Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy s szüleim ki...

Jogos, hogy s szüleim ki vannak akadva, mert a nekem megtakarított pénzből vettem egy sportkocsit?

Figyelt kérdés

Volt egy takarék számla, amihez 18 éve koromtól férhettem hozzá, egy évig nem nyúltam az összeghez, de most vettem belőle egy ilyen kocsit:

[link]

És még maradt annyi pénzem, hogy 1-2 évig fenntartsam akkor is ha nem dolgozom, mert egyetem mellett nincs időm, csak alkalmi munkákra.

Aztán ha végeztem az egyetemen eladom és az összegből nyitok egy lakástakarékot,

A szüleim szerint viszont hülye vagyok, mert az alatt a 2 év alatt fele ammyit se fog érni a kocsi, inkább most kellett volna megnyitni a lakástakarékot, ha kell segítettek volna, ha már tandíj nem kell, mert államin vagyok. Én viszont úgy vagyok vele, hogy az életet ki is kell élvezni és ezt leginkább most fiatalon lehet megtenni.

2018. márc. 31. 14:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
82%
Hát a szüleid biztos, hogy nem az eszedért szeretnek :DD
2018. márc. 31. 15:45
 22/36 anonim ***** válasza:
89%
Így tényleg a szüleidnek van igaza, hogy fent tartani sem tudod az autót, meg max. 2 év után el akarod adni... adtál a sz_rnak egy pofont mondhatjuk úgy is. :D
2018. márc. 31. 15:58
 23/36 anonim ***** válasza:
24%
jól tetted, élvezd az életet
2018. márc. 31. 16:13
 24/36 anonim ***** válasza:
84%
ja és amúgx ez nem Celica... GT86
2018. márc. 31. 16:14
 25/36 anonim ***** válasza:
88%

:DDD

gondolom nem közgázt fogsz végezni..

2018. márc. 31. 16:44
 26/36 anonim ***** válasza:
87%

Kicsikém, kocsit nem akkor veszünk, amikor annyink van, hogy meg tudjuk venni, hanem akkor amikor már fenn is tudjuk tartani (évi minimum 2szervíz,téli-nyári gumi, tankolás, kgfb, casco, +ha adódik rajta extra szerelnivaló)

Mennyi volt ez a szr?

Igen, lakáskasszába kellett volna tenned, az ingatlannak mindig lesz értéke, vagy ha nem akarsz még külön lakni, kiadhatod.

2018. márc. 31. 18:07
 27/36 anonim ***** válasza:
88%
Szegény szüleid, inkább elwellnessezték volna azt a pénzt. Több értelme lenne.
2018. márc. 31. 18:45
 28/36 anonim ***** válasza:
46%

"És még maradt annyi pénzem, hogy 1-2 évig fenntartsam "

Írnál konkrét összegeket?

Pl. mennyi a köteleződ?

Mennyi a súlyadód?

Csak mert szerintem csak KAMU!

2018. márc. 31. 19:01
 29/36 anonim ***** válasza:
84%
Ez a kocsi még több évesen, használtan is több millió forint, a szervizelése egy vagyon. Nagyon megérte, igaza van a szüleidnek.2 év múlva nem százezreket, hanem konkrét 1-2 milliót lehet rajta bukni. Járj is egyetemre, mert nem igazán vagy egy pénzügyi zseni.
2018. márc. 31. 20:27
 30/36 anonim ***** válasza:
50%

Ezért nem nyitunk számlát a gyerekeinknek. Már megbeszéltük a férjemmel.

Hülye vagy te, ha nem kamu. A jövődet cseszted el egy kocsira, ami nem a te pénztárcádhoz való. Örülj, ha az albérletet vagy a hiteltörlesztést kinyögöd minden hónapban 10 év múlva, amikor már semmi megtakarításod nem lesz és rájössz, hogy a diploma sem egy életbiztosítás. 😏 Majd fogod te még a fejedet.

Bár mit várunk, sok hülye felnőtt is képes kölcsönön venni kocsit... Ami ha az ő pénztárcájára lenne szabva, nyilván zsebből kifizetné. De sajnos rengeteg a hülye... Alapszabály: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Akkor meglepetés nem érhet. Nemes egyszerűséggel mindig azt kell megvenni, amit ki tudsz fizetni és fent is tudod tartani. (Nem, nem a megtakarékolt pénzedből.) Ja, és mondanom sem kell, a luxuscikkek normáliséknál nincsenek terítéken, ameddig létszükségleti dolgok hiányoznak. Kocsiból is van párszáz ezres. Aztán ha a munkáddal kitermeled a sportkocsit, megveheted a saját, hitelmentes házad garázsába.

2018. márc. 31. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!