Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy s szüleim ki...

Jogos, hogy s szüleim ki vannak akadva, mert a nekem megtakarított pénzből vettem egy sportkocsit?

Figyelt kérdés

Volt egy takarék számla, amihez 18 éve koromtól férhettem hozzá, egy évig nem nyúltam az összeghez, de most vettem belőle egy ilyen kocsit:

[link]

És még maradt annyi pénzem, hogy 1-2 évig fenntartsam akkor is ha nem dolgozom, mert egyetem mellett nincs időm, csak alkalmi munkákra.

Aztán ha végeztem az egyetemen eladom és az összegből nyitok egy lakástakarékot,

A szüleim szerint viszont hülye vagyok, mert az alatt a 2 év alatt fele ammyit se fog érni a kocsi, inkább most kellett volna megnyitni a lakástakarékot, ha kell segítettek volna, ha már tandíj nem kell, mert államin vagyok. Én viszont úgy vagyok vele, hogy az életet ki is kell élvezni és ezt leginkább most fiatalon lehet megtenni.

2018. márc. 31. 14:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%

Egy ismerősöm hasonló szituban kb. egy hét múlva totálra törte a kocsit. Talán ugyanezt a tipust (Toyota Celica).

Döntsd el te, hogy jogos!

2018. márc. 31. 14:36
 12/36 anonim ***** válasza:
92%

Vettél egy kocsit, amihez nincs annyi bevételed, hogy tankold?????

😂😂😂😂

Atyaég, te tényleg hülye vagy.

Ennél szánalmasabb vonás ám kevés van, mikor az újgazdagot játszó tuskó vesz egy drága kocsit, amihez úgy kaparja össze a fillérjeit, hogy be tudja gyújtani.

Ez nem a te kategóriád -még. Magad is láthatod.

Szerintem vond le a konzekvenciát, mondd, hogy ok, hülye voltam, de ki akartam próbálni, viszont belátom, hogy nem volt nyerő ötlet. Add el gyorsan, mielőtt összetöröd és annyi a pénznek, add el a Swiftet is (tekintve, hogy annyira utálod) és vegyél egy neked jobban tetszőt, de SZÁMODRA MEGGELELŐT, amit fenn is tudsz tartani. Az egy férfias hozzáállás lenne, ne törődj bele az általad nagyon utáltba, de ne szórj el mindent egy szalmalángra.

Meg lehet érteni a szüleidet is, én sem repesnék, ha a gyerekem ilyen eszetlen lenne. Legyenek vágyai, ne viselkedjen úgy, mint egy 40 éves, de azért gondolkodjon már!!

2018. márc. 31. 14:44
 13/36 anonim ***** válasza:
91%

Ritka felelőtlen döntést hoztál a szüleid által megtakarított pénzedből. Mi van, ha baleseted lesz (más is lehet figyelmetlen és megtöri, vagy totálkárosra töri a kocsit), akkor a javítási költséget bírni fogod? Muszáj, ha később fel akarod használni az eladásából származó ugyanakkora összeget, amennyiért megvetted. Vedd számításba, hogy a kora és a futott kilométerek is csökkentik az értékét.

Ha egy srác az első randin egy menő kocsival jönne értem, persze elájulnék egy percre (gondolom erre kellett neked is), aztán amint kiderül, hogy a kiskora óta kuporgatott pénzt szórta el erre, sarkon is fordulnék azonnal.

Nem becsülöd a pénz értékét és a jelenlegi élvezetet helyezed előtérbe. Ez a szüleid baja.

2018. márc. 31. 14:44
 14/36 anonim ***** válasza:
78%
Én meg azt mondom, egészségedre. Ha majd bakancslistát kell írni, ez legalább kimarad belőle. Hogy jó döntés volt e, azt majd megmutatja az idő, te fogsz szívni, nem más. Lehet hogy megbánod, lehet hogy nem, fiatal vagy éld az életet. Van aki a saját, okos ember meg a más kárán tanul.
2018. márc. 31. 14:47
 15/36 anonim ***** válasza:
82%

Ja, most nézem, hogy a Swift már múlt idő.

De akkor is, gyorsan add el, mielőtt megsérül, totálkárosra töröd stb.

És jegyezd meg, az autó nem befektetés, minden nappal kevesebbet ér.

2018. márc. 31. 14:48
 16/36 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom én egy sz.r 16 éves Wagon R-t vezetek jelenleg, de örülök h van, és megkönnyíti az életemet a munkába járást vásárlást stb...egyszóval praktikus a mindennapokban. Nyilván "élvezetesebb" lehet drága autót vezetni, de el kell gondolkodni mennyit ér meg az élmény? Hogy aztán több százezer forintba kerüljön ha bármi elromlik benne? Meg, hogy évekig nyelje a benzint? (persze 2-3 év múlva lecseréljük majd, de az embernek látnia kell mi az ami belefér a keretbe mi az ami nem)

Itt is áll a régi mondás, miszerint "addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér" szóval az vegyen drága kocsit akinek tényleg telik rá.

A bakancslista dolog meg jól mutat a filmekben, és nyilván ha haldokolnék én is hamarabb belemennék ilyen "mert megérdemlem" akciókba. De az ember azért felnőtt, hogy a vágyai mellett a racionális eszét is használni tudja.

2018. márc. 31. 14:59
 17/36 anonim ***** válasza:
59%
Amikor az ember megkeres annyi penzt, hogy tudjon is tankolni egy sport autót akkor veszi meg a szervizről ne is beszélve es a biztosításról sem. Te tudod, de inkább helyedben hagytam volna kamatozni a penzt meg az egyetem idő alatt és ha már van munkám amiből tudom fizetni a dolgokat akkor veszek autót mivel az az utolsó az életben, vagy szükségszerű és akkor nem utolsó csak szükséges rossz. Most már mindegy 2 év után ha már lesz munkád miért adnád el ? Tartsd meg és kész.
2018. márc. 31. 14:59
 18/36 anonim ***** válasza:
88%
Szóval elbaxtad egy olyan kocsira a pénzt amit szintén csak a szüleid által félretett pénzből tudsz fenntartani. Pedig azt a lóvét nem hóbortra gürizték össze jó eséllyel, hanem hogy alap legyen a saját otthonodhoz. Gratulálok, ők tizennyolc éven keresztül maguktól vették el azt a pénzt hogy elbaxd a semmire, a pofájukba röhögtél hálából az erőfeszítéseikért. Tuti nem adnék neked egy kanyit sem hogy saját lakásod legyen, de nem is tartanálak otthon... Abból a lakástakarékból meg úgysem lesz semmi.
2018. márc. 31. 15:04
 19/36 anonim ***** válasza:
90%
Aki a megtakaritast ingatlan helyett ( ha nincs) ertekcsokkeno ingosagra, szorakozsra kolti az egy idiota.
2018. márc. 31. 15:06
 20/36 anonim ***** válasza:
81%
Pfff.... Szegeny szüleid, takarekoskodtak a semmire...
2018. márc. 31. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!