Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya nem...

Mit csináljak, ha anya nem vesz komolyan, kiröhög? 16/F

Figyelt kérdés

Kicsit mesélnem kell hogy érthető legyen. Anyám katona családból jön, apám meg fiatal kora óta lovagrendezik. Mindketten nyitottak bizonyos szinten,jól neveltek a húgommal minket, vittek sokszor kirándulni, nyaralni, foglalkoznak velünk, sose láttam, hogy a tv előtt döglöttek volna, így sok programunk van most is. Húgommal mindkettőnket sok mindenre megtanítottak, pl varrni (engem is), főzni, kardozni,lovagolni, kocsit szerelni segítettük apámnak, stb. Persze, ami nem érdekelt minket egy idő után, azt nem erőltették.

Viszont egy fokon nagyon konzervatívak. Nehéz ezt elmagyarázni, mert egyikük sem homofób, vagy ilyesmi (vannak meleg barátaink), de pl nem tartanak semmilyen szinten férfiasnak olyat, ha mondjuk bokanadrág van egy srácon, vagy térdnél kivágott nadrág, szűk nadrág, meg a mostanában menő hajakat sem szeretik, mármint ha pl valaki pasi létére szőkíti és így egy részét nagyon hosszúnak hagyja, oldalt meg rövid... Szóval ilyesmik. Anya mindig azt mondja, hogy addig nincs miről beszélni, amíg kisujjal fogja meg valaki pl a kardot. Ezt poénosan mondja, egyébként, de mégis érezhető a véleménye. Nem azt mondom, hogy ilyen régi értékeik vannak, hogy a nő a háztartás a pasi meg dolgozik, mert mindketten dolgoznak és teljesen felosztják, illetve felosztjuk a házimunkát, amit anya utál (mosogatás), azt legtöbbször apa csinálja, amit apa, azt anya, stb. De az ilyen - úgymond - nőiesebb dolgokat a pasikon nem tartja normálisnak.

És itt jövök a képbe én. Szülinapomra pénzt kértem, hogy vehessek magamnak ruhákat és elmehessek fodrászhoz. És vettem is, de kint van a bokám, és feszül a nadrág, meg a hajamat is megcsináltattam. Vettem rózsaszín pólót is, nekem nagyon tetszik. Szóval. Igen. Hazaértem, mutattam anyámnak őket, és hát... láttam rajta, hogy majdnem elnevette magát. Tudom, hogy mire gondol. Ez rosszul esik. Húgom meg is jegyezte később, hogy vissza is adhatnám a "pasiigazolványom". Húgom nagyon hasonlít anyura.

Most már rosszul érzem magam. Anya nem mondott semmit igazából, csak hogy ha nekem tetszik, nem szól bele. De akkor is... Tudom, hogy hülyének néz most. De szerintem ez menő, jól néz ki. Meg tudom győzni valahogy?

2018. márc. 22. 15:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Mintha csak én írtam volna a #1-es választ...
2018. márc. 22. 16:33
 12/29 anonim ***** válasza:
52%

10! Nekem semmi problémám a melegekkel, de aki nem az, az ne öltözzön már így 16 évesen, mert az a menő, vagy ha így öltözik vállalja a vele járó társadalmi következményeket!

Egyébként meg nemtudom miért meglepő, hogy van akit az ilyesmi miatt akár büntetnek is. Olvasgattál te már ezen az oldalon ilyesmit? Ha jobban beleásod magad nagyon szomorú leszel, mert sok ilyen van.

2018. márc. 22. 16:37
 13/29 anonim ***** válasza:
Igen,a lányok is ha kocsival játszanának már bünti van,nem kötelező babázni,én se tettem,csak szorongo lesz igy a gyerek,én nem babáztam,utáltam,mégis hetero nő lettem..
2018. márc. 22. 16:42
 14/29 anonim ***** válasza:
74%
Én maximálisan megértem édesanyádat . Most ha a szembedbe mondta volna a véleményét azon akadnál ki ,hogy hogy lehet ilyen érzéketlen stb . Nem vagyok csak 22 éves de már mikor én középsuliba jártam is ilyesmi kezdett lenni a menő .. Mindenki odavissza volt az ilyen „selyemfiukért” ( nem sértésnek szánom de az én szememben azok .. ) Van akinek ez bejön valakinek nem ..
2018. márc. 22. 16:49
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem akarod hogy kevésbé tartson pasinak akkor miért öltözöl nőnek?:-D Igen nagyon férfiatlan az amit felsoroltál, nekem biztos nem kéne ilyen "pasi". Barátnőm meg van elég.
2018. márc. 22. 17:03
 16/29 anonim ***** válasza:
79%

