Anyának, vagy apának mondjam meg ebben az esetben, hogy terhes vagyok?
Elváltak.
Azért vagyok bizonytalan, mert anya otthon van a féltestvéreimmel és a kicsi még csak nemrég született, 2 hónapos. Szóval lehet érzékenyen érintené, ha elmondanám, hogy terhes lettem, azonban nem szeretnék még gyereket. Ráadásul mióta nem élek teljesen otthon, velük, kicsit el is távolodtunk egymástól. Nem vagyunk rosszban, de ugye már neki sincs annyi ideje, hogy kettesben legyünk, meg én sem vagyok mindig otthon esténként velük. Jó a kapcsolatunk, csak már nincs tisztában az életem minden percével.
Apával pedig sosem beszéltem ilyenek belsős témákról, nem volt beavatva a dolgaimba sosem. Esténként sem szoktam vele megbeszélni mindent, meg nem kérek tőle tanácsot, stb.
De még csak 17 éves vagyok, májusban leszek 18. Szóval szükséges a szülői aláírás, ha abortuszt szeretnék... Szívem szerint inkább anyával beszélnék, de mostanában amúgy is magas a vérnyomása, lehet gyógyszert is kell rá szednie majd és nem akarom, hogy miattam legyen ideges, feszült.
Bocs rájöttem, hogy rosszul írtam...nem mesterséges megtermékenyítésnél használnak ilyen korú embriókat (nyilván!) hanem mikor iker redukció van azt kb. ilyen időben csinálják. (8 hét)
Mikor mesterséges megtermékenyítésnél túl sok embrió ágyazódik be (mert általában egyszerre többet ültetnek be) és félő, hogy az anya nem tudná kihordani mindet. Az életképtelenebb magzatot méhen belül megölik, hogy a többinek több esélye legyen az egészséges életre.
Ne keverjük már ide a vallást meg azokat az eseteket, amikor egy hormonoktól megzakkant nő megöli az újszülöttet... Sok beteg agyú ember, akinek egyből ezek jutnak eszükbe... Könyörgöm egy 17 éves gyerekről van szó, aki ide jött tanácsot kérni. Meg a sok álszent baromfi, aki szerint 17 évesen nem élhet valaki szexuális életet...
Lehet itt dobálózni számokkal, hogy az abortuszon átesett nők csupán 1%-a lesz meddő a műtét után, de mi van, ha valaki pont abba az egy százalékba fog esni? Illetve az sem törvényszerű, hogy valaki belenyomorodna a szülésbe... Ez pedig pont nem az a kérdés, amit egy anonim oldalon kéne megvitatni.
Szerintem a kérdés szempontjából mind1, hogy jól vagy rosszul védekezett a kérdező. A baj megtörtént. Lehet jönni, azzal, hogy de akkor minek szexel...de ne legyünk már álszentek. Mindenki hibázik az életében valamikor valamikor, ha nem is szexuális téren (mert pl nekem sem volt ilyen gondom soha) akkor munkahellyel, párválasztással stb...Nyilván nem minden tévedés ilyen drasztikus mint ez, de pont ezért nem fair elvárni, hogy egy kamasz hiba miatt odadobja az egész életét valaki egy nem kívánt gyerekért.
És persze, van veszély a műtétben, mint minden orvosi beavatkozásban, de ennyi erővel azzal is jöhetnénk, hogy de a szülésbe meg bele lehet halni. (kb. azonos % az esély)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!