Komolyan én vagyok az önző, mert nem vagyok hajlandó Svájcig menekülni a válása miatt? Mit mondjak neki, hogy észhez térjen?
Anya és a férje közel 8 év után elválnak. Nem ez anya első válása, de most úgy viselkedik, mint akinek elment az esze. Ami azért fura, mert már vagy 1 éve folyamatosan csalták egymást.
Ma hazajöttem és itt volt az egyik barátnőm apukája, aki ingatlanos. Kiderült, hogy anya el akarja adnia a házat és Svájcba akar költözni (ott lakik az anyja). De nem értem, hogy miért, mikor a házunk nemrég lett kész, egy vagyon lett ráköltve. Szeptembertől leszek végzős. Minden ideköt Budapestre. Németül nem is beszélek.
Azt mondja anya, hogy én is szeretek ott, meg hogy az nem a világ vége, bármikor hazajöhetek a barátaimhoz. Persze, szeretek ott lenni 1-2 hétig, nem úgy, hogy végleg odaköltözöm.
Mondtam, hogy jó, akkor ő menjen, de én maradok itthon, mert az utolsó évemet nem fogja tönkretenni és felforgatni az életem azért, mert ő inkább menekül a hibái elől. Azt mondta, hogy önző vagyok és engem semmi más nem érdekel a bulizáson kívül, nem törődöm másokkal. Hát de könyörgöm, ő akar elrángatni innen olyan dolog miatt, ami akár tízezer km megtétele után is zavarná.
Nem fog észhez térni, bármit mondasz neki. Kikészítette az utóbbi év és a válása, most pedig menekül minden és mindenki elől. Van ez így.
Próbáld megbeszélni vele, hogy amíg el nem végzed az iskolát, itt maradsz albérletben, vagy édesapádnál (nem tudom, megoldható-e). Utána még eldöntheted, mit csinálsz. Lehet,hogy egy év múlva örülni fogsz ennek a lehetőségnek.
Szerintem anyukád az önző. Idén végzős leszel, nem beszélsz németül, szóval semmi logikus dolog nincs ebben, főleg, hogy te sem akarod.
Annyira azért nem mennek gyorsan a dolgok, ha csak nem nagyon áron alul akarja eladni anyukád a házat, akkor az el fog tartani egy darabig.
A ház eladása nélkül is költözne szerintem. Csak meghirdeti.
Apukám 2 és fél órára lakik Budapesttől, így hozzá nehezen költözhetnék.
Az a 2 megoldás van, hogy maradok a házban, vagy összeköltözöm a legjobb barátnőmmel (egyetemista, saját lakása van).
Ha anyukád megengedi, legjobb lenne ha maradnál a barátnőddel.
Tovább tanulás? Itt kicsit más véleményem van.
SOkkal jobban járnál, ha érettségi után követnéd anyukád, 1 évre ráállnál a németre/franciára, és ott tanulnál tovább.
Angliában fogok továbbtanulni, vagy maradok Budapesten. Ebben még nem vagyok 100%-ig biztos.
A pénzzel nem lenne baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!