Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy s szüleim ki...

Jogos, hogy s szüleim ki vannak akadva, mert a nekem megtakarított pénzből vettem egy sportkocsit?

Figyelt kérdés

Volt egy takarék számla, amihez 18 éve koromtól férhettem hozzá, egy évig nem nyúltam az összeghez, de most vettem belőle egy ilyen kocsit:

[link]

És még maradt annyi pénzem, hogy 1-2 évig fenntartsam akkor is ha nem dolgozom, mert egyetem mellett nincs időm, csak alkalmi munkákra.

Aztán ha végeztem az egyetemen eladom és az összegből nyitok egy lakástakarékot,

A szüleim szerint viszont hülye vagyok, mert az alatt a 2 év alatt fele ammyit se fog érni a kocsi, inkább most kellett volna megnyitni a lakástakarékot, ha kell segítettek volna, ha már tandíj nem kell, mert államin vagyok. Én viszont úgy vagyok vele, hogy az életet ki is kell élvezni és ezt leginkább most fiatalon lehet megtenni.

2018. márc. 31. 14:07
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
93%
hülye vagy.
2018. márc. 31. 14:09
 2/36 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem igazad van.

Nagyon utálom és rendkívül károsnak tartom azt a fajta szülői hozzáállást, hogy itt van neked x millió forint, de azt csak (a szülők szerint) hasznos dolgokra költheted.

Ember, most vagy adj ajándékot feltétlen nélkül, vagy ne adj semmit. Ahogy a Westworldben is mondták, hogy egy fél dugásnál még a semmi is jobb.

Szerintem is hülyeség volt erre elkölteni a pénzt, de ez a te életed, a te hibád és a te tanulságod. Erről szól az élet, hogy néha elkövetünk hülyeségeket, amikből jó esetben tanulunk, de ezeket nem lehet megspórolni.

2018. márc. 31. 14:13
 3/36 anonim ***** válasza:
89%
Hülyeséget csináltál, igaza van a szüleidnek! Újonnan vetted a kocsit?
2018. márc. 31. 14:14
 4/36 A kérdező kommentje:

#3 Nem, annyi pénzem nem volt, használt modell, de nagyon jó állapotban van.

Egyébként én is elbizonytalanodtam már, de nagyon tetszik a kocsi, imádom vezetni, de bármikor eladhatom, szerintem nem is feltétlen buknék rajta.

2018. márc. 31. 14:16
 5/36 anonim ***** válasza:
92%

Igaza van a szüleidnek. Hülyeség úgy autót venni, hogy tudod, hogy csak 1-2 évig tudod majd fenntartani.

És valóban sokkal kevesebbet fog érni, amikor majd el akarod adni.

Szóval buksz egy csomó pénzt. Gondolom, kibírtad volna még autó nélkül. Vagy ha szükséges, vehettél volna valami olcsót.

2018. márc. 31. 14:18
 6/36 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem sem volt okos ötlet a kocsi. Amikor elkezdi valaki az életét, akkor kezdhetné egy kicsit elővigyázatosabban.

Az életet valóban élvezni kell fiatalon is, mi sem kaparunk el minden garast, szoktunk utazni többször is, de

1) van bevételünk

2) van hol laknunk

3) egyetemistaként minek a kocsi? gondolom 10 percre laksz koliban az egyetemtől...

2018. márc. 31. 14:25
 7/36 A kérdező kommentje:
#5 Volt autó amit használhattam, de az nem az enyém volt és nem is szerettem. (Egy Suzuki Swift volt, de kevés unalmasabb autó van, vágytam valamire ami egyedi és nincs belőle minden parkolóban 10.)
2018. márc. 31. 14:27
 8/36 A kérdező kommentje:
#6 Nem kolis vagyok, tömegközlekedéssel 1 óra kb. A kocsi inkább hobbi, most járok vele egyetemre, de nem mindig, mert nincs annyi pénzem benzinre, legalábbis ha másra is akarok költeni. Viszont bármilyen programom van, szinte mindig kocsival megyek.
2018. márc. 31. 14:29
 9/36 anonim ***** válasza:
93%
7: Így még nagyobb hülyeség, hogy egyébként is volt autó, amit használhattál :D
2018. márc. 31. 14:30
 10/36 anonim ***** válasza:
89%

Viccelsz az autó az ami a leggyorsabban amortizálódik...baromira gyorsan megy lefele az ára.

1-2 év használat több százezer forintot is jelenthet. (mi pl ezért vettünk párommal nemrég egy 3 éves "márkásabb" használt autót, mint egy csili/vili új de esetleg "rosszabb nevű" modell helyett. Milliós a különbség már ilyen kis idő után is.)

Biztosan nem fogod tudni annyiért eladni mint amennyiért vetted. (hacsak nem fogtál ki valami nagyon kedvezményes ajánlatot.) Ilyen szempontból az ingatlanok "értékállóbbak".

Ha alapvetően nem volt nagyon szükséged a kocsira (mondjuk munkahelyre, suliba bejárás miatt) butaság volt most belefektetni, ráért volna ha már dolgozol.

Az élet élvezete nem tudom miért sportkocsifüggő (annak azért nem tudom utánanéztél e, hogy egy ilyen modell javítása/ benzinköltsége mennyivel drágább mint egy "szürke mezei kisautónak"), de nyilván a te ajándékod volt, szóval a te döntésed.

Ettől függetlenül valóban nem biztos, hogy a legjobban befektetett pénz volt. Szóval jogos ha szüleidnek nem tetszik.

2018. márc. 31. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!