Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyának, vagy apának mondjam...

Anyának, vagy apának mondjam meg ebben az esetben, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Elváltak.

Azért vagyok bizonytalan, mert anya otthon van a féltestvéreimmel és a kicsi még csak nemrég született, 2 hónapos. Szóval lehet érzékenyen érintené, ha elmondanám, hogy terhes lettem, azonban nem szeretnék még gyereket. Ráadásul mióta nem élek teljesen otthon, velük, kicsit el is távolodtunk egymástól. Nem vagyunk rosszban, de ugye már neki sincs annyi ideje, hogy kettesben legyünk, meg én sem vagyok mindig otthon esténként velük. Jó a kapcsolatunk, csak már nincs tisztában az életem minden percével.

Apával pedig sosem beszéltem ilyenek belsős témákról, nem volt beavatva a dolgaimba sosem. Esténként sem szoktam vele megbeszélni mindent, meg nem kérek tőle tanácsot, stb.

De még csak 17 éves vagyok, májusban leszek 18. Szóval szükséges a szülői aláírás, ha abortuszt szeretnék... Szívem szerint inkább anyával beszélnék, de mostanában amúgy is magas a vérnyomása, lehet gyógyszert is kell rá szednie majd és nem akarom, hogy miattam legyen ideges, feszült.

2018. márc. 24. 14:57
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
84%
Szülőként nyilván nem akarnám eldönteni a gyerek helyett, hogy mit tegyen - az ő élete - de az örökbe adás az az opció, amit harsányan elleneznék.
2018. márc. 24. 16:34
 22/46 A kérdező kommentje:
Én magam döntöttem így, nem más nyomására. Valakinek a legnagyobb ajándék egy gyerek. Nekem, aki szeptemberben kezdi az egyetemet, most nyáron fogok teljesen saját lakásba költözni egy másik városban, nem lenne semmilyen szinten öröm egy kisbaba, akivel 24/7 foglalkozni kell, nem lehet mellette sem tanulni, sem pihenni, sem szórakozni.
2018. márc. 24. 16:42
 23/46 anonim ***** válasza:
89%

Ha az ember terhes, akkor vagy abortusz, vagy kihordás és szülés, harmadik eshetőség ritkán van. És egyetlen olyan dolog sincs, amiben az abortusz veszélyesebb lenne a terhességnél-szülésnél. Erről ennyit.

Kérdező, a srác tudja? Beszélhettek közösen is valamelyik szülőddel, ha úgy egyszerűbb.

2018. márc. 24. 16:43
 24/46 anonim ***** válasza:
9%
A szülés egy termeszetes folyamat, az meg, hogy valakinek a méhében kaparasznak... Minden, csak nem egészséges, es kockázatosabb egy szülésnél.
2018. márc. 24. 16:50
 25/46 anonim ***** válasza:
85%

20, as ne beszélj mr hülyeségeket! Az abortusz 1%-ban jár meddősséggel :D, és sokkal kevesebb testi változást okoz (10 hetesen még SEMMI a magzat), mintha ki kell hordania.

Kérdező: amelyikkel szeretnél, de gyorsan.

2018. márc. 24. 16:53
 26/46 anonim ***** válasza:
85%

25-ösm ne mpndjad már te is a bromságaidat!

Ab-nál NEM kaparják a méhet, te ostoba, és egügyi küretről tetszett hallani?!

És arról, hányan halnak meg vagy mennek tönkre a szülésben? Elég sokan, hiába a jó orvoslás.

2018. márc. 24. 16:56
 27/46 anonim ***** válasza:
63%
Erre valo a védekezés,mert a szex jo, mindenki élvezetből csinálja nem porontyért, de sajnos poronty lesz ha nem vigyáznak..
2018. márc. 24. 17:00
 28/46 anonim ***** válasza:
91%
Szíved szerint... anyuddal beszélnél. Beszélj hát: Vele! A Te tested, a Te döntésed,hogy hogy döntesz. Barátnőm unokatesójának most volt abortusza, elég időigényes,a gondolkodási idő és műtét időpont között meglepőn sok idő telt el.... pedig ugye szorít az idő,ha így döntesz. Még ma beszélj anyukáddal: bármilyen rossz érzés is ez. Amit én tanácsolnék- mindenképpen fogadj orvost, emberségesebben fog valamivel bánni veled,mint 1 sztks.
2018. márc. 24. 17:02
 29/46 anonim ***** válasza:
85%

Persze a gyerek nagy kincs, de itt még magzatról sem beszélünk (mesterséges megtermékenyítésnél ilyen idős embriók közül "válogatnak" a beültetés előtt. És nehogy azt higgyétek, hogy mindet felhasználják, vagy megmarad.)

Lehet jönni az abortuszellenes dumával, de utána meg ha a tinianya nem tudja ellátni a gyereket megfelelően lehet majd "szaranyázni". Vagy talán akkor is ott lesznek ezek az emberek, hogy segítsenek? Vagy csak neten keresztül működik a nagy gyerekszeretet és életvédelem? Ő tudja milyenek a körülmények, mi várna a magzatra másnak ebbe speciel nem sok beleszólása van.

Ami az örökbefogadást illeti, oké, hogy opció de az ugyanúgy tönkreteszi az ő életét. (mert 9 hónap alatt nyilván nincs egyetem se továbbtanulás, érzelmileg feldolgozni nehezebb szerintem egy odaadott gyereket, és mi a garancia arra, hogy lesz örökbefogadó szülő?)

Függetlenül attól, hogy a kérdező védekezett vagy sem, a helyzet már fent áll. Nyilván óriási hiba volt (ami biztos, hogy nyomot hagy, de nem mind1 mekkorát) és ez egy olyan szitu ahol nincs "jó" döntés. De még egy ilyen nagy hiba esetén sem várható el szerintem senkitől, hogy mindent sutba dobjon egy "becsúszott" gyerekért. (az sem biztos, hogy tudná nevelni, tudná e szeretni stb...)

Kérdező a legrosszabb amit tehetsz a várakozás. Az idő telik, és minél később esel túl a beavatkozáson annál nehezebb lesz érzelmileg/testileg. Bizalmasan hívd félre anyukádat, beszéljétek át az opciókat, és nyilván tanulj a dologból!

2018. márc. 24. 17:06
 30/46 anonim ***** válasza:
77%
Sokan megszülik és a kukába,pöcébe, zsacskoba,vasuti sinek mellé stb dobják,azok biztos emberségesebbek,mint egy zigotát időben elhajtani..
2018. márc. 24. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!