Valaki rögtön már az elején lepontozott, köszi, igazából nem érdekel. Viszont ne fájjon már senkinek se az igazság, oké, öltözzön úgy, ahogy akar, de az én véleményem akkor is az, hogy gusztustalan. Hordjanak a nők feszes ruhát, láttam már olyat, hogy olyan feszes nadrág volt a pasin, hogy a farka kirajzolódott.A retinám majdnem kiégett. Azért legyen már egy határ. Ha tetszik neked kérdező, egészségedre, anyudnak nem kell hogy tetszen. Igazából nem meglepő, hogy ez jön be, mert majdnem mindenki ezt a "divatot" követi..1-es voltam.

28N

2018. márc. 22. 17:04
 17/29 A kérdező kommentje:

Nem, anya nem büntetne ilyesmiért. De nem vagyok nő!! Értem én, hogy a nőknél használatosabbak ezek, pl a rózsaszín felső, de attól még nem csak nőies...

Nálunk is mindenki ilyeneket hord... Aki meg ilyen vékony mellényben vagy mi az, meg nyakát szorító ingben, az öreges... Nem akarok úgy kinézni mint egy öregember.

2018. márc. 22. 17:19
 18/29 anonim ***** válasza:
73%
Hát szerintem is férfiatlan, a lányokkal a suliban mindig nevetünk a fiukon, hogy már lassan ők is cicanacit meg tangát fognak hordani. De ha neked tetszik, hordd csak! Senkinek semmi köze hozzá, viszont mindenkinek lehet véleménye. 16 L
2018. márc. 22. 17:21
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Most van a hasamban a fiam és a minap pont arról beszélgettünk a férjemmel, hogy mi lesz amikor beállít az éppen aktuális röhej divat szerint vágott hajával, "bohócruhában". Arra jutottunk, hogy majd valahogy igyekszünk nem röhögni és természetesen úgy öltözhet ahogy akar, nem fogjuk ebben semennyire korlátozni.

Ebben az a tanulság - mert tudom azt gondolod, hogy gúnyolódom veled de nem :) - hogy a divatkövetés olyan dolog, amint MINDEN tinédzser vakon csinál aztán felnőtt fejjel pedig csak mosolyogni tud rajta. És ez tökre rendben van, normális a jelenség mind a két oldalról.

A minden tinédzser-t vedd szó szerint. Nézd, nekem is volt 10 centis talpú holdjáróm, voltak szanaszéjjel szaggatott ruháim, voltak piercingjeim, az emo volt akkoriban a divat... És csak az érdekelt, hogy mások mit vesznek fel. Mert abban a korban az ember biológiailag fogékonyabb a kortársak véleményére, nekik igyekszik megfelelni.

Én úgy gondolom, hogy amennyiben anyukád megteszi neked azt a kompromisszumot és megértést, hogy rád bízza mit hordasz, nem akar korlátozni, vezényelni stb. akkor te is tedd meg azt, hogy nem várod el tőle, hogy tetszenek neki azok a dolgok, amik neked. Ő békén hagy, te pedig elfogadod, hogy nekik nem tetszik a tinidivat. Ez a deal, szerintem elég fair.

Amúgy hidd el... Te is leszel még nevető szülő... :)

2018. márc. 22. 17:24
 20/29 anonim ***** válasza:
75%
Hát én inkább néznék ki ötegesnek mint melegnek, de te tudod. Lehet következő szülinapodra már kaphatsz szoknyát is:-D Hát, örülök hogy nem a ti sulitokba járok, igen rosszul érezném magam ott ahol nincs egy darab férfiasabb pasi se.
2018. márc. 22. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!