelme? A suli egy szükséges rossz. Az általánosban és gimiben tanult szarságokból amit használok az olvasás, írás, számolás. Ennyi. Valahogy el nem tudom képzelni milyen egy olyan társaság, ahol egy irodalmi mű, egy történelmi esemény, vagy a pitypangok "nemi élete" esetleg Brazília gazdaságföldrajza a fő téma. Gimi utáni 3 évemet azt tudom hasznosítani, szakmát tanultam, de utána a fősuli az nettó időpocsékolás volt. Nem a papírok, a jó jegy vagy a diploma tesz emberré. Ahogy egy nyelvvizsgától sem beszélsz jobban egy adott nyelvet (van nyelvvizsgám, de az csak a formai része, ha a suliban tanult angollal kezdesz el beszélni egy angolnak vagy amerikainak, az lesz az első kérdése, hogy melyik bolygóról jöttél)

Röviden, hagyd a francba. Én a sulis eredmények miatt tutira nem fogom csesztetni a lányomat, sokkal fontosabb, hogy nyugodt élete legyen, mint az, hogy a jó jegyekért végig stresszelje a sulit, hogy aztán legyen egy jó, menő állása, ami megint csak stresszt okoz.

Amúgy hosszú idő után rátaláltam magamra, taxis vagyok egy ideje, az irodista és egyéb baromságokból álló létemnek vége, megcsókoltam a földet, amikor szabadultam az irodából, és ilyen nyugodt utoljára max akkor voltam, amikor a kiságyban összeszartam magam, és full nyugalomban vártam, hogy valamelyik szülőm lecserélje a pelenkámat.

2018. ápr. 11. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!