Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan én vagyok az önző,...

Komolyan én vagyok az önző, mert nem vagyok hajlandó Svájcig menekülni a válása miatt? Mit mondjak neki, hogy észhez térjen?

Figyelt kérdés

Anya és a férje közel 8 év után elválnak. Nem ez anya első válása, de most úgy viselkedik, mint akinek elment az esze. Ami azért fura, mert már vagy 1 éve folyamatosan csalták egymást.

Ma hazajöttem és itt volt az egyik barátnőm apukája, aki ingatlanos. Kiderült, hogy anya el akarja adnia a házat és Svájcba akar költözni (ott lakik az anyja). De nem értem, hogy miért, mikor a házunk nemrég lett kész, egy vagyon lett ráköltve. Szeptembertől leszek végzős. Minden ideköt Budapestre. Németül nem is beszélek.

Azt mondja anya, hogy én is szeretek ott, meg hogy az nem a világ vége, bármikor hazajöhetek a barátaimhoz. Persze, szeretek ott lenni 1-2 hétig, nem úgy, hogy végleg odaköltözöm.

Mondtam, hogy jó, akkor ő menjen, de én maradok itthon, mert az utolsó évemet nem fogja tönkretenni és felforgatni az életem azért, mert ő inkább menekül a hibái elől. Azt mondta, hogy önző vagyok és engem semmi más nem érdekel a bulizáson kívül, nem törődöm másokkal. Hát de könyörgöm, ő akar elrángatni innen olyan dolog miatt, ami akár tízezer km megtétele után is zavarná.

2015. aug. 15. 17:25
1 2
 11/18 anonim válasza:
27%
Foleg h alapjaraton nem is nemetul szolnak hozzad svajcban, tv hivatal iskola ok stb. de ezeket leszamitva az orszagreszhez viszonyitva pl. eszaki reszen svajci-nemetet beszelnek az emberek, ami teljesen mas, persze ha ugy van, egybol atvaltanak. Ambar itt az angollal is el lehet boldogulni boven.
2015. aug. 15. 19:08
 12/18 anonim ***** válasza:
69%
hát,ha a pézzel nincs baj,és mehetsz a barátnődhöz,akkor mi a gond?
2015. aug. 15. 19:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Itt egyedül ő az önző, de ő nagyon. A saját agylövése miatt elvárná, hogy mindenki más dobja el az addigi életét.
2015. aug. 15. 19:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Talán az, hogy anyám ezt nem akarja és szerinte velem van a baj, mert nem mosolygok az ötlete miatt?!
2015. aug. 15. 19:58
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
ja,értem.
2015. aug. 15. 20:12
 16/18 anonim ***** válasza:
66%

Engem is kirangattak Olaszorszagba...

16 voltam, ujbol kellett ITT kezdenem a.gimit... azt hittem meghalok... ahelyett h 19 evesen fejeznem be a sulit, 21 evesen kell.... uj emberek nyelvet nem beszeltem...

Hirtelen jott otlet volt.... hamar talalsz baratokat de mas........ szep kint voltam mar dr anyad miert akar menekülni? ??

Kollegium esetleg? Es egyedul?.. kinek kell tudnia h egyedul vagy? ;) anyad buta.... 1 eved van hatra... ujra kezdetne veled a gimit? Vagy ha magantanulo lennel? Az sem megoldas? V maradsz egyedül esetleg gimi vagy magantanulp leszel es ugy érettségizel le...

2015. aug. 15. 20:27
 17/18 A PÁSZTOR ***** válasza:
Ha a pénzel nincs gond akkor csak magadat kell kontrollálnod és figyelni a felnőtt lehetőségek mellett a felnőtt döntésekre és magatartásra. A barátnőd látszik erre a legjobb segítőnek.
2015. aug. 16. 21:23
 18/18 kittuuuuss ,, válasza:
Azt hiszem eléggé hasonló cipőben járunk/jártunk. Tavaly júniusban a családom elkoltozott Németországba, én viszont maradni akartam, mert idén lett volna az utolsó évem a gimiben. Sajnos a szülők egy évet már nem tudtak várni, így mentek. Rendben volt minden, megértették hogy nem szeretném ott hagyni a gimit az utolsó évre, így abban maradtunk, hogy a nyarat velük töltöm német honban, aztán meg egy évet maradok a nagyszülőknél odahaza. Ez ment is egy darabig, konkrétan másfél hónapig. Október elején ugyanis besokalltam, hiányzott a családom-pedig hozzátenném hogy mindent el tudtam képzelni magamról,csak ezt nem. Azt hittem kemény csaj vagyok😆-, így hát hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy magántanuló leszek. Ez a megoldás mindenkinek ideális volt. Nekem kétszer kellett hazamennem vizsgázni, plusz ugye az érettségi. Nálatok ilyen lehetőség nem áll fent?
2015. aug. 16. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!