Jogos, hogy s szüleim ki vannak akadva, mert a nekem megtakarított pénzből vettem egy sportkocsit?
Volt egy takarék számla, amihez 18 éve koromtól férhettem hozzá, egy évig nem nyúltam az összeghez, de most vettem belőle egy ilyen kocsit:
És még maradt annyi pénzem, hogy 1-2 évig fenntartsam akkor is ha nem dolgozom, mert egyetem mellett nincs időm, csak alkalmi munkákra.
Aztán ha végeztem az egyetemen eladom és az összegből nyitok egy lakástakarékot,
A szüleim szerint viszont hülye vagyok, mert az alatt a 2 év alatt fele ammyit se fog érni a kocsi, inkább most kellett volna megnyitni a lakástakarékot, ha kell segítettek volna, ha már tandíj nem kell, mert államin vagyok. Én viszont úgy vagyok vele, hogy az életet ki is kell élvezni és ezt leginkább most fiatalon lehet megtenni.
:DDD
gondolom nem közgázt fogsz végezni..
Kicsikém, kocsit nem akkor veszünk, amikor annyink van, hogy meg tudjuk venni, hanem akkor amikor már fenn is tudjuk tartani (évi minimum 2szervíz,téli-nyári gumi, tankolás, kgfb, casco, +ha adódik rajta extra szerelnivaló)
Mennyi volt ez a szr?
Igen, lakáskasszába kellett volna tenned, az ingatlannak mindig lesz értéke, vagy ha nem akarsz még külön lakni, kiadhatod.
"És még maradt annyi pénzem, hogy 1-2 évig fenntartsam "
Írnál konkrét összegeket?
Pl. mennyi a köteleződ?
Mennyi a súlyadód?
Csak mert szerintem csak KAMU!
Ezért nem nyitunk számlát a gyerekeinknek. Már megbeszéltük a férjemmel.
Hülye vagy te, ha nem kamu. A jövődet cseszted el egy kocsira, ami nem a te pénztárcádhoz való. Örülj, ha az albérletet vagy a hiteltörlesztést kinyögöd minden hónapban 10 év múlva, amikor már semmi megtakarításod nem lesz és rájössz, hogy a diploma sem egy életbiztosítás. 😏 Majd fogod te még a fejedet.
Bár mit várunk, sok hülye felnőtt is képes kölcsönön venni kocsit... Ami ha az ő pénztárcájára lenne szabva, nyilván zsebből kifizetné. De sajnos rengeteg a hülye... Alapszabály: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Akkor meglepetés nem érhet. Nemes egyszerűséggel mindig azt kell megvenni, amit ki tudsz fizetni és fent is tudod tartani. (Nem, nem a megtakarékolt pénzedből.) Ja, és mondanom sem kell, a luxuscikkek normáliséknál nincsenek terítéken, ameddig létszükségleti dolgok hiányoznak. Kocsiból is van párszáz ezres. Aztán ha a munkáddal kitermeled a sportkocsit, megveheted a saját, hitelmentes házad garázsába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!