Komolyan ilyen kis dolgon felhúzta magát anyám? Eddig visszatartott, most meg mehetek a p. icsába?
18 vagyok, pàrommal összeköltözünk a nyàron. Anyàm eddig minden eszközzel próbàlt visszatartani. Kedveskedéssel, szigorral, hozzàm nem szólàssal, pàrom ellen uszítàssal.
Tegnap este megettem egy fél paradicsomot s kicsapta a balhét, mert én a frissből merészeltem enni, nem az egy hetesből (fogalmam sem volt, hogy kettö fajta is van). Teljesen kiakadt.
Ma meg körömlakkoztam a szobàmban. Mindig ott szoktam lakkozni, évek óta ugye. Ezért is kiakadt, hogy egyàltalàn nem vagyok tekintettel màsokra. S ezek utàn közölte, hogy azt se bànnà, ha holnap elköltöznék. Sosem làttam még ilyen mérgesnek.
Ne tévesszen meg a viselkedése! Ezzel most azt akarja elérni, hogy megijedj a "kidobástól" és visszavonulót fújj, azaz ijedtedben ne költözz össze a barátoddal.
Nagyon félt és aggódik, ez természetes. Egy kicsit túlreagálja a dolgot, de próbálj meg vele türelmes lenni (tapasztalatból tudom, hogy néha tényleg piszok nehéz). Számíts rá, hogy ha ezzel nem ér célt, jön a következő lépés (betegség, bűntudat keltés stb).
Mikor költözöl?
Nyilván nem a paradicsomon húzta fel magát :)
Ha tényleg nem akarja, hogy elköltözz, akkor nyilván haragszik rád és így fejezi ki.
Sajnos ez nagyon nehéz lehet..
Szerintem próbálj meg nyugodtan leülni vele, és megbeszélni, hogy miért viselkedik így? Türelmesen bánj vele, hallgasd végig, talán ezzel megérted a gondolkodását. Talán ha kiöntötte a szívét, utána jobban megnyugszik és akkor te is felsorakoztathatod az érveidet. Ha nem akarja végig hallgatni, kérd a türelmét, hiszen te is végig hallgattad őt. Mondd el neki, hogy azzal, amit most csinál, azt éri el, hogy elmenekülj otthonról, de te szeretnél békés körülményekben távozni. (Gondolom így van, bocsánat, ha nem).
A legfontosabb, hogy légy nagyon türelmes vele, ne emeld fel a hangod akkor sem, ha ő megteszi, figyelj a hangsúlyozásra és a szóhasználatra. Ha rád kerül a sor, logikusan érvelj, ne hagyd, hogy az érzelmeid átvegyegék a vezetőszerepet az ész felett.
Sok sikert! Remélem rendbe jönnek a dolgok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!