Mit csináljak, ha anya nem vesz komolyan, kiröhög? 16/F
Kicsit mesélnem kell hogy érthető legyen. Anyám katona családból jön, apám meg fiatal kora óta lovagrendezik. Mindketten nyitottak bizonyos szinten,jól neveltek a húgommal minket, vittek sokszor kirándulni, nyaralni, foglalkoznak velünk, sose láttam, hogy a tv előtt döglöttek volna, így sok programunk van most is. Húgommal mindkettőnket sok mindenre megtanítottak, pl varrni (engem is), főzni, kardozni,lovagolni, kocsit szerelni segítettük apámnak, stb. Persze, ami nem érdekelt minket egy idő után, azt nem erőltették.
Viszont egy fokon nagyon konzervatívak. Nehéz ezt elmagyarázni, mert egyikük sem homofób, vagy ilyesmi (vannak meleg barátaink), de pl nem tartanak semmilyen szinten férfiasnak olyat, ha mondjuk bokanadrág van egy srácon, vagy térdnél kivágott nadrág, szűk nadrág, meg a mostanában menő hajakat sem szeretik, mármint ha pl valaki pasi létére szőkíti és így egy részét nagyon hosszúnak hagyja, oldalt meg rövid... Szóval ilyesmik. Anya mindig azt mondja, hogy addig nincs miről beszélni, amíg kisujjal fogja meg valaki pl a kardot. Ezt poénosan mondja, egyébként, de mégis érezhető a véleménye. Nem azt mondom, hogy ilyen régi értékeik vannak, hogy a nő a háztartás a pasi meg dolgozik, mert mindketten dolgoznak és teljesen felosztják, illetve felosztjuk a házimunkát, amit anya utál (mosogatás), azt legtöbbször apa csinálja, amit apa, azt anya, stb. De az ilyen - úgymond - nőiesebb dolgokat a pasikon nem tartja normálisnak.
És itt jövök a képbe én. Szülinapomra pénzt kértem, hogy vehessek magamnak ruhákat és elmehessek fodrászhoz. És vettem is, de kint van a bokám, és feszül a nadrág, meg a hajamat is megcsináltattam. Vettem rózsaszín pólót is, nekem nagyon tetszik. Szóval. Igen. Hazaértem, mutattam anyámnak őket, és hát... láttam rajta, hogy majdnem elnevette magát. Tudom, hogy mire gondol. Ez rosszul esik. Húgom meg is jegyezte később, hogy vissza is adhatnám a "pasiigazolványom". Húgom nagyon hasonlít anyura.
Most már rosszul érzem magam. Anya nem mondott semmit igazából, csak hogy ha nekem tetszik, nem szól bele. De akkor is... Tudom, hogy hülyének néz most. De szerintem ez menő, jól néz ki. Meg tudom győzni valahogy?
Szerintem anyukád teljesen jól reagált, és gondolom te is tudtad, hogy nem fog elájulni ha hazaállítasz ilyen holmikkal. Neki nem tetszik, neked igen, de nagyon szép tőle hogy nem szól le, nem szólogat be, hanem meghagyja a ‘szabadságod’. Hidd el nagyon nagyon sokan a két kezüket összetennék ha ilyen szüleik lennének :)
Off: Egyébként tényleg nagyon nem pasisak ezek a ruhák, én az ilyen fiúkat csak verebeknek hívom.
Szard le, miért fontos neked ennyire, hogy tetszen neki, ami neked? :D Nekem is van rózsaszín pólóm, meg barátnőm is :D
Sztem aki 2018-ban még mindig lovagrendeset játszik, inkább röhejes, mint aki rózsaszín pólót vesz fel lol
16/F
Pedig igaza van a #24-nek. Ne az magyarázzon már arról, hogy mi a normális, meg mi nem, aki maga sem éppen hétköznapi dolgokat csinál.
Elég hülye nevelés az, aminek az az eredménye, hogy egy fiúgyerek megkérdőjelezi a saját férfiasságát, mindössze azért, mert azt csinálja, mint a legtöbb korabeli fiú, nem pedig, mint egy 500 évvel ezelőtti, elképzelt romantikus férfiideál.
Kérdező, te meg ne hagyd magad, kamaszként pont nem az a dolgod, hogy megfelelj a szüleidnek :)
Köszönöm a kommenteket.
A lovagrend mondjuk nem játék, egyébként nagyon jó dolog, és nem úgy kell elképzelni, hogy apám páncélban mászkál lovon... Szóval, ez a része nem érdekes. Azért említettem meg, mert ezzel is éreztetni akartam, hogy anyámnak (akinek amúgy töris végzettsége van, ráadásul:D) nagyon imponáló volt az, hogy apám tud kardozni többek között. És azt is tudom, hogy ez csak az elmúlt pár évtizedben jött, hogy a férfiak már nem a megszokott szerepben voltak, és jó részük már azt se tudja, melyik a ló vagy a fegyver eleje.
De nekem tetszik ez a stílusom, ami most van. És nehéz lesz azt lenyelnem, hogy tudom, hogy anyám full hülyének néz. Apám nem szól semmit, még annyit se, mint anyám. Szóval sakk-matt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!