Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig "egészséges", ha a...

Meddig "egészséges", ha a gyermek egy szobában alszik a szülökkel?

Figyelt kérdés
Egy éve élünk együtt párommal és a 7 éves fiú még mindig nagyon ragaszkodik, hogy egy ágyban aludjon az édesanyjával. Az utóbbi időben sajnos fellépett a fiú részéről a féltékenység is, mit lehetne tenni?
2018. márc. 22. 00:33
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
64%
Lehet lepontozni de ez akkor se egészséges,a gyereknek nincs helye 7 évesen egy pár között,sőt a szülő ágyaban se. Kiságyban is el van polyásként is,nem kell erre szoktatni.. Nem kell belefulladni a babába se, h egyfolytaában ott kell lenni körülötte mintha cukorból lenne. A nő maradjon nő,vagy viselje el h a pasi nőt keres magának. A legtöbb normális kapcsolatot is tönkre vág egy gyerek sajnos, nem h a rosszakat.
2018. márc. 23. 01:07
 32/35 anonim ***** válasza:
54%
@27 A kreativitásommal semmi gond és nem szülés után két nappal akarok nőkkel szeretkezni, de itt hét évről van szó (plusz nyitott az időszak vége is). Hét éven keresztül minden együttlétnél azon sakkozni, hogy most elég halkak leszünk-e a fürdőben vagy a következő fél órában, amíg játszik a haverjával belefér-e öltözz-vetkőzzel együtt, az idegőrlő. Így is jó, ha heti 1-2 alkalom összejön, ami valakinek elég, de nekem biztosan nem. Arra sem kéretik hivatkozni, hogy több év házasság után más a helyzet, 9 éve vagyok ugyanazzal az a lánnyal és nagyon ritka az a nap, hogy ne kívánnánk egymást.
2018. márc. 23. 04:28
 33/35 anonim ***** válasza:
69%

Fél és féltékeny. Igen. Kérdező: beszéld meg a társaddal - ráadásul még testvér is van! - szépen az ágyában aludjon, mert nem vezet ez jóra.

Határozottan fellépve: mostantól MINDIG, hétköznap is az ágyadban alszol. Pont. Meg fogja érteni a 7 éves, és így lehet a későbbi nagyobb bajokat megelőzni.

Iszonyatos féltékenység lesz különben: hisz megjelenik valaki, aki kitúr anya mellől - a testvér részéről/felé is felerősíti majd a féltékenységet.

És még a kisebb baj, hogy te vagy kitúrva az ágyból - a gyermek személyiségfejlődésének árt.

Nyilván más, ha szegénység miatt nincs lehetőség, csak egy helyen matracokon nyomorogva aludni az egész családnak és más, ha van egy külön ágyra/ matracra lehetősége - de a nevelő mégsem ott altatja - hanem a saját ágyában - a SZÁNDÉK az, aminek a kisgyermeknél prioritása van!

Akkor nézzünk rá, hogy alakul ez ki?

Egy normálisan nevelt 3 hónapos (!) meg tudja különböztetni a nappalt és az éjszakát! Érzékeli - nem gondolkodással természetesen, érzékeli is tapasztalással, ha tudná mondani ezt mondaná:

"Van napszak, amikor világos van, rengeteg hang, mozgás, tevékenykedés, játék, mese, ének, evés.

Van egy napszak, amikor sötét van és este betesznek a kis kuckómba, altató énekkel kedvesen elbúcsúznak és hajnalban felébresztem a szüleimet egy kis kiabálással"

- semmi félelem fel sem merül.

Ha beteg, anyja/apja mellé ül és ápolja/virraszt.

Biztonságban érzi magát, szépen nevelkedik.

Később is tud egyedül az ágyában aludni, egyedül játszani, tanulni, felnőve dolgozni, örülni a csendnek.

És mindezt normális esetben nem színez alá tv, videó stb, nappal sem - a nevelők barátságos, szerető hangja, szava, éneke - ettől tanul meg beszélni és szavakkal gondolkodni.

Ősbizalom ez.

A szorongásos neurózisoknál ez rendül meg.

