Rosz jegyek hogyan mondjam el?
Ha elég tökös gyerek voltál ahhoz, hogy szarj az egészbe, akkor legyél elég tökös a szüleiddel szemben is. Mellesleg ezért az undorító írásért, amit ide fostál nekünk, már azért megérdemelnéd, hogy megbukj. Valahogy nem hiszem el, hogy te négyes-ötös tanuló vagy. Persze elnézzük, telefonról írsz.
Mi a fenét csinálsz te tanulás helyett? Ennyi kötelességed van, semmi több, és még ezt sem vagy képes normálisan teljesíteni. Ideje lenne a hisztizés helyett összeszedned magad!
Ketteske, nem érzed úgy, hogy egy balkáni tahó vagy? Egy gyerekkel beszélsz, és rá akarod verni az elavult, embertelen magyar iskolarendszer minden hibáját. Normális országokban már rég tudják, hogy a gyerekek nem attól tanulnak jól, hogy szarrá büntetik és náspángolják őket. Magyarország jobban teljesít. Csak éppen nem az eredménytáblán. Valószínűleg ennek a gyereknek a szülei is hozzád hasonló gyökerek, akik az osztályzatot összetévesztik a gyerek emberi értékével.
Srác, a kérdésedre annyit, hogy sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni. Ha a szüleid gyökerek, akkor sajnos az lesz, amit akarnak. Javaslom, mondd el nekik. Őrjöngeni fognak, lehet hogy meg is vernek (nem tudom, mi a szokás nálatok), de előbb-utóbb abbahagyják. Ha titkolod előlük, akkor ők fognak rájönni, és akkor még jobban őrjöngeni fognak. Az ilyen buta emberek, akiknek az iskola és a tanár az atyaúristen, a saját gyermekük pedig nem ember, hanem versenyló, mindig megőrülnek, ha azt hiszik, hogy "átverték" őket, ha meg még büntetést is oszthatnak, az számukra maga a beteljesülés.
Ha korábban 4-5-ös voltál, akkor nem vagy te hülye gyerek. Nézz utána a neten annak, amit nem értesz. Ne felejtsd el, hogy ha valamit nem tudnak neked megtanítani az iskolában, azért nem te vagy a felelős, hanem a tanár! Ha nem tudja felkelteni az érdeklődésed, ha nem tudja úgy leadni az anyagot, hogy az meg is maradjon, akkor alkalmatlan a munkájára. Ez csak Magyarországon nincs így, ahol az ostoba pedagógusok élet és halál urai. Nyugaton már rég rájöttek, hogy nem lehet beleverni a gyerekekbe a tananyagot, ha van értelme, ha nincs. Hát, nem is a magyarok szálltak le a Holdon! (És akik magyarként részt vettek ilyesmiben, azok is csak azért, mert idejében elmenekültek onnan.)
Ha olyan feladat áll előtted, amelyhez nincsenek meg az erőforrásaid, a feladatot építsd le. Ne akarj mindent egyszerre csinálni, az csak a magyar iskolarendszer szerint megy. Nem lehet egyszerre három tárgyból javítani. Javíts egyszerre egyből. Mondjuk kémiából. Keress rá azokra a témákra, amik nem mennek. Keress rá angolul is, úgy sokkal több és jobb anyagot fogsz találni, még YouTube-videókat is. Nem tudsz angolul? Nem baj, a Google Translate tud. Majd megtanulsz te is, nem nehéz az, azt is csak az iskolában bonyolítják meg úgy, hogy soha ne értsd meg. Ott van előtted egy olyan információforrás, ami harminc éve még elképzelhetetlen volt. Használd!
az meg egyes. És így vagyok stabil kettes. Egyetemre szeretnék menni és valszeg fel is vesznek mivel a próbaérettségik 90% felettiek és majd duplázok.
Az alkotó emberek megtanulják, amit meg akarnak tanulni, hogy rendelkezzenek az eredetiségükhöz és zsenialitásukhoz szükséges eszközökkel. Nem tudhatjuk, mennyi kreativitást öl meg az iskola a tanulást előtérbe helyező tantermekben.
Nekem egy vicc jutott eszembe, óhatatlanul
A medve halállistát készít, és amelyik állatot felírja rá, azt megöli. Ennek híre megy, és odacammog a
farkas a medvéhez:
- Mondd medve, én is rajta vagyok a halállistádon?
- Igen.
- De legalább a családomtól hadd búcsúzzam el, mielőtt megölsz! - kérleli elkeseredetten a farkas.
- Jó.
A farkas hazamegy, nagy sírás közepette búcsúzkodik a családjától, azután a medve megöli. Odamegy hozzá a róka is, és ő is megkérdi:
- Mondd medve, én is rajta vagyok a halállistádon?
- Igen.
- De azért az ismerőseimtől elbúcsúzhatok?
- Igen.
A róka szomorúan búcsúzik barátaitól, majd a medve őt is megöli. Odamegy hozzá a nyuszika is:
- Mondd medve, és is rajta vagyok a halállistádon?
- Igen.
- És nem lehetne kihúzni?
- De.
Szóval beszélni kellene a szülőkkel, hogy megkéred őket, hogy a családi élet feltétlen szeretete, ami alap kellene hogy legyen, ne FÜGGjön a kinti civilizációs, ránklőcsölt követelményektől. Hátha engedbek kicsit ezen. Mint a medve a halállistán. De ha meg sem mered kérdezni, ha nem mersz párbeszédet kezdeményezni a szüleiddel, akkor sajnos marad ez a poroszos megfélemlítős hozzállás. Ráadásul nem is bukdácsolós vagy, akinél attól kellene félni, hogy évetismétel.
Mondd el a szülőknek, hogy igyekezni fogsz, de ez azért nem világtragédia. Nem ettől leszel értékesebb vagy rosszabb ember, hogy nem vagy színötös kitűnő tanuló.
Egyszerűen mondd el, hogy félsz tőlük. Hogy feszültség van benned ezek miatt. Fiatal vagy, kicsit élni is kell.
Figyelj, de ha tudod, hogy ilyenek a szüleid, miért nem teszed oda magad mindig?
Nem hiszem, hogy kicsivel több tanulással nem tudsz 4-es lenni. Főleg, ha utána meg parázol és félsz, hogy mit szólnak.
Őszinte leszek, én sem örülök, ha a gyerekem fontos tárgyakból (azért a fizika meg a kémia azok) 1-3-sokat szed be, mert épp lusta tanulni.
Igen, én is voltam diák 15 éve, de egy 4-es szintet kis tanulással simán lehet hozni, főleg, ahol csak be kell helyettesíteni a képletbe. Mondom ezt én, aki amúgy gyűlölte a matekos tárgyakat.
Ha pedig nem megy valami, akkor kérj segítséget, járj tanárhoz, de ne sunnyogj.
de ha 8.as vagy akkor a felvételiken már túl vagy nem?
persze attól még jobban is odafigyelhettél volna,de most már ez van.
Úgy mondd el ahogy történt: te tudod hogy mi volt az oka.(nem értetted az anyagot/nem tanultál,stb)
apukádnál meg miért nem kérdeztél rá hogy miért megy be az igazgatóhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!