Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig "egészséges", ha a...

Meddig "egészséges", ha a gyermek egy szobában alszik a szülökkel?

Figyelt kérdés
Egy éve élünk együtt párommal és a 7 éves fiú még mindig nagyon ragaszkodik, hogy egy ágyban aludjon az édesanyjával. Az utóbbi időben sajnos fellépett a fiú részéről a féltékenység is, mit lehetne tenni?
2018. márc. 22. 00:33
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
56%

16os...nem lesz semmi féle komlexusa.

A fiam 12 éves koráig velem aludt.Egyik napról a másikra kiment a saját szobájába.Normális kamasz lett, ma már 19 éves és normális felnőtt normális párkapcsolattal.

2018. márc. 22. 13:26
 22/35 anonim ***** válasza:
44%

2 lányom van. Most 4 és 7 évesek.

Egy szobában aludtunk, mivel még nem tudtunk gyerekszobát kialakítani. Kb. 3 éves volt a nagy, amikor kitíltottam az anyunkból. Egyszeruen nem lehetett mellette aludni. Mind a ketten fáradtak voltunk a munkában. 6 és 3 évesek voltak, amikor elkészult a gyerekszobájuk. Kozosen vannak egy szobaban. Nagyon szeretik. Néha a nagy még átjon hozzám, ha rosszat álmodik.

De egy 7 évesnek semmi keresni valoja nincs a kozos ágyban. Foleg úgy, h nem te vagy a gyerek apja.

31N

2018. márc. 22. 14:57
 23/35 anonim ***** válasza:
55%
Ezért nem kell csomagos társ. ...
2018. márc. 22. 14:59
 24/35 anonim ***** válasza:
55%
Én ezt nagyjából egy hétig bírnám elviselni. Egy egészséges ember igényli a napi-kétnapi szexuális együttlétet, ezt egy hétévessel az ágyban elég nehéz kivitelezni.
2018. márc. 22. 18:40
 25/35 anonim ***** válasza:
71%
21-es gondolom egyedülállóan nevelted a fiad. Mert ezt egy férj sem tolerálja, hogy nincs magánszférátok és normális szexuális életetek. A kérdezőnél is itt a baj, nem azzal van gond, hogy egy gyerek nem lesz kiegyensúlyozott felnőtt, ha sokáig a szülővel egy ágyban alszik. A férj-feleség intimitása megy tönkre és ezzel a kapcsolat is.
2018. márc. 22. 21:41
 26/35 anonim ***** válasza:
54%

"nem azzal van gond," -de az IS. Sőt!

Nem véletlenül kérdezik a nevelési tanácsadóban a tanulás/figyelemzavaros/ szorongó/ problémás gyerek nevelőjét / szülőjét: pszichológusok első körben:

hol alszik? van külön ágya? van kuckója?

Egy ágyban aludni - 1 hónap felett (onnan már nehéz leszoktatni)a szülő részéről felelőtlenség és saját kényelmét és vágyait elégíti ki vele.

(A másik felnőtt elég ha a pénzt adja)

Baj, és a hatás talán csak 15-20-30 év múlva jön elő, mikor is a pszichiáter vért izzad, míg kihúzza belőle a baj forrását - miért impotens,vagy miért nem tud kapcsolatot kialakítani, vagy miért depressziós, miért szorong, miért hisztérikus stb.

Persze nem mindenki lesz beteg- mint ahogy a veréstől se mindenki lesz az. Ezerféle hatás és reakció lehet.

És veszélyesebb és rejtettebb a probléma, mint akit ütnek-vernek - ott az elég egyértelmű, hogy mi a baj, és a zavar okát könnyen megtalálja maga is, orvos nélkül, el is tud határolódni, el tudja engedni és akkor normális FELNŐTT életet tud élni.

De ez SZERETETBE van álcázottan burkolva.

És ezektől nehezebb szabadulni - hisz szeretet? miért nem jó?

Valójában a szülő ilyenkor magát szereti önző és rossz módon.

Ezekből lesz később a kegyetlenségig önző anyós is - aki nem tudja elviselni, hogy felnőtt a gyereke.

Nevelni nehéz és szép feladat - óriási felelősség!

Az ember az emberré levést az embertől tanulja.

2018. márc. 22. 22:36
 27/35 anonim ***** válasza:
74%
1-2 naponta kötelező a szex különben tönkremegy a kapcsolat. 🤣😂😅 Szülés után neki esel az asszonynak 2.nappal? Ha veszélyeztetett terhes megcsalod? Kicsit észhez kéne térni! Itt minden ilyen hozzászóló annyira anti kreatív, hogy csak éjjel alvás közben tudja elképzelni az aktust? 🤣😂 Szerintem túl van reagálva a probléma. Nyilván nem fog 20 évesen is anyukával aludni mert nem lesz igénye rá.
2018. márc. 22. 23:07
 28/35 anonim ***** válasza:
29%

No azért perverzió meg komplexus az ilyenkor sincs általában... Én is anyámmal aludtam még tiniként is, igaz, lány vagyok, de a fő az, hogy neki nem volt párja. Az egészen más. Aludtam már idegenekkel is egy nagy ágyban vagy sátorban, ez még csak nem is feltétlenül intim dolog.

Én azért tartottam durvának az esetet, mert bejött egy már nem is roppant friss párkapcsolat, de a túlzott ragaszkodás se jó jel, lehet, hogy tényleg kéne pszichológus vagy valahogy máshogy kellene biztosítani a fiút, hogy az anyja mellette van, nem feltétlenül fizikailag és nagyon közel, de számíthat rá mindig.

Amikor pedig túltolják, hogy jaj, de egészségtelen, eszembe szokott jutni a Föld lakosságának ama jelentős része, ahol az egész családnek egy szobája, sátra, akármilyen van. Ettől még nem lesz mindenféle problémájuk a gyerekeknek. (Nagyanyám házában is egy szoba volt, igaz, párkapcsolat ott sem. De kreatív emberek meg tudják oldani.)

2018. márc. 22. 23:53
 29/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sokan voltak kíváncsiak, hol az apa a történetben. Évekkel ezelőtt lemondott a gyerekről, se telefon, se egy látogatás, semmi! Természetesen türelmes vagyok, nagyon szeretem a páromat, a intimitást mindig úgy oldjuk meg, hogy amikor a gyermek elaludt átvisszük a testvéréhez.

Sajnos csak hétvégente tudok otthon lenni, kint dolgozom, viszont ilyenkor minden vágyam, hogy este a párommal legyek, semmiképpen nem szeretném kizárni a kisfiút, napközben nagyon jól elvagyunk,játszunk, együtt jövünk-megyünk, viszont az estéket szeretném maximálisan párommal tölteni, kettesben!

2018. márc. 23. 00:53
 30/35 A kérdező kommentje:
A másik része a dolognak, hogy amikor nem vagyok otthon, akkor minden este az édesanyjával alszik.
2018. márc. 23. 00:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!