Mert fél egyedül, fél a csendtől, fél saját magától - később pótszerekhez menekül, zaj kell, függőség, vagy vegyszerekkel/ gyógyszerekkel tompítja /zombivá teszi magát - sok ilyen kamasz/felnőtt van.

A félelmet ki lehet alakítani, leginkább úgy, hogy anyja/nevelője fél.

A kisbaba, kisgyerek nagyon átveszi az anya érzéseit, antennája van rá.

Mitől is fél az anya ebben az esetben, mikor a kisbabát/gyereket nem a saját kiságyában altatja?

Hogy elveszíti. Birtokolni akarja - ő már tudja ugyan, hogy ez nem lehetséges, és hogy végül mindent birtoklást elveszítünk a halállal. De ezt lehazudja magának, mert ez ellentmondás. És a tiszta, feltétlen szeretet helyett, "birtokolni ragaszkodóan" - ez látszik megoldásnak az ellentmondásra

- és a gyerek veszi ezt a hazugságot.

Ő is "birtokolni " akarja az anyját ~3 éves kor körül, amikor az "én" megjelenik a tudatában és mondja is.

~Akkortól ezt éli meg: anya fél és én birtokolni akarom, ennek kiváló eszköze, hogy nem hagyom egyedül, én vagyok az ő hős "megmentője" - ennek a szituációnak a létrehozásához kiváló eszköz: azt mondom, félek egyedül a sötétben. Ekkor még a gyerek TUDJA - nincs mitől félni.

De ezt az ellentmondást meg kell szüntetni -

és azután már teremtő képzeletével indok is születik:

a szellemektől/gonosztól/boszorkánytól/csendtől/egyedülléttől félek a sötétben. Meg attól, hogy csendben legyek, meg attól, hogy egyedül legyek - meg a többi embertől, tömegtől, tértől, időtől, haláltól - hisz valamitől csak meg akart védeni anya, mikor nem a külön ágyban aludtam, nem? Így születnek a szorongások. És 3-4 év előtti dolgok bezuhannak a sötét tudattalan tartományba - és akkumulálódnak, a legrosszabbkor atavisztikus erővel fel is törnek...

és amikor fellépnek a szorongások, már nagyon nehéz erre a sötét tartományra fényt deríteni, amitől meg is szűnnek hisz maga szülte ezt a fenti folyamat során az ember, ez a gyógyítás - de nagyon nehéz.

2018. márc. 23. 08:34
 34/35 anonim ***** válasza:
70%
32. Neked az a megoldás, hogy nem válalsz gyereket mert hiába alszik a saját szobájában gyakran előfordul, hogy felébred este és pl.amikor kimegy mosdóba besétál a szülői szobába, hogy megnyugtassa magát mindenki rendben van. Egyébként tényleg nem vagy kreatív a zuhannyal meg a gyerek játszik a haverjával. Hol a szomszéd szobában? Ha meg rátok nyitnak akkor a szomszéd kisfiú is megismeri a szőrös fenekedet? Ez eleg gáz. Ha hónapokig nem tudsz együtt lenni a feleségeddel nem tudom mit fogsz csinálni. A függőség semmilyen téren nem jó. Az isten mentsen az ilyen embertől!
2018. márc. 24. 05:27
 35/35 anonim válasza:
22%

Én 8-9 éves koromig aludtam egy szobában a szüleimmel.

Emlékszem, nagyon szorongtam és féltem. Amikor másik szobába küldtek aludni, elkezdtem remegni, és hevesen vert a szívem, könnyeztem és remegtem.

Nem hiszti volt, mielőtt valaki azt hinné.

Nem tudom még mindig, hogy mi válthatta ki ezt belőlem, elég anyás voltam, de azon kívül semmi.

Nyaranként a nővéremmel voltam egy szobában, mivel ő a nagyapánknál volt suli közben.

Aztán meg már magamtól nem akartam velük aludni.

Nem lett végül belőlem szorongó felnőtt, rám mondjuk nem hatott ki.

Talán nem egészséges, nyilván kell a szülőknek is a privát szvéra.

Annyit elárulok, hogy biztosan rá fog jönni, hogy szexeltek.

N.

2018. ápr. 30. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!