Anyának, vagy apának mondjam meg ebben az esetben, hogy terhes vagyok?
Elváltak.
Azért vagyok bizonytalan, mert anya otthon van a féltestvéreimmel és a kicsi még csak nemrég született, 2 hónapos. Szóval lehet érzékenyen érintené, ha elmondanám, hogy terhes lettem, azonban nem szeretnék még gyereket. Ráadásul mióta nem élek teljesen otthon, velük, kicsit el is távolodtunk egymástól. Nem vagyunk rosszban, de ugye már neki sincs annyi ideje, hogy kettesben legyünk, meg én sem vagyok mindig otthon esténként velük. Jó a kapcsolatunk, csak már nincs tisztában az életem minden percével.
Apával pedig sosem beszéltem ilyenek belsős témákról, nem volt beavatva a dolgaimba sosem. Esténként sem szoktam vele megbeszélni mindent, meg nem kérek tőle tanácsot, stb.
De még csak 17 éves vagyok, májusban leszek 18. Szóval szükséges a szülői aláírás, ha abortuszt szeretnék... Szívem szerint inkább anyával beszélnék, de mostanában amúgy is magas a vérnyomása, lehet gyógyszert is kell rá szednie majd és nem akarom, hogy miattam legyen ideges, feszült.
Azért kérdeztem az ő (akitől van a gyerek) szüleit, hátha tud tőlük tanácsot kérni.
Az abortusz nem egy leányálom, vannak lehetséges veszélyei (lelki-fizikai), kérdés, hogy a kérdező vállalja ezeket-e.
Ezért nem való tiniknek a szex.
A felnőttek se a kölyökért szexelnek,csak a retardáltak..
lehet, hogy le leszek pontozva, de pont nem érdekel... :D
az örökbeadás nem opció? rengeteg fiatal pár van, akik éveket várnak egy babára
nem vagyok abortuszpárti vagy ellenző, de szerintem ezt az opciót érdemes megfontolni
mindenképp beszélj anyukáddal
Hát, előfordul, hogy védekezés mellett is becsúszik, sajnos. Ilyen esetben egy átlagosnál értelmesebb szülő nem hisztizik és nem húzza fel magát, hanem aláírja a papírt, elkíséri a lányát a védőnőhöz, a kórházba, stb, utána pedig nem mesél a dologról senkinek.
Ha azért csúszott be, mert csesztetek védekezni, akkor ugyanez, de akkor kijár mellé egy alapos leszúrás, szexuális felvilágosítás, meg a szextől eltiltás 1 évre.
Azt nagyon jól teszed, hogy elveteted, de legközelebb figyelj oda. A szüleiddel pedig nyugodtan legyél őszinte, leginkább azért, mert nem nagyon van más választásod. Nem titkolhatsz el mindent előlük.
Azt semmiképp ne hagyd, hogy bárki lebeszéljen róla, nem tudom milyen beállítottságúak a szüleid, de semmiképp ne tartsd meg.
Miért érdemes? Minek erre a világra szülni egy újabb árva gyereket, mikor még azelőtt el lehet tüntetni, hogy egyáltalán létezne?
Meg miért kéne egy 17 évesnek 9 hónapig szenvedni, aztán tönkretenni a testét egy szüléssel, csak hogy aztán valaki több éves huzavona után megkapja a gyerekét?
Ugyan már.
Nem tudnám örökbeadni.
Egyrészt mert láttam azt, mennyi nyűggel és lemondással jár már maga a terhesség is, másrészt pedig nem akarom, hogy mindenki tudjon erről és utána egész életemben emlékeztetve legyek erre az egészre és én legyek "a lány, aki gimisként terhes lett és aztán lemondott a gyerekről". Az engem sokkal jobban megviselne, mint egy abortusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!